Je maakt van alles mee in Thailand (235)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
4 mei 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Superrich.


Superrich

Reeds vele jaren geleden, toen Lung addie van België naar Thailand verkaste, had hij nogal wat geld nodig om hier van start te gaan. Hij wou een nieuwe wagen aankopen, een deftig ingerichte keuken, met bijhorend terras, als extensie aan de bestaande woning bijbouwen……

Ja daar zijn nogal wat centjes voor nodig. Lung addie ging deze centjes zelf meenemen naar Thailand. Het ging hem om een som van 50.000 Euro. Een aangifteformulier van het internet gedownload, bij de bank 50.000 Eu opgenomen in coupures van 500 Eu. Dat was niet zo een grote stapel, ging zelfs netjes in zijn buideltas welke hij steevast op zich droeg. Te Brussel, op de luchthaven, verliep de melding bij de douane vlekkeloos. Het enige wat ze vroegen was: mogen we dat eens zien? Werd niet geteld en ik kreeg de nodige stempel.

In Bangkok, na inklaring van het geld, werd ik opgewacht, aan de luchthaven door een heel goede kennis, wonende in Bangkok. Die vergezelde mij per taxi naar een groot kantoor van Superrich. 

Geen probleem, de 50.000 Eu ging driemaal door de telmachine en dan verdween de bediende naar een lokaaltje en kwam terug met een STAPEL biljetten van 1000 THB welke, onder mijn toeziend oog, ook verschillende malen door de telmachine gingen….. Toen kregen we nog 48 THB voor 1 Euro. Dat waren dus 2400 biljetten van 1000 THB…. En ik kan je verzekeren, dat is wel een deftige stapel waar Lung addie geen rekening mee gehouden had. Zonder enige vorm van discretie werd de stapel bankbiljetten op de toonbank gedeponeerd. In België zou zo een opname discreet in een afzonderlijk bureeltje gebeuren, wel hier niet. Die stapel gaat niet in een buidelzakje maar zijn twee redelijk grote plastiek zakken vol!!!!

De hoofdbagage, net als de handbagage zaten proppensvol en lagen nog in de taxi. Dus daar stonden we dan met twee zakken vol geld waar Lung addie nog mee naar Chumphon, 500 km verder moest.

We hebben dan maar een tussenstop gemaakt op een plaats, waar Lung addie discreet, buiten het zicht van enige omstaander, een deel van zijn handbagage kon overhevelen naar de plastiek zakken en het fortuintje veilig en onzichtbaar in de handbagage kon opbergen.

Ja, een kleine misrekening was het maar alles kwam netjes op zijn pootjes terecht. Ook al was Lung addie in eerste instantie niet al te gerust. Dit zal hem geen tweede maal overkomen.

Ingezonden door Lung Addie


» Laat een reactie achter


Rating: 4.64/5. From 22 votes.
Please wait...

6 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (235)”

 1. Thai thai zegt op

  Leuk verhaal.

  Zelf een keer meegemaakt, zei het een kleiner bedrag, bij een wisselkantoor in Pattaya. Ik moest even wachten en kwam een meisje op haar scooter vanaf een ander wisselkantoor aan met 200.000 baht in een 7-11 tasje. Dan sta je ook even te kijken 555

 2. Roger zegt op

  Tja, toendertijd kon je nog 50.000 euro afhalen bij de bank.

  Nu kan je amper 3.000 euro krijgen en daar stopt het (persoonlijk meegemaakt). Wil je meer moet je telkens naar je bancontactautomaat en kan je, als je gelukt hebt, coupures van 200 euro’s afhalen (met een weeklimiet).

  Heb je een groot bedrag nodig op korte termijn heb je dus een probleem. En briefjes van 500 euro zijn heden ten dage zo goed als niet meer verkrijgbaar.

  Toen ik destijds naar Thailand vertrok heb ik de familie afgeschuimd en gevraagd om zoveel mogelijk cash te verzamelen voor mij die ik dan telkens via een overschrijving vereffende. Dit noemt men de digitale vooruitgang onder het waakzaam oog van Europa. Binnen afzienbare tijd zal cash geld volledig verdwijnen, wees daar maar zeker van.

 3. Lung addie zegt op

  In belgie kan je nog steeds grote bedragen in uw kantoor opnemen. Je moet dat wel vooraf bestellen. Dit komt door het feit dat de kantoren maar een bepaald bedrag in voorraad mogen hebben. Dat is een maatregel genomen door de verzekeringen. 500Eu biljetten worden niet meer gedrukt maar zijn wel nog in heel grote getale voorradig en zelfs, ook op aanvraag, verkrijgbaar.
  Indien je een groot bedrag nodig hebt, dan heb je wel geen probleem indien je de juiste procedure volgt.

  • Karel Sriracha zegt op

   Lung Addie,

   Ik heb de bijdrage van Roger hierboven gelezen en kan zijn verhaal beamen.

   Ik was klant bij Argenta en was van plan om samen met mijn vrouw tot 20000 euro cash mee te nemen naar Thailand. Dit werd pertinent geweigerd! Ik kon inderdaad maar 3000 euro krijgen, zelfs als ik een groter bedrag wilde bestellen kon dit niet! De filiaalverantwoordelijke heeft me, toen ik me wat kwaad maakte, hun intern reglement voorgelegd. Discussiëren had geen zin, 3000 euro en geen cent meer!

   Dus wat jij beweert is niet van toepassing voor klanten van Argenta. Ik weet niet over welke bank Roger het heeft?

   • Lung addie zegt op

    Ja, dan is het bij de banken hetzelfde als hier in Thailand: ieder maakt zijn eigen (interne) regels. Ik had alleszins geen enkel probleem mijn 50.000Eu bij mijn kantoor Fintro (Fortis) op te nemen na voorafgaande aanvraag. Ik zie niet goed in waarom iemand zijn eigen geld, wat tenslotte zijn eigendom is, niet zou kunnen opnemen. Maar ja, Argenta was altijd een buitenbeentje.

   • Roger zegt op

    Karel,

    Dit was eveneens bij Argenta en was zeer verbaasd dat ik niet over mijn eigen zuurverdiende centen kon beschikken.

    Het ergste was dat ze geen niet-SEPA overschrijvingen meer konden (of wilden) uitvoeren. Op mijn vraag hoe ik dan mijn geld in Thailand kon krijgen kon men geen antwoord geven.

    Gelukkig heb ik achteraf mijn plan kunnen trekken met Wise (wat zelfs heel wat voordeliger uitkwam). En nu zijn we als Argenta klant definitief gedumpt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website