Songkran in Pattaya (Editorial credit: Andreas Marquardt / Shutterstock.com)

Songkran zit er zo goed als op en velen zullen een zucht van verlichting slaken. Woon je in Pattaya dan heb je pech want daar gaat het nog wel even door. Op 19 april is er het grote Songkranfeest op Beachroad en daarna is het afgelopen met de waterpret.

Zelf moest ik de afgelopen dagen een aantal keren in Pattaya zijn. En dat viel niet mee. Ik woon halverwege tussen Pattaya en Jomtien aan de Thappraya Road en normaal gesproken is het niet moeilijk om de Bahtbus te pakken, maar nu wel. De chauffeurs hadden zelf ook vakantie of andere klussen die meer geld opleverde. De paar Bahtbussen die langs kwamen zaten propvol en hingen schuin naar achteren met soms wel vier mensen op de treeplanken (niet echt veilig, maar dat terzijde). Uiteindelijk dus maar een taxi gepakt en de hoofdprijs betaalt, je moet toch wat….

Hoewel ik op het ergste voorbereid was, viel mij het gedrag van de feestvierder erg mee. Het was vrij eenvoudig om zonder nat pak weer huiswaarts te keren. Er werd natuurlijk wel met water gegooid en met waterpistolen geschoten, maar dat beperkte zich toch vooral tot het naar elkaar gooien met water. Als je er ‘normaal’ uitzag, werd je met rust gelaten. Dus een compliment aan de waterfeestvierders en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Khao San Road (Editorial credit: GOLFX / Shutterstock.com)

Prayut wordt nat

Elders in het land en vooral in Bangkok ging het er ook behoorlijk heftig aan toe. Khao San Road was zelfs zo druk dat het er gevaarlijk werd. Zelf ben ik niet zo van de mensenmassa’s, voor de jeugdigen is het natuurlijk wel top!

Bijzonder was dat afgelopen vrijdag minister-president Prayut een kijkje kwam nemen op Koh San Road. Dat zou hij normaal gesproken natuurlijk niet doen, maar ja, de verkiezingen komen er aan….

De premierskandidaat van de United Thai Nation Party, arriveerde vrijdagmiddag samen met wat partijbonzen. Bij aankomst op de populaire locatie voor Songkran-vieringen, besprak hij eerst de veiligheidsmaatregelen met ambtenaren. Vervolgens begonnen feestgangers hem te bestoken met water. De premier liet toen een volgeling een groot waterpistool voor hem kopen. Zijn aanhangers probeerden mensen te verzoeken om geen water in het gezicht van Prayut te spuiten, maar dat was tevergeefs. Hij kreeg de volle lading.

Volgens Prayut was dit zijn eerste bezoek aan Khao San Road in 15 jaar. Maar hij liet het niet na te benadrukken dat de toestroom van bezoekers en toeristen het resultaat was van zijn inspanningen om de heropening van het land te bespoedigen en het toerisme nieuw leven in te blazen na de uitbraak van Covid-19. Toch nog wat verkiezingsretoriek van de grote natte leider….

Hieronder het toch wel leuke filmpje van het bezoek van Prayut aan Khao San Road:

4 reacties op “En? Nog nat geworden de afgelopen dagen?”

 1. Kammie zegt op

  Voor het eerst Songkhram buiten bkk gevierd dit jaar in Udon Thani. Het was hier ook heel gezellig, zonder enig incident. Ook hier werden de ‘chagrijnige’ farang met rust gelaten. Zeker voor herhaling vatbaar.

 2. Sjaak S zegt op

  Dit jaar bleef ik thuis. Niet dat ik er iets tegen heb, integendeel, het is een leuk feest. Maar mijn vrouw heeft pas een winkeltje geopend en kon niet weg. En zonder haar heb ik er geen zin in.
  Maar geen nood…. zoals sommigen misschien wel weten, heb ik een zwemvijver en ik heb heerlijke uurtjes in de vijver mezelf nat zitten gooien…
  Gisteren met een vriend naar een zwembad bij Tanarath Armee in Pranburi… een groot 50 meter bad dat wij voor ons alleen hadden… was ook lekker nat.
  Dat hele jolige laat ik toch maar weer aan jongeren over….

 3. Theo Verfuurden zegt op

  Gisteren en vandaag weer volop geviert, elk jaar weer een belevenis, vorige week hadden we het ook geviert in Chiang Rai .

 4. FrankyR zegt op

  Normaal gesproken vermijd ik Songkran als ik in Pattaya ben.
  Maar dit jaar kon ik er niet aan ontkomen.

  Maar ik moet zeggen dat het mij over het algemeen best meeviel. Ook de dames en heren van de motobike taxis vermijden graag teveel nattigheid, en reden een alternatieve route richting het zuiden.

  De ‘gekte’ hield zich beperkt tot de typische drukke straten. Soi 6, de straatkant van Beach Road (aan het strandkant was het veel rustiger), Soi 7/8 en natuurlijk Walking Street! Met een GoPro en een vriend die het festijn ook een keertje wilde meemaken, door Soi 6 gelopen..Vooral dat ijs- en ijskoude water is een trigger, hahaha! Maar prachtige beelden geschoten voor op YouTube!

  Soi Bua Khao werd rustiger na 2200 uur.

  Wat niet meeviel, was de totale chaos op de wegen. Alles vanaf Beach Road of Soi Bua Khao richting het zuiden zat muurvast. Dat er talloze touringcars uit Bangkok ook in de rij stonden, hielp niet mee!

  Het was leuk, maar een volle week ‘waterpret’ is mij ietsje te veel van het natte!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website