Na een laatste ontbijt in het Roy Hotel te Buriram zullen we vandaag de tocht naar Roi Et aanvangen. Louis was reeds op de hoogte van onze komst. Lung addie rekende op een ritje van ongeveer 3 uur om de goede 200 km tussen Buriram en Roi Et te overbruggen.

Het bleek een goede inschatting te zijn want om 10uur vertrokken en om 13 uur stonden we voor het huis van Louis. Enkel een kleine omleiding, wegens grote werkzaamheden aan de ingang van de stad, gaf wat werk aan Lady Garmin. De rest verliep gewoon vlekkeloos, Lung addie was er trouwens reeds vroeger geweest..

Na een eerste kennismaking van C&A met Louis en zijn echtgenote Moutje plus een welkome verfrissing, werd besloten reeds dezelfde namiddag een eerste bezoek aan een der bezienswaardigheden van Roi Et te brengen. Moutje, die de streek als haar broekzak kent en tevens een excellente wagenbestuurster is, bracht ons gezelschap naar de Wat Pah Kung of,  beter gekend als de Borobudur Tempel, net buiten Roi Et gelegen. Deze tempel is een replica, van de zich op Java bevindende, Indonesische Boeddhistische Borobudur tempel. Een echt prachtig bouwwerk wat zeker een bezoekje waardig is.

Na dit eerste bezoekje gaan we even door Roi Et rijden met een bezoek aan het meer, gelegen in het midden van de stad. Het tempeltje, gelegen in het meer, was enkel via een grote omweg bereikbaar en dit wegens het feit dat er grote werken aan de toegangsbrug in uitvoering waren. Daar het geen woensdagochtend was en dus ook geen “varkenskoppen ceremonie”, werd het tempeltje maar overgeslagen. In plaats zouden we het Italiaanse restaurantje, bij Lorenzo, waar volgens Louis, en hij kan het best weten, de beste spaghetti van Thailand en omstreken geserveerd wordt, aandoen. Voor de tweede maal heeft Lung addie Italiaanse pech. De eerste keer toen we er kwamen, zo een 5 maand geleden, was Lorenzo, de Italiaan, met vakantie in Italië. Nu is hij echter helemaal verdwenen. Hij is niet meer te bespeuren in zijn restaurant. Waar heen? Dat zal Louis uitzoeken voor als Lung addie volgende keer op bezoek komt in Roi Et. Dus geen spaghetti maar wel koele Chang als troostprijs. Ook best lekker!

Louis had voor ons reeds kamers gereserveerd in het Patcharat Garden Hotel. Dus eerst even gaan inchecken en dan de keuze maken in welk restaurant we zouden gaan dineren. Lung addie had voor de eerste avond een voorkeur uit twee restaurants: het Chaai Khaai of het Rin Huaai Nua restaurant. Om deze twee, op elkaar lijkende zaken, uit elkaar te houden geven Louis en Lung addie het maar gemakkelijks halve een eigen naam: de ronde tafels en de houten tafels. Beiden zijn kwalitatief evenwaardig. Een uitstekende bediening, keuze tussen een geconditioneerde eetzaal of gewoon buiten. Buiten kan je wel genieten van de dagelijkse live Music. Het opgediende eten is in beide zaken van zeer hoogstaande kwaliteit. Dit is de Thaise keuken ten top.

De tweede dag van ons verblijf staat hoofdzakelijk in het teken van een bezoek aan de befaamde Chedi van Roi Et provincie, de Phra Maha Chedi Chai Mongkol. De Chedi is 101m hoog, boven op een heuveltop welke, indien je tot de hoogste verdieping klimt, een prachtig uitzicht over de streek biedt. Het is wel een eindje rijden vanaf de stad Roi Et, doch de verplaatsing meer dan de moeite waard. Louis en Lung addie bleven buiten wachten terwijl C&A konden genieten van het mooie deze Chedi te bieden heeft. In tussentijd konden wij beiden wat bijpraten over de gebeurtenissen van de maanden afwezigheid en ook reeds wat plannen smeden voor een toekomstig bezoek van Lung addie aan Roi Et.

Bij de terugkeer in Roi Et stond ook nog een bezoek aan de Wat Burapha Phirom, waarvan geclaimd wordt dat dit het hoogste Boeddha beeld van Thailand zou zijn. Jammer dat deze bezienswaardigheid midden in de stad ligt en het bijzonder moeilijk maakt er, wegens de grootte van het beeld, een deftige foto van te maken.

Het aquarium van Roi Et stond ook nog op het programma maar dat hebben we moeten terzijde laten daar het om 16.00 gesloten wordt en we niet tijdig aanwezig konden zijn….. goed voor een volgende keer dus.

Het avondmaal vond plaats in het restaurant “Enjoy”. Ben er vroeger reeds geweest met Louis en dit is ook werkelijk top. Ook deze keer werden mijn gasten C&A niet teleur gesteld in het aanbod en het aangebodene.

Onze tijd in Roi Et zit er reeds op. Morgen gaan we naar Lahan Sai …. nu zullen mijn gasten het ware doel van hun uitstap naar Isaan bereiken: het echte landelijke en niet het stedelijke van deze landstreek in Thailand.


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Met C&A naar Roi Et”

 1. Peterdongsing zegt op

  Leuk verhaal over Roi Et. Had je gister al verteld dat de Italiaan wegens visa problemen, (work permit) de zaak heeft over gedaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • lung addie zegt op

   Lung addie heeft intussen iets helemaal anders gehoord maar niet kunnen veriefieren. Lorenzo zou een paar straten verder een nieuw, wel kleiner, restaurant geopend hebben. Waar of niet waar?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Peterdongsing zegt op

    Dat is het gerucht. Maar kort voordat hij ‘verdween’ vroeg ik het aan hem. Hij deed erg onduidelijk. Niemand weet waar dat nieuwe restaurant is. Normaal zou je toch verwachten dat hij zoveel mogelijk bekendheid zou willen hebben. Ik gok op, die zien we nooit meer terug.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • lung addie zegt op

     Dat is geen gerucht daar ik uit zeer goed ingelichte en betrouwbare bron vandaag vernomen heb dat Lorenzo wel degelijk een nieuw kleiner restaurant geopend heeft. Deze bron is er zondag nog geweest, heeft Lorenzo gezien en gesproken. Hij werkt zelf in de keuken en zijn vrouw doet de bediening, momenteel geen ander personeel. Het heeft ook allemaal niets te maken met visum problemen doch de problemen waren van totaal andere aard. De klanten zondag, toen mijn bron er aanwezig was, waren hoofdzakelijk Italianen en niet zoals voorheen: Duitsers en Engelsen.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website