Je maakt van alles mee in Thailand (1)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
23 mei 2020

weerastudio / Shutterstock.com

Onder deze titel gaan we leuke kleine verhaaltjes publiceren over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt.

In het begin zullen dat anekdotes zijn, die wij met toestemming van de auteur en de beheerder Freek Beijdorff van de Facebookpagina Thailand Community overnemen, maar inzendingen aan de redactie van u zijn ook van harte welkom.

Freek bijt ook het spits af met het eerste verhaal

In het zwembad

Ergens in de jaren negentig zaten wij in het restaurant van het Phimai Inn hotel in het stadje Phimai. Het restaurant grenst aan het zwembad en daar zit ongeveer 5 meter tussen, dus goed uitzicht op wat daar gebeurt. Het zwembad vertoonde wat nalatig onderhoud, hier en daar waren wat tegeltjes stuk of ontbraken en zo ook op de bodem van het zwembad.

Op een gegeven moment komt er een Thaise man het zwembad binnen lopen in zijn zwembroek. Zwemvliezen aan, zwembril op zijn voorhoofd en een kartonnen doos in zijn hand. Met die zwemvliezen aan krijg je natuurlijk een rare loop te zien, dat was al grappig. Afijn, hij gaat precies voor onze neus op de rand van het zwembad zitten met zijn voeten in het water. Zet de doos neer naast hem en kijkt eens goed naar de bodem van het zwembad. Vervolgens pakt hij uit de doos een tegeltje en met zijn andere hand smeert hij daar met een plamuurmes tegellijm of cement op, zoiets dergelijks. Kijkt nog eens naar de bodem, zet de zwembril van zijn voorhoofd voor zijn ogen en….. gaat het water in.

WHAM,  een grote grijze wolk in het water. Hij komt boven en doet de zwembril weer op zijn voorhoofd en kijkt verbaasd naar het schone tegeltje, alles was er af. Vervolgens kruipt hij weer de kant op en het hele verhaal herhaalt zich nog een keer met het gevolg dat nu het gehele zwembad grijs gekleurd was. Klimt weer de kant op, staat nonchalant te kijken, plaatst het tegeltje weer in de doos en loopt weg als of er niets gebeurd was.

Dit vergeet ik mijn leven niet, het was zo hilarisch om te zien. Gelukkig is het zwembad laatst gerenoveerd en ziet er weer picobello uit.

Bron Facebookpagina van Thailand Community


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (1)”

 1. Christiaan zegt op

  Eem grappig verhaal. Dat was vast een “deskundige” .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Freek zegt op

  Erg leuk! Doet me gelijk denken aan de stratenmaker op zee show.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. Pete zegt op

  Hoorde een leuk voorval van mijn vrouw, het schijnt echt gebeurt te zijn.

  Een toerist struikelde over de rand van een zwembad, de aanwezige Thai riepen: Kookedai (fonetisch weergegeven), wat zoveel zou betekenen als dat hij de reling moest vastgrijpen om eruit te komen.
  De in paniek verkerende toerist had iets anders verstaan, namelijk Krokodil en wist niet hoe hij zo snel mogelijk uit het water moest zien te komen..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 4. Alain zegt op

  Begin jaren 2000 boekte ik een kamer in hotel Renaissance – Soi Diana Inn – Pattaya ( Het hotel is ondertussen veranderd van naam / eigenaar ).De prijs voor een Deluxe kamer was +/- 4000 Bath de nacht wat zeker niet goedkoop was. Eénmaal geinstalleerd merkte ik op dat ik het toilet niet kon doorspoelen. Ik ging naar de receptie om dit euvel te melden , waarop een verantwoordelijke en een klusjesman samen met mij naar de kamer gingen om dit probleem op te lossen ( althans dat dacht ik ) . Toen de klusjesman inderdaad zag dat er niets gebeurde wanneer je het toilet wou doorspoelen , kwam die op het idee om het deksel eraf te nemen , aan de doorspoelstop te trekken , het water te laten weglopen en dan het deksel terug te plaatsen ,en om me daarna te vertellen : You see … It works !!
  Ik was aan de grond genageld van zijn reaktie en vroeg hem indien dit de te volgen procedure was telkens ik het toilet gebruikt had , waarna hij me heel serieus vertelde : YES !!!. ( hahahaha ).
  Vermits ik helemaal niet opgezet was met deze oplossing heb ik na wat aandringen toch een ander kamer gekregen . vandaar de uitdrukking OIT : Only in Thailand hahahaha .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 5. Gijsbrecht zegt op

  Leuke nieuwe rubriek!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 6. Van Windekens Michel zegt op

  Hetzelfde meegemaakt aan het zwembad in de Porn Ping Tower in Chiangmai.
  Na één mislukte poging riep die kerel een hogere bediende erbij en zei iets van “mai dai”.
  Hij MOEST nog eens proberen zodat die andere met zijn eigen ogen zag dat die opdracht niet kon worden uitgevoerd. Daarna alletwee een beetje beschaamd lachend weggegaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. Marc zegt op

  Jaren geleden in Isaan, was ik met een vriend een rondreis aan het maken, een kennismaking met Thailand… toen we van ergens terug kwamen was men mijn kamer aan het poetsen, dus ik naar het kleine restaurantje met de lonely planet onder de arm…aangekomen vroeg ik een cola, de man verstond me niet, coca-cola ? coke ? dacht alé overal ter wereld kennen ze toch cola… toen zag ik een rode ijskast staan waar men kan zien wat erin staat met in het groot COCA-COLA opgeschreven, ik wijs er naartoe, AAA en hij nam er een sapje uit…No cola, toen nam hij een blikje cola en zei tegen me AAA colaa…Paar jaar later ergens anders, colaa please, zei de man tegen me: Pepsi…?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 8. Serge zegt op

  Leuk hilarisch verhaaltje…
  Ik hoop dat de vertelling dat ik ooit hier eens mocht lezen over een ladyboy die werkte in een kapperszaak en er op een bepaalde dag alleen voor stond om de klant te bedienen, nog eens mag lezen ! Dat was om je een kriek te lachen !!

  Mvg,
  Serge

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. Anita zegt op

  Leuke verhalen en leuk om te lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website