Een vriend van mij is momenteel twee weken op vakantie in Thailand. De laatste keer dat hij het ‘Land van de Glimlach’ was ongeveer twee jaar geleden. Wat hem vooral opvalt is dat Thailand in zijn ogen erg duur is geworden: “Ik sta steeds vaker bij de ATM”.

Voor een goedkope vakantie kan je Thailand van je lijst afstrepen, zo laat hij mij weten. Zelf was ik ook al eerder tot die conclusie gekomen. En natuurlijk werkt de lage Euro wisselkoers ook niet mee.

Hoe ervaren andere lezers dit? Kan iemand van de lezers wat voorbeelden geven van producten/diensten die veel duurder zijn geworden?

No votes yet.
Please wait...

53 reacties op “‘Mijn hemel wat is Thailand duur geworden!’”

 1. Peter Korevaar zegt op

  De slechte koers doet de grootste duit in het zakje. Of je nu bijna 45 baht voor je euro krijgt (2014) of zoals nu nog geen 37 baht. Dat is een aardige aanslag. Voor de rest is het mijn inziens een beetje afhankelijk naar welke regio je gaat. In het zuiden Phuket bv weten ze ieder jaar de hotel prijzen fors te te verhogen. In Bangkok zie je dit ook, maar lijkt het meer mee te gaan met de normale stijgingen. In Pattaya betalen we al een paar jaar hetzelfde voor een hotel. De laatste keer waren we in de provincie Loei en daar zijn de prijzen nog heel erg vriendelijk. Over het algemeen waar toeristen zich in grote getallen aanbieden zie je de prijzen stijgen. De bahtbus in Pattaya kost dan al weer jaren lang 10 baht, (betaalde we in 2001 al) terwijl voor een vergelijkbaar ritje in Phuket ondertussen krankzinnige prijzen worden gevraagd. (Denk overigens wel dat het voor de taxi chauffeurs in Pattaya reëel zou zijn als die 10 baht ondertussen iets verhoogd zou worden) Gekoelde dranken in bv de 7 eleven zijn al jaren in mijn ogen spotgoedkoop, maar in de barren daarentegen betaal je ondertussen de hoofdprijs. Je houdt het niet tegen, overal wordt alles duurder, maar de huidige slechte koers is de grootste boosdoener. Wat een droom rond 2008 a 2009 toen we nog 50 baht voor een euro kregen…. 🙂

 2. Gerrit Warmoeskerken zegt op

  Ik ben het niet helemaal eens over de uitspraak van je vriend dat Thailand duurder is geworden. In geen enkel opzicht zijn prijzen de laatste desennia hoger geworden. Wat je goed kunt vaststellen dat dit niet zo is zijn de prijzen die op vele markten in Thailand nog steeds bijna ongewijzigd zijn. Ook luxe goederen en prijzen voor het eerste levensonderhoud in supermarkten maken daar deel van uit. Het venijn zit hem in de dure dollar waar ook de Thaise Bath deel van uitmaakt omdat de Thaise Bath daaraan is gekoppeld. Als je dan bij het inwisselen van de Euro nog maar zes a 37 Bathjes krijgt, ja dan is Thailand duur geworden. Amper 2 jaar geleden kreeg je nog ruim 44 Bath voor ‘n Euro en dat is een verschil van bijna 20 procent. En dat betekend inderdaad dat Thailand voor Europeanen duurder is geworden.

  • Dennis zegt op

   De prijzen op de markt en in de supermarkten zijn wel degelijk gestegen. Sommige producten gewoon fors. Uw redenatie dat de Euro daar debet aan is, is onjuist. Ook de Thai, die niets met de Euro van doen hebben, betalen meer. Op elk niveau. Er zijn diverse oorzaken, de eerste natuurlijk inflatie aangewakkerd door de economische groei.

   Voor de toerist zijn de prijzen ook gestegen; Hotels in Bangkok waar ik een paar jaar geleden nog (ver) onder de 3000 baht/ nacht voor betaalde, kosten nu 3500 baht of meer. Dat heeft ook met de ligging te maken (Petchburi Road, Pratunam), maar ook met de gestegen vraag vanuit andere markten (China, India, Midden Oosten).

   Een iPhone is in verhouding niet veel duurder geworden in Thailand, maar zeg eerlijk hoe vaak koop je die?

