Leven als Single Farang in de Jungle: Geduld loont

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
7 januari 2018

Ja, het is er uiteindelijk en totaal onverwacht toch van gekomen. Deze ochtend waren een vloerder, samen met zijn vrouw ter plaatse. Deze mensen werden gisteren per ongeluk ontdekt op de laatste dag van het tambun gebeuren. Deze twee mensen werken niet in eigen streek wegens te weinig werk, maar wel in Bangkok en omgeving. Men ziet maar waar tempelbezoek goed voor kan zijn. Boeddha heeft alvast een steentje bijgedragen.

Na enige, moeizame uitleg over wat er verwacht werd, kon het werk aangevat worden. Dat de vloer naar een welbepaald punt moest hellen was geen enkel probleem. Hij stelde voor om 4 cm afdracht te geven, wat 2cm/m zou zijn, meer dan genoeg als het maar naar de goede kant is. Het grote probleem was waar het gat in de vloer moest komen om de uitgang van het toilet doorgang te geven. Dat er geen gat in de vloer moest komen bleek een mysterie te zijn. De uitgang van het toilet moest toch ergens naar toe, naar beneden….??? Dat er twee verschillende soorten toiletten bestaan: P- uitgang en S-uitgang … nog nooit gehoord of gezien. Dus met veel geduld uitgelegd dat de uitgang door de muur zou gebeuren en niet door de vloer. Uiteindelijk het toilet, dat reeds ter plaatse was, gepresenteerd en ja …. begrepen. Nu begrepen ze ook waarom de vloer eerst moest gelegd worden al voor lung addie het toilet definitief kon installeren en het gat in de muur maken. Na het plaatsen van de eerste rij tegels toch maar even met de waterpas ( radrapnaam) gecontroleerd of het de goede richting uitging…. Zeker is zeker en het is niet aangenaam om steeds met 4cm water in de badkamer te blijven zitten.

Hetzelfde man-vrouw team zal ook de muurtegels plaatsen. De kosten worden verrekend per m² aan 130THB/m². Lung addie vindt dit een zeer schappelijke prijs, zeker als hij ziet dat het plaatsen van de 4m² vloertegels zowat de ganse dag in beslag zal nemen, aan de preciesheid waarop het werk het werk uitgevoerd wordt kan het niet sneller, en, voor Lung addie hoeft het ook niet sneller te gaan. Elke tegel wordt gekeurd, gedraaid en gekeerd… het enige wat niet gedaan wordt: de tegels worden niet gewogen ….

Lung addie is nog eenmaal moeten tussenkomen in de werkzaamheden. Hij zag de man sukkelen met de aanwezigheid van de badkamerdeur. Deze deur gaat naar binnen open ( eigenlijk zou het naar buiten moeten zijn, maar ja, wie denkt daar nu aan). Wegens de kleine oppervlakte van de badkamer is dit om te vloeren een grote hinderpaal. Is de deur dicht dan is het pikdonker binnen en krijgt de man ook geen verkoeling. Lung addie heeft dan maar het deurblad losgeschroefd en weggenomen …. nu is het dus “badkamer opendeurdag”.

Morgen kan Lung addie eindelijk de terugtocht naar het Zuiden aanvatten. Op 14/1 ben ik terug hier in Isaan en zal het totale resultaat van deze werkzaamheden kunnen aanschouwen. Geen nood, Lung addie heeft reeds een pacemaker ….

Voor C&A een kleine info ( ik weet dat jullie dagelijks het blog lezen): het zal dus geen plafondinstallatie worden maar het plaatsen van het badkamerinterieur. Jullie mogen dus gerust wezen: jullie gaan zich in Isaan niet vervelen en A zal de handen uit de mouwen kunnen steken. Lung addie zorgt wel voor een grote handdoek om zijn zweet te doppen.

