Je maakt van alles mee in Thailand (115)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
5 april 2022

Men kan met een groepje een boot afhuren om de zee op te gaan om te vissen. Kan best leuk zijn en we weten, dat het vaak uitloopt op een wedstrijd tussen het vissen en het drankgelag. Maar goed, het is een speciale attractie in Pattaya, die voor bloglezer Robbie wel heel speciaal werd in 2013, want zijn gezelschap kreeg te maken met piraterij. Of het heden ten dage nog voorkomt weten we niet, maar Robbie noemde het destijds een nieuwe attractie voor Pattaya

Dit is het verhaal van Robbie

Een nieuwe attractie in Pattaya: Piraterij!

Hoera! Pattaya is weer een attractie rijker. Sterker nog, zeg maar gerust een echt ‘avontuur’.

Bij een attractie weet je van tevoren wat je te wachten staat, maar bij een avontuur is dat niet het geval, dus is dat veel spannender. En wat je in avonturenparken als De Efteling, Walibi en Bobbejaanland kunt meemaken is kinderspel vergeleken met wat je hier in Pattaya kunt boeken. Dit is echt een onvergetelijke belevenis. De kosten vallen erg mee, maar ook dat is een avontuur, want je weet van tevoren niet hoeveel je uiteindelijk kwijt bent. Je weet zelfs niet of je dezelfde dag nog terugkomt. Je wordt getrakteerd op een aantal spectaculaire verrassingen.

Dit evenement is verrassender en indrukwekkender dan de populaire scam in Phuket/Patong Beach, waarbij je na het huren van een jet-ski verrast wordt met een gepeperde rekening voor de schade, die je nooit veroorzaakt hebt. Ook de verrassing in Bangkok als je door de tuktuk afgezet wordt bij een juwelier of giftshop waar je echt niet naartoe wilde, valt vergeleken met de nieuwste Pattayaanse vinding in het niet.

Nu dan het onovertroffen nieuwste product van de lokale ondernemers in Pattaya. Ik heb dit evenement pasgeleden meegemaakt met een groep vrienden alhier, dus ik schrijf uit eigen ervaring. Dat maakt het verhaal natuurlijk subjectief, maar elk evenement is telkens weer net even anders, dus avontuurlijk. Het gaat als volgt:

Je chartert met een groep vrienden een boot voor een dagtocht naar het eilandje achter Koh Larn. Dat is vanuit de pier in Pattaya ongeveer 2 uur varen. Onderweg kun je dan bijvoorbeeld gezellig wat kletsen en biertjes drinken. De kapitein van de boot houdt de bestemming een beetje vaag, dus het wordt spannend. Dan werpt hij het anker uit bij een van de lege strandjes die dat eilandje rijk is. Je kunt daar dan wat zwemmen, snorkelen, vissen en zelfs naar het eilandje zwemmen.

Nu komt de verrassing. Ja, dat is het echt, want noch de organisator van de dagtocht, noch de kapitein heeft daar melding van gemaakt. Er komt een bootje aangevaren met daarop een stuk of 7 potige Thaise kerels en die “enteren” min of meer je schip. Ze komen brutaalweg aan boord en beweren dat je hier niet mag komen omdat dit militair terrein zou zijn. Er wordt gedreigd met een boete van 1500 baht per persoon, dus pakweg 45.000 baht willen ze hebben. Er wordt dan ook nog gedreigd, dat de militairen opgeroepen worden om je schip weg te komen slepen en alle kosten komen dan voor jullie rekening. De kapitein van de boot, die natuurlijk verantwoordelijk is voor de keuze van de aanlegplaats, is zo vriendelijk om jullie niet de gelegenheid te ontnemen om deze dreigementen te pareren, dus die gaat glimlachend terzijde zitten om te kijken wie er gaat winnen. Dit spel is dus echt bedoeld voor de klant. Misschien heeft de kapitein zelfs wel een actieve rol in het draaiboek van deze piraterij. Ze doen echt hun best om het de klant naar de zin te maken.

Na een half uur gezellig soebatten, weigeren te betalen, fysieke dreigementen, intimiderende uitspraken krijg je als klant ruimschoots de gelegenheid om af te dingen. Wij waren er tamelijk goed in, denk ik, want uiteindelijk werden we weer vrij gelaten na betaling van 1.000 baht in totaal. Een koopje toch, voor zo’n gezellige dag? Een echte aanrader!

Je kunt deze boten huren op de pier in Pattaya. Wel graag tevoren een afspraak maken, zodat de kapitein en de acteurs zich op hun rol kunnen prepareren.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 14 votes.
Please wait...

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (115)”

 1. Osen zegt op

  Robbie,

  Had nog niet gehoord van dit soort avontuurtjes die je kon boeken. Blij voor je dat het toch redelijk goedkoop is afgelopen, maar dit soort gebeurtenissen kunnen denk wel heel naar aflopen. Het verpest zowiezo je dag. Blij dat je dit wil delen met ons, zal in de toekomst denk toch geen gebruik maken van dit soort avontuurtjes. Het is jammer dat dit gebeurt en dat er niet keihard tegen word opgetreden.

 2. rudolf zegt op

  Ha Robbie,

  Mooi verhaal man:-)

 3. Willempie zegt op

  Waterdichtzakje mneenemen met wat kruit. dit aansteken en zien wat er gebeurt,ik denk dat het heel snel heel rustig wordt,555
  Groet Willempie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website