   • anton zegt op

    Zeker, mijn vriendin en haar zus hebben een noodleshop in korat en klagen dat het kopen van de ingredienten steedsduurder wordt. Omdat de concurrentie zo ontzettend groot is kunnen ze hun prijzen nauwelijks verhogen, terwijl ze al een stuk goedkoper en beter zijn dan in bv bangkok, daar is het streetfood vaak niet lekker en duur klaagt ze. Zij rekent voor kop noodlesoep met thai herbs 40 bath, in bangkok betaal je er makkelijk 70 of 80 voor.

  • Jacques zegt op

   Beste Gerrit,
   Los van de koers van de bath tov de euro is het zo dat er meer betaald moet worden voor levensonderhoud en een hoop goederen. Kijk eens naar groenten en rijst en vis om maar eens wat te noemen. Huizenprijzen voor nieuwbouw die stijgen ook tegen de clippen op. Mijn vrouw heeft een marktkraam en zij en vele marktkraameigenaren klagen steen en been over de toegenomen prijzen en kosten. Wat dacht je van een bakje soep dat is ook met 10 of 20 bath gestegen de afgelopen jaren. Kijk eens naar de pinkosten. Nee het is weldegelijk duurder geworden in Thailand. Vanwege het stijgen van prijzen in bijvoorbeeld het supermarktketen 7en heeft de regering een tijdje terug ingesteld dat er ten minste wat betaalbare kant en klare maaltijden aanwezig moesten zijn, die betaalbaar waren voor iedere thai en daarom zie je deze in de schappen liggen en wordt dit goed verkocht.

   • nonkel Jan zegt op

    De duurste (voedsel-) prijzen worden aangerekend op de lokale markten. Voorbeeld: 1 kilo tomaten of aardappelen betalen wij in Tesco, Big C of Makro ongeveer 30 baht…op de markt vraagt men hiervoor steevast 50 baht.

  • bob zegt op

   klopt niet helemaal die koppeling: verleden week ging de dollar naar euro op 1,08 maar de baht van 37,7 naar 36,2 vandaag al wat beter 36,7 terwijl de dollar weer naar 1,06 is gegaan. Dus die koppeling gaat niet op. Wel het mandje met $ en andere valuta.

  • Cees 1 zegt op

   Nou ik vind de prijzen wel degelijk flink gestegen. Al moet je dat wel in proporties zien. 5 jaar geleden betaalde ik 25 baht voor bv pad khapao muu. En nu 40 baht. En zeker de prijzen van import produkten in de supermarkt zijn flink omhoog gegaan. Wat dus erg vreemd is. Want de Baht is veel sterker geworden. Dus de inkoop is veel goedkoper geworden. Maar de verkoop prijzen blijven maar stijgen.

  • Kees zegt op

   Hardnekkig misverstand wat keer op keer de kop opduikt op dit blog: de Baht is NIET gekoppeld aan de dollar!!! De Euro is simpelweg onderuit gegaan tegenover meerdere valuta, inclusief de THB en de USD

  • henry zegt op

   De Thaise Baht is al sinds 1997 losgekoppeld van de US Dollar

  • bart zegt op

   Wat een onzin de thai bath is helemaal niet gekoppeld aan de u.s. dollar, de wissel koers van de thai bath flucteueerd t.o.v. de dollar evengoed net als de euro.

  • brabantman zegt op

   Gerrit Warmoeskerken,
   Ik moet u informatie helaas als niet juist beschouwen. De Thaise baht is niet gekoppeld aan de US $ noch aan de euro.
   Hierover heeft vorige week nog een artikel in de Bangkok Post gestaan.
   De hoogte van de THB is zuiver speculatief en nergens op gebaseerd.

 3. Michel zegt op

  Ik weet niet waar jij en jouw vriend die prijsstijgingen zien maar ik zie ze niet.
  Ik kan nog steeds met de bus en snelle catamaran van Bangkok naar Koh Tao voor 1100 baht. Al jaren het zelfde.
  Ook kan ik nog steeds op haast elke hoek van welke straat dan ook een bak Pad Thailand voor 40 baht eten.
  Ook in de supermarkten zie ik geen noemenswaardige prijsstijgingen.
  Kleding kost hier ook nog steeds minder dan bij de Zeeman in Nederland. Zeker op de markt.
  Voor 200 baht koop ik een hele echte namaak Levi’s 501. Ook die prijs is al vele jaren niet gewijzigd.
  Ja, een taxi op Phuket of in Bangkok, vooral als ze de meter niet aanzetten is duur. Wat de gek ervoor geeft eigenlijk.
  Sommige.mige hotels denken dat ze de hoofdprijs voor een kamer kunnen rekenen, toch weet ik zelfs in Bangkok nog steeds heel behoorlijke kamers voor 3-400 baht te vinden, waar de prijs ook al jaren het zelfde zijn.
  Mij zul je niet horen klagen over de prijzen in Thailand.
  Ik hoef dan ook niet persé Hollands te eten of in een hotel van een bekende keten te logeren.
  Ik houd het graag bij de lokale keuken en kleine pensionnetjes.

