Foto: Thailandblog

In Nederland heb ik de laatste jaren altijd een vaatwasser gehad, makkelijk, vuil erin en schoon er uit. Het was in het begin even een kwestie van weten hoe je de machine het beste laden kon, glazen boven op en pannen, borden etc. onderin. Druk op de knop en wachten tot de vaatwasser aangaf ” ik heb het wéér gefixt “.

Hier in Thailand is dat in de meeste gevallen anders, je poetst de hele handel die je gebruikt hebt, borden, glazen, pannen, etc. zelf schoon al dan niet samen met je partner. Wanneer je daar geen zin in hebt, dan is de volgende oplossing, heerlijk buiten de deur gaan eten.

De meeste vakantiegangers zullen zelden zelf koken, gelet op de vele keuzes in prijsklassen en soorten maaltijden. Van noedels of een soepje eten bij een stalletje tot eten op één van de aangemeerde boten in mijn geval in Hua Hin een luxe, copieuze maaltijd met wat heerlijke drankjes wegspoelend. Een gulden middenweg, waarbij je portemonnaie een infarct bespaard wordt is uit eten gaan op de Soi 88, vlak bij “het vader appartement”, of op zijn Thais uitsprekend Khun Phx.

Tegenwoordig een zeer grote uitstalling van fatsoenlijke genummerde tafels en banken, in tegenstelling tot eerder waar elke uitbater zijn eigen gammele tafels en plastic krukjes mee sjeulden, naast zijn etenswaren.
Néé, alhoewel het óók hier ietsepietsie duurder geworden is en de charme van weleer vervaagd is komen hier drommen mensen s’avonds eten. Niet alleen de Thai, nee ook de buitenlanders hebben in steeds grotere getale deze plek ontdekt om tegen schappelijk prijs te kunnen eten en drinken. Afgelopen vrijdag avond een goeie Thaise 5 mans formatie band die zowel Thaise als niet Thaise muziek, soms je gesprek als je in de buurt van de speakers zat haast onmogelijk makend, maar alom gezellig.

Ook deze avond behoorlijke grote groepen en groepjes falangs die elkaar opzoeken, natúúrlijk een ieder zijn eigen consumpties halend getroffen, Zweden, Noren, Hollanders, Duitsers, ach iedere falang komt hier en ziet het vaak als een “meetingpiont” om even in het eigen taaltje de dag door te nemen en elkaar te verhalen. Even het bonte gezelschap in ogenschouw nemend ontwaar ik ook aardig wat falangs met een Thaise partner, al dan niet omringd met één of meer kinderen. Kinderen die soms ontgaan gaan dansen bij de band of na wat aanmoediging van pa of ma en de bandleden hun eerste schuchtere danspasjes ten tonele voerend.

Je kan rekenen op positief commentaar als je net als ik, de muziek waarderend het eerste briefje van 100 Bath in de daarvoor bestemde box laat vallen, met alle ogen vanuit het publiek gericht op KWATTA, mijn persoon in dit geval. Onze maaltijd bestond uit een heerlijke vis, met diverse sauzen, en wat rauwkost, slechts 160 baht! Nog even snel wat drankjes gescoord, een kokosnoot shake voor mijn hoog zwangere lief, en voor mij vers uitgeperste sinaasappelsap met een shot wodka. Langs de tafel komende verkopers, van zéér jong tot véél ouder, zich wat moeizaam voortbewegend met één kunstbeen van moderne allooi, maar deze nadrukkelijk tonend om mensen over te halen bij hem iets te kopen. Ach kost slechts 20 Bath, de man gelukkig en jij je meisie een klein ruikertje kunnen gevend. Mijn mooie hoogzwangere vrouw eet voor twee, tja dat is zo gek niet met één intern levende kostganger, dus nog een steak met salade en frieten was snel besteld, waar je elders al snel 250 of meer baht voor moet neertellen hier slechts 120 baht.

Maak ik hier nu te véél reclame om een ieder uit te nodigen om ook hier te gaan happen of als ontmoetingsplaats te gebruiken, JA leuk om te zijn én lekker om te eten én te drinken.

O ja voor de altijd weer terugkomende aandrang om snel gebruik te kunnen maken van het toilet, die is op steenworp afstand te gebruiken voor de somma van 3 Bath, telkenmale gereinigd door de dienstdoende soms TV kijkende uitbaatster annex schoonmaakster.

Ingezonden door Yuundai

– Herplaatst bericht –

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Soi 88 in Hua Hin: Lekker, makkelijk, gezellig én nog goedkoop ook”

 1. Dennis zegt op

  Inderdaad een erg gezellige plek, met veel lekkere diverse gerechten en super goedkoop. Wij waren hier afgelopen vrijdag ook (als toeristen ) met ons gezin. Mn 2 dochters en zoon hebben zich prima vermaakt met liveband en hebben wat afgedanst. We zijn nu inmiddels weer verder gereisd en aangekomen in Krabi, waar de prijzen mbt eten aanzienlijk hoger liggen.

 2. Priscilla zegt op

  We zijn sinds januari terug van Hua Hin. Dit is echt een leuke, gezellige plaats om te eten waar je alles kunt krijgen qua eten. Heerlijk! Wij vonden het heel fijn dat er vooral de lokale Thaikes eten, niet zo een toeristen plek was. Zou het zonde vinden als dit weer zo een toeristen plek wordt. Maar buiten dat zoals al gezegd is geworden achter het spoor daar is ook nog leven. En wij vinden het daar persoonlijker fijner en leuker omdat daar de thaien zelf leven, eten, slapen. De meeste thaien wat we kennen wonen achter het spoor. Zelf verblijven we ook altijd achter het spoor. Het is er goedkoper maar vooral gezelliger (vinden wij).

