Je maakt van alles mee in Thailand (154)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
3 februari 2021

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederland maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in je eigen land niet zo gauw zal meemaken. 

Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Hans Pronk: Vandalisme!


Vandalisme

Vroeger kregen we allerlei hengelaars op bezoek. Soms ook de plaatselijke jeugd, waarbij één hengelaar diverse vrienden en soms ook vriendinnen meenam. Er werd dus ook maar voor één hengel betaald. En met zo’n groepje zou je wat vandalisme kunnen verwachten.

Zo hebben we in elke vishutje verlichting, ventilatoren en ook wandcontactdozen die o.a. gebruikt worden om de mobieltjes op te laden. Soms vinden we die contactdozen volgestopt met zand of iets dergelijks. De stekker kan er dan moeilijk in. Wie doet nu zo iets? Niet de plaatselijke jeugd gelukkig. Nee, het zijn wespen die eitjes leggen in holletjes en die dichtmaken met zand en speeksel of iets dergelijks.

Vandalisme lijkt hier in Thailand, althans op het platteland, vrijwel niet voor te komen. Laatst was er een treinstel ondergespoten met maar liefst vier letters. Dat was voorpaginanieuws in de Bangkok Post. De spoorwegen hadden daar totaal geen ervaring mee en konden de verf dus ook niet verwijderen. Ze hebben er maar wat overheen geplakt want met die rare letters erop kon dat treinstel natuurlijk niet het spoor op. Het was ook onbekend wat er met die letters bedoeld werd. Googelen gaf echter al gauw het antwoord: het ging om een Maleisische politieke tekst.

Het was dus niet eens echt vandalisme en bovendien waren het zeer waarschijnlijk niet eens Thai geweest.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.25/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Je maakt van alles mee in Thailand (154)”

  1. fred zegt op

    Zal te maken hebben met het respect voor het openbaar goed. Er zijn wel meer dingen waar Thai heel wat meer respect voor opbrengen als wij.

    Ik denk ook dat de straffen niet mals zijn indien je zou worden gesnapt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website