 4. Boriana zegt op

  Ik merk dat zeker. Ik weet niet of het regio gebonden is, omdat ik elke keer een andere regio bezoek, maar in Railay betaalde ik dit jaar 70 Baht voor een flesje mineraalwater in de supermarkt (!), een flesje bier was 270 Baht (in de resort, terwijl op Samui een paar jaar terug in een 5* resort een biertje gewoon 140 was). In Bangkok daartegen kon je bij de 7Eleven wel voor 7 baht water halen. Enorme verschillen dus. En de wisselkoers werkt idd niet mee.

  • ruud zegt op

   Als ik mij goed herinner, was er in het verleden een maximum prijs voor gewoon drinkwater.
   Dit omdat drinkwater een eerste levensbehoefte is.
   Hotels moesten ook gratis drinkwater aanbieden op de kamer.
   Mogelijk bestaat die maximumprijs nog steeds.
   Die zal waarschijnlijk niet gelden voor de luxe merken.

   • Boriana zegt op

    De hotels waarin wij verbleven deden dat inderdaad ook, gratis water in de kamer zetten, maar goed, met 500 ml kom je op een dag niet ver. En 70 Bt in de supermarkt vond ik wel echt een overdreven prijs, zeker gezien het in Bkk 7 Bt was.

 5. Lies zegt op

  Ja de prijzen zijn flink gestegen in twee jaar tijd. Waren we vorige keer in juni hier en momenteel nu in Thailand, dit keer betaalden wij ruim 300 euro meer voor autohuur, zelfde type auto, zelfe organisatie. Ook wordt er op meerdere plaatsen toeslag geheven op gebruik van creditcard, of er is alleen cash af te rekenen. Bij de hotelsite van Agoda maken ze het helemaal bont. Zie je een hotel, wil je gaan boeken dan is de prijs plotseling een stuk hoger. We hebben zelfs gezien dat er 3000 baht bijkwam, en het was al een flinke prijs. Vergelijken is dus het devies.

  • Christina zegt op

   Hallo Lies, Nog nooit problemen gehad met duurdere prijs Agoda. Wel moet je opletten bij de kamers het ligt er aan of je wel of niet kosteloos kunt annuleren. Zelf meerdere malen moeten annuleren ivm ziekte en na een week geld retour. Boekte laatst Las Vegas meer als veertien nachten werd gebelt kan niet moesten twee boekingen worden zonder problemen en met een cadeau van Agoda werd het andere geld teruggestort Rules State Nevada moeten twee boekingen zijn. Expedia heel slechte ervaring tel.contact en site bleek ineens bij betalen heel duur weer tel. Contact kan zijn. Dus niet geboekt na twee dagen belden kon toch voor die prijs nu even niet. En bij de reis ervoor moest Ik in hotel ineens tax gaan betalen.
   Dan wordt je niet vrolijk stond nergens vermeld heeft 8 weken geduurd voordat Ik het geld terug kreeg.
   Boeken al heel lang Agoda en nog nooit gelukkig een slechte ervaring gehad.

  • Franky R. zegt op

   Dat kan ook door het zogenaamde cookie-beleid komen.
   Een cookie registreert welke websites u bezoekt. Kijkt u vaak naar hotels in een bepaald gebied, dan wordt u hogere prijzen voorgesteld.

   Cache “schoonmaken” of in incognito modus surfen naar aanbiedingen

 6. Hennie Em zegt op

  Vanochtend 11.30 gepind bij de SCB Bank met mijn betaalpas van ING.
  Op het uitdraai bonnetje staat vermeldt voor 1 EUR. 34.6074 Bath.
  Ik moest wel pinnen omdat dit een nieuw pasje is en deze moest zo snel mogelijk geactiveerd worden.
  Normaal gebruik ik mijn bank pasje van de SCB bank, waarop ik elke maand via internet bankieren geld overmaak.

  • Kees zegt op

   OK, als je dat op het bonnetje ziet staan heb je waarschijnlijk voor de conversie gekozen die de automaat soms aanbiedt, ook bij betaling net credit card heb je dit wel eens. NOOIT voor de ‘eigen valuta’ kiezen en ALTIJD alleen in de lokale valuta opnemen/betalen en de eigen bank thuis verder de conversie laten doen, dan krijg je een veel betere koers!!!