 3. robert vereecke zegt op

  Ligging : soi 88, spoorweg over, net voorbij het kruispunt, 200 meter verder aan de linkerkant (naast 7-11)
  Leuk, gezellig, animatie, life music en ook zeer proper. Ik heb 35 bath betaald voor een blikje Chang !

  Ik ben er enkele malen geweest. De plaats is wel gekend door de meeste expats van Hua Hin. Parkeren is niet gemakkelijk. Er is een betalende parking : over de spoorweg rijden meteen naar links afslaan en de eerste straat rechts nemen. Circa 400 meter aan de linkerkant is er een parking aan 30 bath.

  Ik kan ook soi 94 aanbevelen waar tientallen restaurantjes naast mekaar liggen.
  2 aan te bevelen tussen Phetkasem road en de spoorweg aan de linkerkant :
  1) Friendly kitchen Thai food : staat bij de top 10 van Tripadvisor
  2) S Indian S, 100 meter verder; Indische keuken, lekker en spotgoedkoop

  Steek de spoorweg over en rechts en links van soi -94 zijn behoorlijk wat leuke restaurantjes.
  Sakura (japans) is gekend als zeer goede verhouding prijs/kwaliteit

 4. Moodaeng zegt op

  Die foodmarket heet eigenlijk “Daddy”s” . Het gehele complex bestaande uit een paar appertementengebouwen en wat woonunits met daaronder een restaurant is eigendom van een Thaise zakenman die het een jaar of 4 geleden heeft laten bouwen.
  Een hele aardige man die flink gefortuneerd is en in een dikke Maserati rijdt.
  Ik kom er al sinds het begin maar toen was het veel kleiner.
  Inmiddels hebben toch wel veel toeristen het ontdekt omdat je er veel goedkoper kan eten dan op de nightmarket. Dus dat zal wel niet lang meer duren of de prijzen worden aangepast ;-(
  Ook in het weekend heel veel mensen uit Bangkok.
  Een opvallend natuurverschijnsel doet zich daar trouwens voor.
  In een van de grote palmbomen voor de appartementen zitten ik weet niet hoeveel vleermuizen.
  En ieder dag bij zonsondergang vliegen ze uit.
  In Januari/februari zo rond 1730.
  Je weet niet wat je ziet.
  Een trechter van vleermuizen vliegt uit. Prachtig om te zien.

 5. Nicolaas zegt op

  Deze plaats wordt door mijn Thaise familie soi Bonkay genoemd, als ik HuaHin ben ga ik er ook wels eens eten en dikwijls gaan we het eten daar halen en eten het dan thuis.
  Maar er zijn veel goede restaurantjes in soi SaSong rd. zit naast ons een Frans en daarnaast een Duits
  restaurant 30 meter andere kant op een heel goed thaise heel schoon en niet duur.

 6. Sjaak S zegt op

  Af en toe gaan wij ook daar eten wanneer we laat in Hua Hin zijn. Het leuke daar is, dat je veel keuze hebt en je kunt zien wat je bestelt. Er is voor iedereen wat, zowel voor Thais als buitenlanders. Het is ook een ontmoetingsplaats die gemakkelijk te vinden is.
  Mocht je de drankjes op de markt te duur vinden, kun je als alternatief naar de 7/11 gaan en daar je drank kopen.
  Probeer eens de saté….heerlijk.
  Het grappige hiervan is dat wanneer wij ook gaan (een keer in de twee maanden) komen we vaak dezelfde mensen tegen. Deze zijn ook vaak in Market Village in de food court te vinden en wel bijna iedere keer wanneer wij er heen gaan. Conclusie: die mensen gaan iedere dag ‘s middags naar de foodcourt in Market Village en ‘s avonds naar deze eetmarkt…
  Tja… je moet maar een hobby hebben 😉

  • Sjaak S zegt op

   En nou wilde ik net reageren, zag ik dat ik al twee jaar geleden dat gedaan had… we gaan er straks weer heen. Ik ga nu graag naar de Indiër en kan daar heerlijke palak paneer, chicken Tikka, Samosa en Naan bestellen… geweldig!

 7. Luc zegt op

  Inderdaad veel variatie en helemaal niet duur. Minpuntje is wel de soms veel te luide muziek.

 8. HansB zegt op

  Ik heb hier gegeten en het was prima. Het is hierboven al genoemd, vanaf de spoorweg ongeveer 100 meter doorlopen en aan de rechterkant ligt Friendly Kitchen. In mijn ogen veel meer de moeite waard dan deze food court. Geweldige kwaliteit, en nog goedkoop ook

 9. Frank zegt op

  De eigenaar van een Nederlands/Thais restaurant/guesthouse in Hua hin schreeuwt altijd dat het op de foodmarket smerig is, harde banken zijn, luide muziek is en veel vies vretende Thai daar komen. Hoop dat hij dit verhaal en de reacties ook leest en zelf eens gaat kijken. Ikzelf en veel van mijn vrienden komen er ook en zijn erg tevreden. Met name de prijs kwaliteit verhouding en de gezelligheid.

  • Wil zegt op

   Nou schreeuwt die mijnheer altijd, dus dat is normaal, maar dit even terzijde. Het zou heel raar van hem zijn als hij zou zeggen dat het daar goed is en veel goedkoper. Hij gooit dan zijn eigen ruiten in want dan gaat iedereen naar Soi 88 en heeft hij niets meer te doen. Ook ik/wij zij diverse keren op Soi 88 wezen eten, en het is er goed toeven en voor een heel redelijke prijs. En er is voor een ieder wat wils, dus omkomen van de honger hoef je daar niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website