De kleine ergernis (1)

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
4 juni 2010

SMS Thai

door Hans Bos

Een paar keer per week ontvang ik een sms van True Online, met een bericht in Thai over internet. De berichten kan ik niet lezen en storen in hoge mate. Dus wil ik True laten weten dat ik in het vervolg verstoken wil blijven van deze overbodige onzin. In het verleden heb ik mijn nummer al laten blokkeren voor reclameteksten, die achter elkaar binnenstroomden en waarvoor ik soms zelfs per keer nog moest betalen. Ze gingen over muziekjes op mijn telefoon, loterijen of dagelijkse berichten van waarzeggers. Onzin dus.

Dus wend ik mij eerst tot True Online, tevens de provider voor mijn internet-verbinding. Daar legt een juffrouw (‘for badly spoken English, press 9′) mij uit dat de sms’jes weliswaar door True worden verzonden, maar dat dit gebeurt op contract met mijn provider, in dit geval One 2 Call (AIS). Daar moet ik dus wezen. Inmiddels vraagt ze naar mijn internet-verbinding, naar de inlogcode en zelfs het merk van mijn mobiele telefoon. Waar is dat nu voor nodig?

Dus 1175 gebeld, waar ik in 20 talen iets te horen krijg. Uiteindelijk word ik doorverbonden met een juffrouw die weet dat mijn nummer is geblokkeerd voor reclameteksten. Probleem is dat de True-boodschappen niet worden beschouwd als reclameteksten, maar als mededelingen. Dus gaan ze buiten de blokkade om. Wie de logica begrijpt, mag het zeggen. Inmiddels heeft dat bellen naar True en AIS me al enkele euro’s gekost. Hoe slechter de service, hoe vaker de klanten hun klachten willen deponeren, hoe meer geld deze bedrijven verdienen. En nog steeds krijg ik sms van True Online.

2 reacties op “De kleine ergernis (1)”

  1. PeterPhuket zegt op

    Frapant, heb dezelfde ervaring, had hiervoor een AIS abonnement waar ik gek werd van sms berichten afkomstig van de provider en dacht slim te zijn met een prepaid kaart. Nu na ongevver 1 jaar dezelfde shit, mateloos iritant. Neem maar geen moeite meer om het ongedaan te krijgen, heb nl. een zelfde soort ergenis met m’n ADSL verbinding, en na tig keer bellen de moed opgegeven. TIT. oftewel This Is Thailand

  2. Sake zegt op

    ik herken het helemaal niet
    ik heb sedert 2 jaar een one to call sim kaart en geen reclameboodschappen
    maar ik begrijp dat ik het snel af moet kloppen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website