 7. Jan zegt op

  mijn ervaring van de afgelopen winter (na 2 jaar afwezigheid) is dat ik minder betaal voor mijn hotel (hetzelfde hotel als voorheen) en dat veel andere kosten niet of nauwelijks zijn gestegen.
  Het probleem wat iedereen heeft is de onaantrekkelijke koers Eur/Baht.

  Voor het eerst heb ik i.p.v. de taxi de bus (naar Pattaya) genomen (en dat scheelt behoorlijk). Er is altijd wel een besparing mogelijk.

 8. Eric zegt op

  Wordt het niet duurder overal ter wereld?

  In thailand kan je voor 5 euro eten met 2 en je kan voor 100 euro en meer eten voor 2
  Net als in Belgie een frietkot en een klasse restaurant.

  Hou er toch mee op alsof er alleen Thailand is waar alles duurder wordt, de lonen zijn hier ook iets omhoog gegaan.

  Dat de baht vandaag sterk staat en 10 jaar geleden hadden we het omgekeerde dan kloeg niemand je moet het goede met het slechte nemen!

 9. Marcus zegt op

  Wat mij betreft absoluut onjuist, dat Thailand duurder geworden is.
  Ik heb de laatste 13 jaar, dat ik in Thailand kom ( 64 x ) geen verschil bespeurt in de prijzen.
  De Euro is echter sterk in waarde gedaald door de teloorgang van Europa.
  Derhalve wordt het voor iemand , die de euro tijdens de vakantie moet inwisselen voor de Baht een stuk duurder allemaal.

  • eddy zegt op

   Zeker weten dat thailand duurder is geworden de laatste 2 jaar , misschien voor de mensen die hier op vakantie gaan valt dat niet op , maar voor die wat hier leven ,is het zeker duurder geworden …. groente en vlees op de plaatselijke markten , maar ook supermarkten ( Makro , Teco , BigC enz ) alcoholische dranken en sigaretten zijn ook fors omhoog gegaan taxi’s , bussen en treinen ook En sommige toeristen denken hotels goedkoper vergeet het maar ,alleen die wat bijna geen toeristen hebben maken hun kamers goedkoper …

 10. Vdm zegt op

  Het belangrijkste is inderdaad de convergentie van de Euro naar de Baht. 5 april 2007 kreeg ik voor 1 euro 53.70. Vergelijk het eens met vandaag. Ik woon inmiddels in Thailand gedurende 2 jaar. En vergelijk af en toe de prijzen van mijn koffie, sigaretten(ik weet wel niet gezond),bier, boter en geimporteerde produkten zoals kaas. Ik kocht die produkten in de Macro en Big C in Udonthani waar ik woon. De prijzen zijn niet erg veel gestegen. Maar ze zijn wel allemaal omhoog gegaan.

 11. Nico zegt op

  Tja,

  We zijn pas met de familie (6 personen) voor 6 dagen, naar Phuket geweest, hadden een super appartement “Royal Kamala Appartements” geboekt bij AirAsia to Go voor een ongelofelijk lage prijs van 22.000 Bhat, t.w. vliegtickets, voor 6 personen en het appartement met 3 slaapkamers.

  Als je blijft zoeken op internet kom je zulke aanbiedingen tegen.

  Op de luchthaven een auto gehuurd, tegen een normaal tarief. Uit ervaring weet ik, dat taxi’s de meter niet aanzetten en doodleuk 600 of 800 Bhat vragen van de airport naar Kamala Beach.

  Maar toen we gingen eten in Kamala Beach, kreeg ik de schrik van mijn leven, op het strand, volgens mij totaal illegaal gebouwd, bamboestokken met plastic, tafel en stoelen in het zand, geen dak, enz. prijzen; schrik niet……. simpel gebakken rijst met varkensvlees, wat bij ons in Lak-Si 40 Bhat kost, het goedkoopste wat ze hadden 180 Bhat oplopend tot schrik niet, 900 Baht voor gebakken rijst met krab, drinken 120 baht per glas, kleintje bier 140 Bhat.

  Er waren meer dan 10 van >volgens mij< illegale restaurants, allemaal leeg op eentje na, daar zaten z'n 10 russen en volgens mij, twee Japanners en daar zijn wij met 6 man ook maar gaan zitten. Rekening 2.240 Bhat. Tja, als je zulke prijzen hanteert, (heb ik op school geleerd) prijs je je zelf uit de markt.