9 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Geduld loont”

 1. jan scheys zegt op

  probeer vooral de Thaise logica niet te begrijpen.
  bij de bouw van mij ex haar huis moest en zou er een ligbad geinstalleerd wordenen ook haar Thaise schoonbroer die dat huis op zijn eentje ging bouwen kon haar dat niet uit het hoofd klappen… dus het zij zo, alleen, jullie liever dan ikzelf in een bad zitten weken met alleen KOUD water haha.
  resultaat, mijn dochter die het huis vorige maand bezocht vertelde me dat die hele grote badkamer nu alleen nog gebruikt wordt als stockageruimte voor niet gebruikte dingen.
  in het 2de nieuwe huis, en steeds nog volgens mijn dochter, zijn er 2x dubbele lavabo’s geplaatst en zoals jullie misschien wel weten worden die NOOIT door de Thai gebruikt… die wassen zich altijd en meestal buiten aan een regenton met het gebruik van die kleine plastieken kommetjes om zichzelf af te spoelen…
  Prestige dus voor het zicht van de buren en de rest van het dorp haha.
  ook nog zoiets: mijn ex wilde absoluut Europese stopcontacten in haar 2de huis!!!! begrijpe wie kan als je weet dat er tegenwoordig overal ginder van die stopcontacten geplaatst worden welke zowel Europese als Thaise/Amerikaanse plugs aankunnen…
  mijn ex heeft echter ook niet het verstand met de grote lepel meegekregen maar willen luisteren naar mensen die het echt wel beter weten???? ho, nee hoor!

  • lung addie zegt op

   Je zou reeds lang moeten weten dat Westerse logica en Oosterse wijsheid niet evenwijdig lopen maar haaks op elkaar staan.
   Wat me echter opvalt in deze reactie is dat jij woorden als NOOIT en ALTIJD gebruikt…. vraag me af waar jij zo allemaal in Thailand “gewoond” hebt om zo te kunnen verklaren dat Thaise mensen zich nooit aan een lavabo wassen maar altijd gebruik makend van een regenton. Waarschijnlijk ben je nooit een stap buiten het dorp van je ex in Isaan geweest, anders zou je moeten weten dat uw verklaring kant nog wal raakt.
   Dat ligbad in de badkamer…. reden …. omdat waarschijnlijk bijna niemand in haar Isaandorpje een ligbad heeft, laat staan zelfs gezien heeft. Dus moest zij er wel een hebben om de andere mensen uit het dorp de ogen uit te steken en te laten zien hoe welstellend ze nu, met haar farang, wel was. De bedoeling was natuurlijk niet dit te gebruiken want een ligbad is zo goed als waardeloos in Thailand.

 2. RonnyLatphrao zegt op

  Triest he Eddy.

  Je doet de moeite om een dagboek te maken….amper reacties.

  Ik heb het je gezegd.
  Maak een artikel “hoe moet ik geld afhalen in Buriram”
  50 reacties,.en.of ze er nu ooit geweest zijn of niet, ze zullen het je wel vertellen hoe het moet.

  Alvast,ik vond het een aangename reeks om.lezen

  • RonnyLatphrao zegt op

   Kan natuurlijk met ons Vlaams nonnenverleden te maken hebben ….

   • lung addie zegt op

    Gelukkig schrijft een “blogger” zijn verhalen niet omwille van het aantal reacties want dan zou het een trieste zaak zijn. Een goed informatief artikel heeft eigenlijk weinig reacties nodig want dat betekent meestal dat de lezer het er mee eens is en er weinig of niets nuttigs aan toe te voegen heeft. Doe je het het blogger voor de reacties, ja, dan schrijf je over de populaire onderwerpen als: AOW-belastingen-goedkoop eten-geld omwisselen-hoerenverhalen….. succes verzekerd door een bepaalde categorie van lezers. En ja, dat weten we: de beste stuurlui staan steeds aan wal.

    • Rob V. zegt op

     Jouw reactie heeft eigenlijk geen reactie van mij nodig, ik heb er niets aan toe te voegen. 🙂

    • RonnyLatphrao zegt op

     Was eerder als knipoog/grap bedoelt.
     Moet toch meer een smiley plaatsen.
     😉

 3. Luit zegt op

  Hoop niet dat er een verrassing staat te wachten bij terug komst…..

  • lung addie zegt op

   Verrassingen maken het leven aangenaam en geven steeds stof tot schrijven en nieuwe ervaringen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website