Je maakt van alles mee in Thailand (137)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
1 december 2020

In Thailand gaan zaken soms anders dan dat wij in Belgie en Nederland gewend zijn. Dat zorgt nogal eens voor leuke anekdotes en grappige verhalen maar ook wel voor ergernissen. Onze lezers vertellen over wat zij zoal meemaken in Thailand. Vandaag is dat kees die eerst wat vervelends meemaakt en dat zal hem geen tweede keer gebeuren.

Lees hieronder het verhaal van Kees Snoeij.

Portemonnee weg en dame weg

Een paar maanden voordat onderstaande gebeurde had ik bedacht een week of drie naar Thailand te gaan. Ik was 62 jaar en nog nooit in een Aziatisch land geweest. Het was de derde dag in Bangkok

Het is mei 2012, half negen ongeveer en ik loop langs het station Hua Lamphong in de richting van de rivier. Mijn plan is om met de taxiboot de toeristische plekken te bezoeken. Nog voor ik bij China Town ben zit er een vrouw op de stoep van een huis. Als ik haar passeer springt ze op en slaat haar armen om mij heen. Ze zegt: Hé do you want to f*ck young girls? Ik draai mij uit haar omhelzing en antwoord ontkennend op haar vraag. Ik doe twee stappen en denk dan, waarom doet ze dit. O, shit mijn portemonnee. Die was weg en de dame trouwens ook.

Ik vraag aan een meneer die in een werkplaats met hout bezig was of er toeristenpolitie in de buurt was. Ik had gelezen dat je daar moest zijn als buitenlander. Nu besef ik dat ik geluk had dat de man die ik sprak mijn Engels begreep. Hij pakte zijn motorbike, sloot zijn werkplaats af en bracht mij naar het politiebureau. Op het bureau werd mijn verhaal opgetekend door en agent die goed Engels sprak. Oké zei hij we zijn klaar, hier is het proces verbaal. Ik had nog wel een probleempje. Ik had geen cent meer op zak en wist ook niet waar ik was in Bangkok. Toen ik dat kenbaar maakte pakte hij zijn portemonnee en gaf mij geld voor de metro. Daarna sommeerde hij een man die buiten stond om mij naar het metrostation te brengen. Zo kwam ik weer in mijn hotel terug.

In het hotel met de bank contact gezocht en via Western Union kon ik cash geld ophalen. Gelukkig had ik mijn paspoort nog om mij te legitimeren.

Die middag zat ik in de lounge van het hotel te overpeinzen wat ik zou doen. Toen ik daar zat kwam er iemand naar mij toe. “Do you want to read the newspaper?”, vroeg hij. Dat wilde ik niet. Tien minuten later vroeg dezelfde man of ik een kop koffie wilde. Ik vroeg hem waarom hij aandacht aan mij bestede. Zijn antwoord was dat ik er niet goed uit zag. You don’t look good. Ik vertelde van mijn avontuur in de ochtend en we kwamen tot de ontdekking dat we geen Engels hoefden te spreken omdat hij uit België kwam en Nederlands sprak. Hij woonde in Pattaya en wist daar een goed hotel met een zwembad waar hij regelmatig het restaurant bezocht. Ik ben er naartoe gegaan en heb de rest van die vakantie in dat hotel doorgebracht.

Inmiddels ben ik al vele malen in Thailand geweest. In het noorden het zuiden en in de Isaan. Ik vind het een heerlijk land. Maar ik heb wel een portemonnee met een ketting er aan die vast zit met een stevige musketonhaak. Ook een aanrader van de Belgische man die ik nog een keer tegen kwam in Pattaya.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.60/5. From 15 votes.
Please wait...

18 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (137)”

 1. john zegt op

  Dank voor je verhaal. De achterzak van een spijkerbroek of welke broek dan ook is niet zo’n goede plaats in heel veel landen!
  Heel mooi dat je telkens zulke behulpzame mensen aantrof.