  De andere keren zijn we maar in het winkelstraatje gaan eten, rekening per keer tussen de 1.400 en 1.800 Bhat, S'middags maar bij Tesco Lotas food court gaan eten, tenslotte hadden we een eigen auto ter beschikking.

  Volgens mij is Thailand duurder geworden, maar vooral veroorzaakt door de hebberigheid van de Thai zelf.
  Dan ten slotte, ik lees steeds van het ministerie, dat er steeds meer en meer toeristen naar Thailand komen, maar ik vondt het in Kamala Beach leeg, en nog eens leeg, waar die toeristen dan naar toegaan, geen flauw idee.

  Groetjes Nico

  • Christina zegt op

   Ja je moet nu zoeken voor voordelige spullen. Het zelfde op de weekend market ineens met 300 baht gestegen maar als je zoekt vindt je het wel voor de prijs die je wilt. Ons hotel Narai Bangkok had in een half jaar de prijzen flink verhoogd maar even verderop zat een goed Thai restaurant met airco schoon en heerlijk eten want waar vindt je nu een pad Thai voor 65 baht op Silom road. Drinken 20 baht.
   En vriendelijk personeel en eigenaar beter als de koffieshop iets verder op een koffie 180 baht.
   Het is hoofdzakelijk de Baht die het iets duurder maakt maar voor ons is alles goed betaalbaar en goedkoop.

 12. hugo zegt op

  sorry gerrit
  in bangkok vragen ze gewoon in een bar aan de sukhumvit zo een 120 Tb, dat is op 5 jaar tijd gewoon verdubbeld, de taxi in bangkok is duur want ge vind bijna geen enkele taxi die zijn meter wil aanzetten.
  de rit met taxi tussen luchthaven en pattaya is ook de laatste jaren met 50% gestegen.
  in pattaya is de dranks in de bars nog te betalen als ge iets gaat drinken aan Buakhou maar aan de Beach road betaal ge ook vlug 70 Tb en in de walking street is 100 Tb ook normaal
  de prijzen zijn serieus gestegen de laatste jaren in thailand

 13. RuudRdm zegt op

  Mijn vrouw heeft hier in Nederland een aantal Thaise vriendinnen die in Thailand met hun echtgenoten in deze tijd op vakantie gaan omdat haar kinderen aldaar vakantie hebben. Eén van haar vriendinnen was met man en (stief)dochters enkele dagen naar Kanchanaburi en naar Phuket. Gemeld werd dat zowel hotel- als restaurantprijzen aanmerkelijk waren gestegen. Niet de prijzen van groente e.d. op lokale markten, ook niet een snelle hap aan een straatstalletje, maar wie als toerist gaat op markten zijn/haar inkopen doen of zijn dagelijkse voedselbehoefte stillen met straataankopen? Hetgeen betekent dat toeristisch Thailand duurder aan het worden is, maar dat het voor de in Thailand wonende pensionada allemaal mee valt. Mijn vrouw en ik deden onze boodschappen altijd bij TescoLotus, en/of BigC en/of Makro. Dit alles is niet duurder geworden, werd ons verteld, noch de benzine- of dieselprijzen, en ook niet gas, water en electriciteit.

  Op Phuket had betreffende echtgenoot een brommertje gehuurd. Daarvan was de huurprijs alleszins redelijk. Op een avond na stevig genoten te hebben van Thaise spijzen en dit overgoten met bier werd hij op zijn brommertje met eega op de terugweg naar het hotel aangehouden door politie. Hij werd gemaand 10 duizend baht te betalen, zo niet mee naar het bureau en op de “black list”. Zijn vrouw ging fors protesteren en dat hielpo, want de controlepostcommandant was tevreden met alles wat men contact op dat moment op zak had. Dat bleek 5300 baht in totaal. Zo zie je maar: ook drinken onder invloed is niet duurder geworden.

  • RuudRdm zegt op

   moet natuurlijk zijn: ook rijden onder invloed

 14. Pat zegt op

  Ik durf al eens steigeren als ik weer maar eens (verzuurde) kritieken lees over Thailand (waardeer het land en geniet zeg ik altijd), maar hier ga ik wel mee akkoord.

  Thailand wordt zienderogen duurder.

  Ik kan het niet rationeel verklaren, maar ik merk ook dat mijn budget elke bezoek aan het land groter wordt voor hetzelfde aantal dagen.

  Ik vind vooral eten en uitgaan duurder geworden, en uitgaan (drankjes) is zelfs soms duurder dan in Vlaanderen.
  Een doorsnee drankje kost al snel minimum 200 Baht in een club, bar, of discotheek, dus 1.000 à 2.000 Baht ben je al snel kwijt op een avondje bar of club.

