Je maakt van alles mee in Thailand (155)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
7 februari 2021

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederland maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in je eigen land niet zo gauw zal meemaken. 

Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Hans Pronk over monniken en whiskey drinken.  


Malt whiskey

Sommige Thai zijn solidair met de monniken gedurende de lent en drinken dan geen alcohol. De meesten houden dat maar een paar dagen vol (vergelijkbaar met de goede voornemens van Nederlanders) maar een neef van ons heeft het wel volgehouden.

We hadden afgesproken dat we whisky zouden drinken als de monniken weer het klooster mochten verlaten en eindelijk was die dag aangebroken. Ik trof hem ‘s avond aan op ons eiland waar hij aan het vissen was en al aan het bier begonnen was. Ik ging naar huis om een malt whisky te halen, een fles Glenfiddich die in Thailand richting € 100,- gaat maar in Nederland (7 jaar geleden althans) nog geen € 30,-. Die fles had ik van iemand gekregen of misschien zelf een keer meegenomen uit Nederland.

Nu zijn Thai gewend om whisky met sodawater aan te lengen of in pure vorm in één slok te nuttigen, dus ik legde hem uit dat Schotse whisky met kleine teugjes genuttigd moest worden. Voor de zekerheid deed ik dat ook nog even voor (zijn kennis van de Engelse taal laat namelijk wat te wensen over). Ik liet hem eerst even ruiken en toen hij aangaf dat het hem wel beviel schonk ik twee glazen in. Hij pakte z’n glas en goot het in z’n keelgat en slikte het door; direct daarna plakte hij z’n glas bier en nam daarvan een ferme slok. Mijn schreeuw van ontzetting kwam helaas te laat om dit proces op tijd te stoppen. Hij zei nog wel  dat hij het een lekkere whisky vond maar toen ik hem uit beleefdheid vroeg of hij nog wat wilde weigerde hij echter.

Ik heb verder niet aangedrongen.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (155)”

 1. Hans Udon zegt op

  Ik had ooit, zo’n 20 jaren geleden, een dure fles buitenlandse wiskey (voor mij toen althans) meegenomen om aan mijn toekomstige schoonvader te schenken. Aangekomen en overhandigd ging de fles gelijk open. Er werd ingeschonken in een limonade glas, half vol, en het ging met één teug naar binnen. Toen de volgende persoon en de volgende. Binnen een kwartiertje was de fles leeg. Nooit meer een dure wiskey meegenomen!

 2. PEER zegt op

  Hahaaaaaa,
  Ik herken ‘t.
  Jaren terug was ik met Chaantje in Chiangmai in de “Carnival”-bar en er werd ‘n rondje geklingeld.
  Zij; in één teug dat glaasje Jaegermeister weggeklokt.
  Ik uitgelegd dat dat sund (zonde) was.
  Voortaan drinken we het wel es bij ‘n biertje, net als in Duitsland/Oostenrijk, maar dán nipt ze voortaan!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website