 2. K hermans zegt op

  Mijn idee ,neem een oude portemonnee mee voor in je achterzak en stop het geld voor in je broekzak,
  Is mij lang geleden ook overkomen nu nooit meer een probleem.

 3. luc zegt op

  Best uw portefeuille in zijzak steken en niet in achterzak. Doe ik altijd in thailand en ook in belgie. Die kunnen ze niet zo maar uitnemen .Zeer moeilijk.

 4. K hermans zegt op

  Heb in het verleden al div reis verhalen gestuurd, nooit een verhaal gezien op Thailand blog,
  Wat gaat er dan mis?

  • Dan zal het niet aangekomen zijn.

 5. Bert zegt op

  Als je om je heen kijkt zie je dat de meeste Thai, ook mannen een tasje bij zich hebben met daarin voor hun belangrijke papieren en portemonnee en telefoon.
  Zelf heb ik ook bijna altijd zo,n klein heuptasje, met daarin mijn geld en telefoon.
  Klein beetje geld in een kleine portemonnee voor een ijsje of zo.
  En vaak nog makkelijker, als we naar een winkelcentrum of zo gaan dan laat ik mijn portemonnee en telefoon gewoon thuis en mijn paspoort bij vrouwlief in de tas. Nadeel, na een uurtje of zo loop ik dan met die tas te sjouwen 🙂

 6. Ralph van Rijk zegt op

  Ik trek de bathjes uit de ATM en geef dit aan m’n meisje minus een paar honderd.Die steek ik in mijn zak, voor als ik haar kwijt raak,Kan ik een taxi naar huis nemen. Gelukkig draagt zij de tas zelf en zit er een boedha’tje in zodat deze nooit op de grond staat.(weetje).
  Zij rekent altijd af,want al die getallen op z’n thais is voor haar makkelijker
  Gaat al bijna 20 jaar goed,zoals de waard is…………….
  Vandaag weer AOW.
  Groeten iedereen ,Ralph.

 7. John Chiang rai zegt op

  Eigenlijk zou de titel van het artikel,, Je maakt van alles mee in Thailand” in dit geval beter kunnen heten,,Je maakt wat mee in deze wereld” .
  Als je de geldbeurs, waar vaak ook nog creditkaarten in zitten achter in je kontzak draagt,dan vraag je overal in deze wereld om problemen.
  Het beste is de portemonee in je zijzak te dragen,en daar waar veel mensen zijn of de mogelijkheid bestaat dat je in direct lichamelijk contact treden kunt,de hand er op te houden.
  Overal op de wereld,dus niet alleen in Thailand,gaan zakkenrollers vaak op de zelfde manier voor,door hun slachtoffer af te leiden,door een stoeipartij of een ander lichamelijk contact.
  Vooral als je s’avonds na een vocht vrolijke avond ergens uit een bar komt,waar iemand het reeds op je portemonnee heeft afgezien,maak je het voor hem/haar bijzonder makkelijk als je hier niet goed acht op geeft.

  • kees zegt op

   Je hebt helemaal gelijk John, Normaal doe ik dat ook. Maar die dag dus niet. Waarom niet? Ik heb geen idee. Gevalletje even niet aan gedacht. Groet, Kees Snoeij

 8. herman buts zegt op

  Ik ben 64 jaar en heb half de wereld afgereisd, nog nooit mijn portefeuille gestolen , heb die dus inderdaad nooit in mijn achterzak maar vooraan, is trouwens een extra klein model.Die buideltasjes zijn een uitnodiging om te stelen, ze snijden in een vlotte beweging gewoon de riem door en je buideltasje is weg.Ik laat altijd of mijn creditcard of mijn gewone bankpas in het hotel en neem nooit een massa geld mee.Zo heb ik altijd nog als er toch iets mis gaat nog een kaart.Heb ook altijd wat kleingeld in mijn broekzak zodat ik niet altijd mijn portemonee moet bovenhalen,niet vergeten wat voor ons gewoon een beetje geld is , is vaak voor hun veel geld.