 15. Henk Hauer zegt op

  Vind het allemaal wel meevallen wat THB prijzen betreft. We hebbn allen een probleem met de koers.
  Dit kan alleen opgelost worden door ECB, om het weer aantrekkelijk te maken om in Euro te beleggen.

 16. wim scharloo zegt op

  Klopt wij komen al bijna 10 jaar de maand januari in thailand, grootste boosdoener is de euro tov bath. Maar ook taxi en vooral op crabbi zijn de boottrips aanzienlijk duurder geworden omdat als je een eiland bezoekt 400 bath pp moet betalen omdat dit nationale parken geworden zjjn

 17. Peter zegt op

  Het is vraag en aanbod. Wanneer ze hogere prijzen hanteren en de toeristen blijven komen en dit hoeven uiteraard geen Hollanders te zijn doen ze het alleen maar goed in hun eigen financieel belang.

 18. Appie Happie zegt op

  In februari 2016 kwam ik na 8 jaar weer op Phuket. ( In 2008 48 Bth voor een eurp)
  De koers was toen (2016)naar ik dacht ongeveer 38 voor een euro, dit is dus al 10 Bth per euro minder.

  Daarbij waren de prijzen, in toeristisch oogpunt enorm gestegen, hotels,drank, taxi,s, tuk tuk,s,
  strandbedden(van zand) etc.

  Dus ik begrijp niet dat er mensen beweren dat de prijzen niet gestegen zijn en het voor de tourist veel en veel duurder is geworden.

 19. RichardJ zegt op

  Ik kwam vorige week weer es in mijn ooit es favoriete restaurant in Hua Hin. Een restaurant waar nog steeds nauwelijks een falang komt. Alle prijzen in baht zijn in 12 jaar verdubbeld. Maar eigenlijk is een inflatie van 100% in 12 jaar niet extreem voor een snel groeiende economie zoals Thailand; komt neer op ca. 5.5% per jaar.
  Dat zou geen probleem zijn wanneer je inkomen/ budget ook met 5.5% per jaar zou groeien (wat meestal niet het geval is). Maar ons grootse probleem is toch wel de verslechtering van de wisselkoers van onze “eenheidsmunt”.

 20. De Inquisiteur zegt op

  Denk eens aan de autochtonen zelf. De werkers meestal uit Isaan. Wordt het geen tijd dat die een hoger loon krijgen ? Hebben die daar eindelijk geen recht op ? Toeristen die hier komen hebben een maandelijks loon van over de 60/70.000 Thai baht. De mensen hier moeten werken voor 9.000 Thai baht. Met jaarlijks recht op 6 (onbetaalde) dagen vakantie. Mogen ze even terug naar hun kinderen, ouders, familie.
  Jongens toch, dat klagen … .

 21. Longin Albert zegt op

  In 1997 hadden wij nog de Belgische Frank.Bij het omwisselen van 1000 frank,kreeg je 875 Bath.
  Vandaag bij het wisselen van 25 euro krijg je 900 Bath.Hier is geen verschil te merken na 20 jaar !
  Maar je kon meer kopen destijds.
  Conclusie:Thailand is duur geworden en dit heeft niets te maken met de euro.

 22. Nik zegt op

  Wij brengen slechts een aantal maanden per jaar in Thailand door. Merk wel het verschil door de koers. Maar vind ook dat Thailand moderner is geworden. De tijd dat koffie automatisch vieze Nes was is voorbij. Dat een uitstekend gezette latte niet voor 50 baht te krijgen is is niet meer dan normaal. Veel hotels en restaurants met ‘ europese standaard ‘ . Service vele malen beter dan in Nederland. Mijn laatste longstay vakantie werd ik prettig hierdoor verrast.
  De prijskaart die hangt aan een luxe leventje in Thailand is bijlange na niet zo hoog als in Nederland.

  Bovendien heb ik geen probleem om mee te betalen aan een stijgende levensstandaard. Zolang als de prijs kwaliteit dik in orde is en een visum makkelijk te krijgen: THAILAND HERE WE COME.

  • Boriana zegt op

   Dat van de koffie ben ik wel eens, dat het niet voor 50 Bt kan, maar in ons resort op Krabi betaalde je 190 Bt voor een latte, dat is € 6,50! Dat zijn Zuid Frankrijk prijzen!

