Je maakt van alles mee in Thailand (172)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
5 april 2021

(Maxim Tupikov / Shutterstock.com)

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Belgie of Nederland niet zo gauw zal meemaken. Daar gaat deze reeks verhalen over. Vandaag een nieuw verhaal van Lung addie, die kreeg te horen dat er een bus op hem wachtte (op het water?).


‘Bus wait for you’

Heel regelmatig maakte Lung addie een uitstap van zijn woonplaats, Pathiu-Chumphon, naar Koh Samui. Het gemakkelijkste voor hem is de overtocht naar het eiland te maken met de High Speed Catamaran Lomphraya.

Bij een terugkeer maakte hij wel een komisch voorval mee. Had vooraf een ticket gekocht en ging de betreffende dag naar Mae Nam, waar de Lomphraya op Koh Samui aankomt en vertrekt.

Bij aankomst was er weinig volk, dus geen drukte zoals meestal het geval was. Nu liep er daar een lid van de staf de boodschap te verkondigen: “meek e laai – meek a laai”. De ene mens bekeek de andere…. Wat heeft dat te betekenen, meek a laai? Bleek dat de boodschap ‘make a line’ moest betekenen en dit in het Tinglish ‘meek e laai was’. Maar goed, taal is communicatie…

We werden opgesplitst in mensen welke naar Koh Phangan, naar Koh Tao en naar Chumphon gingen. Ook werd ons meegedeeld dat de boot vandaag NIET naar Chumphon ging maar enkel tot Koh Tao (dit bleek wegens te weinig passagiers te zijn)….? Ja, allemaal goed en wel maar Lung addie moest niet naar Koh Tao of Koh Phangan maar naar Chumphon.

Op vraag van Lung addie hoe het dan verder moest om in Chumphon te geraken kwam het antwoord: ‘A special bus will wait for you’. Lung addie had daar wel enkele bedenkingen bij daar, toch bij zijn weten, er geen bussen bestaan die over het water kunnen rijden en Koh Tao, dus de eindstop die dag, een eiland is vanwaar het, met Lomphraya, nog een twee uur varen is naar Chumphon.

Het mysterie van die ‘speciale bus’ werd opgelost: er wachtte in Mae Nam, Koh Samui, een bus, welke de paar mensen met bestemming Chumphon, naar Nathon zou brengen vanwaar we met de Ferry naar Chumphon konden. Deze Ferry komt wel aan in Don Sac, zo’n 200km van Chumphon, maar ook dat was was geen probleem. Daar was ook een ‘bus wait for you’ welke ons dan naar Chumphon zou brengen.

Uiteindelijk verliep alles goed, zij het wel met enkele uren vertraging en zonder extra kosten.

Je ziet, ook in Thailand vinden ze wel voor alles een oplossing.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 11 votes.
Please wait...

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (172)”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Mooi verhaal. Op ons heeft ook eens een bus staan wachten. Het was tijdens een vakantie, dus nog voordat we hier woonden. We hadden voor het eerst in Thailand een auto gehuurd, om eens te proberen hoe dat beviel. De auto moest op een bepaalde dag worden ingeleverd en voor de dag erna hadden we alvast een busticket van Lampang naar Chiang Rai gekocht. Uiteindelijk beviel het zelf rijden erg goed en gelukkig konden we de huurauto tot het eind van onze vakantie aanhouden. We waren al een eindje op weg richting Chiang Rai toen mijn telefoon ging. De busmaatschappij. Waar of we bleven; de bus had al een kwartier geleden vertrokken moeten zijn. Enigszins beschaamd biechtte ik op dat we vergeten waren te annuleren. Ik zou een goede premier van Nederland geweest zijn, want we waren het niet echt vergeten, maar we hadden er gewoon nooit bij stilgestaan dat de bus zou blijven wachten en al helemaal niet dat je gewoon je geld terug zou krijgen als je het buskaartje terugbracht. Wat een heerlijk land is dit toch.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Ik ken je verder (nog) niet Francois, maar wat zou ik jou graag als premier van Nederland hebben.

   • Francois Nang Lae zegt op

    Dank je voor het vertrouwen, Hans. Ik ben hier al premier van 2,25 rai voormalig rijstveld, met een eigenhandig gebouwd tiny house en uitzicht (sinds vandaag weer) op de bergen van Khun Tan aan de ene kant en Pi-Pan-Nam aan de andere. Dat ga ik niet verruilen voor zo’n lullig torentje op het Haagse Binnenhof. De kleuterklas ben ik al 60 jaar ontgroeid 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website