  • kees zegt op

   Dag Herman, Dat doe ik dus ook altijd. Maar die dag niet. Ik weet van zakkenrollers die achter je gaan lopen en je met een riem in je gezicht slaan. Als je dan je handen naar je hoofd brengt knippen ze de riem door van de tas of pakken je portemonnee. Dat was een poosje populair in het winkelcentrum Amsterdamse Poort. Mijn broer deed er recherchewerk. Ik was lang geleden ook taxichauffeur in Amsterdam en ken heel wat (oplicht) trucjes. Maar die dag in Bangkok was ik een klein beetje dom. Haha. Groet, Kees

 9. PEER zegt op

  ja, klopt; portemonnee of los geld in je broekzak. Let wel dat steek- en naadzakken makkelijker te rollen zijn dan vleugel(jeans)zakken.
  Ook zie ik nog veel “toeristen” die hun rugzak op hun borst dragen?
  Da’s óók ‘n teken van: híér moet je zijn.

  • herman buts zegt op

   Dat doe ik ook op drukke plaatsen, metro , bus ed . Ik heb ooit in een bus gezien hoe ze met een gilletmesje in een drukke bus iemand zijn rugzak opende en al de belangrijke dingen eruithaalden. sinsdien draag ik die mijn dus ook op mijn borst op drukke plaatsen.

 10. steven zegt op

  Wat ik niet begrijp in dit verhaal is. Waarom al je geld meenemen, dit doe ik nooit. Ik verdeel steeds alles. Ik laat steeds een groot gedeelte in de hotelkluis oa ook het paspoort.

  • kees zegt op

   Dag Steven, Er zat nauwelijks geld in de portemonnee hoor. Maar wel de passen om te pinnen en te betalen. Groet, Kees

 11. Henny zegt op

  Mijn ervaringen: Bij een vriendin in Spanje rugzak (op rug) opengesneden, bij mijn man in Polen portemonnee uit broekzak (vooraan, met knoop!) gerold, in Nederland op klaarlichte dag huis leeggehaald, in Pattaya bij Nederlanders geld uit hotelkluis geroofd (€ 5000!). Ergo: je bent nergens veilig voor het dievengespuis.

 12. K hermans zegt op

  Enkele jaren geleden zou ik een binnen landse vlucht maken,
  Een uur voor vertrek wilde ik inchecken,
  Kom bij de balie krijg ik te horen meneer u bent te vroeg, u moet nog een uur wachten.
  Na een uur wachten terug om in te checken,tot mijn verbazing zegt die zelfde dame u bent te laat het vliegtuig is al weg! U moet een nieuw ticket kopen!
  Werd natuurlijk niet geaccepteerd, en vroeg aan de dame kan ik even een leiding gevende spreken.
  Na even gewacht te hebben kwam deze persoon, en ik vertelde hem wat er gaande was.
  Deze man vertelde mij dat de dame in kwestie dat voor de eerste keer deed!
  Werd meteen verteld dat ik de volgende morgen met het eerste vliegtuig gratis kon vertrekken.
  Dus dat was opgelost,nu nog de vraag waar blijven we vanacht?
  Ook dat was geen probleem we konden slapen bij het hotel gelegen naast het vliegveld.
  Bij het hotel aangekomen stond aangegeven dat er die avond een nieuwjaars party zou zijn ,de volgende vraag was natuurlijk mogen we daar ook bij aanwezig zijn,en dat werd bevestigend beantwoord.
  Alle aanwezigen kregen een lotje voor de gratis loterij,en wij waren de gelukkige van het winnen van een diner voor twee personen,de kwestie was alleen dat we smorgens vroeg zouden vertrekken!
  Na dit even aangekaart te hebben kon ik als alternatief een fles champagne krijgen.
  Na de fles genuttigd te hebben en een korte nachtrust zaten we daag daarna nog oprijd in het vliegtuig!
  Al was het een foutje was toch nog goed gekomen!

 13. K hermans zegt op

  Heb in de loop der jaren en veel reizen van alles meegemaakt,
  Indien interesse komen er nog meer verhalen.
  Gr Karel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website