 23. Ingrid zegt op

  Ook wij zijn sinds begin maart weer terug uit Thailand en concludeerden ook dat Thailand behoorlijk prijzig is geworden. Zeker vergeleken met een land als Cambodja waar we voordat we in Thailand kwamen 3 weken hadden gezeten. Thailand prijst zich uit de markt op deze manier en zeker bij die toeristen die er voor langere tijd zitten. En nu wil de overheid ook nog de alcoholische versnaperingen duurder gaan maken zal dat zeker voor sommigen een reden zijn om uit te wijken naar andere landen in de regio. Ik drink niet dus mij maakt het geen bal uit maar zelfs het water is duurder geworden.

 24. Corretje zegt op

  De Euro (door de wankele situatie in Europa) en de sterke Bath zijn de boosdoeners.
  Men verwacht minder toeristen uit Europa en meer uit Azie.
  Alles wordt overal duurder, geldt ook voor Thailand.
  Doch dat U zo veel Baths minder krijgt voor een Euro doet het meeste pijn.

 25. NIcky zegt op

  Zijn de prijzen in europa dan lager geworden? IK denk dat overal ter wereld de prijzen stijgen. maar, zoals sommigen onder u opmerken hangt het er ook vanaf welke regio. En natuurlijk is de dure wisselkoers ook schuld daar aan

 26. carla goertz zegt op

  Ja ik deel de menig thailand is duur geworden , ik boek al 20 jaar het zelfde hotel en de prijzen zijn 3 x zo duur ,cola bij de bar 220 ex btw toch zo,n 6 euro voor blikje cola . Ja je moet wel de straat op of naar de supermarkt ,ook de lunchbuffet zag ik nu 53 euro op de hotel side , bij van de valk 32,50 euro, ik ben lang geleden voor 1000 gulden inc vlucht zelfde hotel en het zo nog uitgeven van geld 12 dagen daar geweest . nu is alleen vlucht en hotel 1100 euro (vlucht was goedkoop 400 euro ) nu nog eten en drinken vaak toch 3000 euro voor 12 dagen .(2personen ) maar ja blijft leuk en de sfeer en zon is voor niks toch

 27. Rob Tha Mai zegt op

  Waarom wordt alles duurder in 1991/92 was het minimum loon 100 BATH, circa 3 jaar was het al verhoogd naar 300 Bath, en nu in BKK 320 Bath buiten BKK niet. Echter alle loonslaven uit Cambodja, Myamar en Laos en Vietnam willen nu ook deze 300 Bath hebben. En dat moet alles doorberekend worden. Van eten tot huizen.

 28. rene zegt op

  Zijn juiste terug van 2 1/2 maand thailand. Sommige zaken zijn ietsje duurder geworden maar wat is dit in vergelijking met Europa. In 7/11 14 bath voor 1.5 L water en bier rond de 40 bath. Daar ik nier meer uitga naar bars en discotheken drink ik mijn pintje op het balcon en lees de krant of zo. Wat betreft hotels kan men zo ver gaan als men wilt. 2 personen in Korat voor 750B met BFen zwembad, Udon Thani 1200B met BFen zwembad,Nong Khai 750B met BF,Ayutthaya 1100 B + 200B persoon voor BF ik dacht duur maar 2 tassen Americano koffie,pancake 3 of 4,eieren met spek of alleen spek (7a8sneetjes)een flesje water + eentje op de kamer, fruitsap
  en fruit. Sukhothai 1250B met BF en zwembad’pergola aan de kamer en heel mooie tuin. Krabi Ao nang beach op 1 km van het strand 1300 B met BF verse koffie,pancake brood en 3 verschillende confituur zoveel men wilt. Na 11 jaar zijn we weer naar phuket gegaan en heb mij ogen uitgekeken,zo volgebouwd. 1350 B MET 1 croissantje+ 1 tas amerikano koffie en 2 sneetje toast en jam. Zijn dan verhuisd naar een ander hotel waar we 1200 B met BF betaalden in plaats van 1900 omdat we 6 dagen leven en de kamer was groot met zwembad op de 9 de. Breakfast was thai food,zwanworstjes,eieren toast en jam. Koffie was niet zo lekker en dan hebben we maar Americano genomen aan 70 B.Taxi’s waren prijzig op patong beach.9In BKK slaap ik in Nana voor 1490 met BF en zwembad maar ik zou graag voor deze een ander vinden kortbij de skytrain daar er tapijt ligt en dit niet meer zo proper is. Overal hadden we ook wifi op de kamer. Probeer maar een hotel te vinden in Europa aan deze prijzen. Mijn gemiddeld wisselen van euro naar bath over gans het verlof is 37 B/euro. Taxi van suvanaphurn naar pattaya 1000B en van Don Muang 1300 B. Besteld langs email en staan ons op te wachten.Officiële taxi op de meter rijden van Don muang naar Nana hotel soi 4 sukhumvit rd.300 B +tollway. De dag dat hij in de 40 zal staan hoor je niemand klagen en zal het misschien voor sommige nog te duur zijn. Voor wat hoort wat en anders blijven we thuis en iedereen mag zijn kommetje rijst verdienen.

 29. Ingrid zegt op

  Persoonlijk vind ik dat het zeer plaats afhankelijk is.
  Op Phuket hebben bv de prijzen betreffende hotels, taxi’s en restaurants al een behoorlijke prijsstijging doorgemaakt. Hier wordt je naar mijn gevoel als toerist echt uitgemolken en dan trek je gewoon je conclusie: er zijn meer mooie plaatsen om te bezoeken.
  In Bangkok vind ik de prijsstijgingen reëel. Alles wordt overal duurder en waarom dan niet in Bangkok? En wat betreft de taxi’s het grootste deel rijdt keurig op de meter.
  Pattaya blijft op gebied van taxi’s, hotels en restaurants redelijk gelijk. Al is walkingstreet weer een uitzondering want daar jagen ze de prijzen aardig omhoog.

  Over het algemeen vind ik de prijzen in Thaise Baht gezien nog steeds niet verkeerd. De slechte koers voor de Euro, pinkosten en transactiekosten van je eigen bank maken dat je in verhouding een stuk duurder uit bent.

 30. Slagerij van Kampen zegt op

  Er wordt een inflatie van 1,5 tot 2 % verwacht. (zie elders op dit forum) Consumenten prijzen stijgen al jaren. Ook dit is cijfermatig vastgelegd. Dan kan men dat wel gaan betwijfelen op grond van eigen bevindingen……. De cijfers: het wordt duurder. De koers van de baht ten opzichte van de euro compenseerde en compenseert dit verschil niet voor de toerist, ergo: het wordt dus duurder voor de toerist. Doordat dit al jaren zo gaat wordt al dat opstapelen van kleine verhogingen steeds meer waarneembaar voor de toerist. En ach! Ik kan me nog herinneren dat ik in Bangkok, de koers was toen 40+ een motor taxi kon charteren voor 5 baht. Ik gaf wel eens meer. Mijn zwager zei dan: Niet doen, dan gaan ze de prijzen verhogen. Dat gebeurde dus toch. 10 baht, 15 baht, 20 baht, 25 baht, 30 baht voor een stukkie. Ik geef geen fooi meer. Of zou het allemaal toch door Van Kampen zijn begonnen?

 31. Marjo zegt op

  Thailand is wel duurder geworden…6 of 7 jaar geleden was een voetmassage 100 Baht, nu 200.of 250….de versgeperste sapjes waren 2 jaar geleden 50 Baht, nu 80…Marlboro was vorig jaar 87 Baht, nu 125….is niet erg, want we komen nog steeds heeeel graag, maar het is dus WEL waar..

 32. Rudy zegt op

  de prijzen in Thailand worden elke paar maanden duurder, en dit heeft niets te maken met euro, dollar of welke munt dan ook…ik zie gewoon naar de prijzen in baht. Veel producten worden in eenmaal 10 – 25% duurder bv. een noodlesoepje kostte 40b nu 50b dit is wel 25% duurder hé…en de prijsstijgingen zijn zeker nog niet gedaan…

 33. Danzig zegt op

  Ik kom nog niet zo lang in Thailand, maar oorden als Phuket waren tweeëneenhalf jaar geleden al stervensduur, met prijzen in Patong Beach als 300 baht voor een gebakken rijst met kip. Het zal er zeker niet goedkoper op worden. Ik woon nu in het diepe zuiden (Narathiwat), waar de prijzen zeer aangenaam zijn. Laat dat nu het probleem van veel toeristen zijn: stevig op het gebaande pad blijven, dure attracties bezoeken en westers eten. Ja, dan betaal je zeker de hoofdprijs. Als je goedkoop uit wilt zijn in Thailand, dan kan dat zeker, maar zul je wel daarheen moeten waar de bevolking niet op rijke westerlingen (en Chinezen, Indiërs enz.) is ingesteld.

 34. riekie zegt op

  ik heb 9 jaar in thailand gewoont en ja de prijzen stijgen elke maand.
  toch kun je er nog heel goedkoop leven .
  mits dat je niet alleen farang produkten wil eten zoals dure kaas ,wijn,snacks etc etc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website