Cloudworkers in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
18 mei 2019

Ik heb twee vage kennissen hier in Thailand die beiden op een voor mij bijzondere manier extra inkomsten genereren. De één is leraar Engels, de ander vertaalt allerlei documenten van Thai naar Duits of andersom. Kennelijk levert dat werk niet genoeg inkomen op en beiden zijn daarom actief als “online chat moderator” 

Online chat moderator

Onlangs ontmoette ik de Engelsman weer eens in de poolhal en gaandeweg kwam het gesprek op zijn nevenactiviteiten. Ik vroeg hem wat precies de functie van online chat moderator inhield. “Nou“, zei hij, “ik ben bij een organisatie aangesloten die mij telefoongesprekken doorgeeft, waarna ik met de bellende personen een praatje maak”. Ik vroeg hem wat voor soort mensen dan belden, maar hij bleef daar wat vaag over, het konden mensen van allerlei pluimage en leeftijd zijn die behoefte hadden aan een gesprek. “Waarom bellen die mensen dan, hebben ze een probleem of zo”, vroeg ik. Ik kreeg – met een glimlach, dat ik pas veel later begreep – te horen dat de bellers geen specifiek probleem hadden, maar gewoon een praatje wilden maken. Het gesprek kabbelde nog wat voort, maar ik begreep het toch niet echt. Ik kon ook geen fatsoenlijke vertaling vinden of bedenken voor de functie van online chat moderator.

The Cloudworkers

Nu een paar dagen geleden kwam er een advertentie op Facebook voorbij, die Nederlandstalige mensen uitnodigde om fulltime of part time te gaan werken als online chat moderator voor een organisatie The Cloudworkers. Dat is dus wat die twee kennissen in Thailand ook doen, dacht ik, en dus ging ik naar de website van die club om nu eens duidelijk uitgelegd te krijgen wat de functie nu precies inhoud. Ik moet zeggen dat de website /www.cloudworkers.company mooi is uitgevoerd. Veel uitleg met wollige teksten, maar nog steeds bleef het voor mij een raadsel wat van de candidaat-online chat moderator verwacht wordt. Het enige, dat ik er uit begreep was dat je het werk op elk uur van de dag kunt doen van welke plek op aarde dan ook. Je moet wel minstens 18 jaar oud zijn, betrouwbaar en ruimdenkend.      

Ruimdenkend

Op die advertentie op Facebook kwam een hele rits reacties en nadat ik daar een aantal van gelezen had, begon het mij te dagen. Hoe naïef kun je zijn, dacht ik, om niet meteen te snappen wat dat ruimdenkend inhoudt. Het gaat namelijk gewoon om telefoontjes met een erotisch tintje of even grof gezegd een geil gesprek. Op zich niets nieuws, want de mogelijkheid voor een dergelijk gesprek hadden wij in Nederland 20- 25 jaar geleden al. De beller betaalt een tarief per minuut, die uiteraard hoger is dan het standaardtarief.

Aanmelden

We hebben het onlangs over werken in Thailand gehad, dus wie weet is het ook wat voor Nederlandstaligen die in Thailand verblijven of wonen om zich bij die organisatie aan te melden. Men kan zich via de website schriftelijk opgeven. De Engelse leraar verteld nog wel, dat de beller 20 dollar per uur betaalt en hij daarvan 10 dollar krijgt uitbetaald. Lijkt mij toch best lucratief, maar wees gerust, ik ga mij niet aanmelden, hoor!

Telefoongesprek

Iemand, die geïnteresseerd is in een telefoongesprek met een online chat moderator, kan ik niet verder helpen. Cloudworkers kunt u daarvoor niet rechtstreeks bellen. Zeker weten doe ik het niet, maar ik vermoed, dat de mogelijke telefoonnummers op allerlei erotische websites te vinden zijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Cloudworkers in Thailand”

 1. Rob Tha Mai zegt op

  in principe mag een Farang helemaal niet werken. Heeft je vrouw een winkeltje en jij helpt de boodschappen van de auto naar het winkeltje te dragen is al strafbaar.

  • Krijg ik 100,- euro van je voor iedere farang die in Thailand legaal werkt?

  • De Inquisiteur zegt op

   Beste Rob Tha Mai, wat je zegt is niet correct.
   Je mag als buitenlander wel degelijk karweien. Aan je eigen fiets, motorfiets, auto, huis en tuin – zonder restricties.
   Iedere hobby trouwens – zolang je er geen loon trekt.
   Als je jouw bewering door trekt, zou je niet eens meer zelf mogen koken, reinigen, … .

   • RuudB zegt op

    Wat Rob zegt is wel correct: hij heeft het niet over een karwei in of rondom het huis klaren, noch over handelingen in de persoonlijke en/of gezamenlijke levenssfeer, noch over het hebben van een hobby, maar over het zijn vrouw behulpzaam zijn met het uitbaten van haar winkel: immers hij draagt gekochte spullen haar winkel in. BigC boodschappen de eigen woning indragen mag dus wel. Ook het zich in de winkel begeven of een vak bijvullen, een kassa aanslaan, wisselgeld natellen kan tegen iemand werken als je in de buurt een jaloers iemand treft.
    Dat menigeen eea desondanks uitvoert, resp illegaal handelt, is een andere kwestie.

 2. Bert zegt op

  Heb daar eens geinformeerd.
  Zeer schemele beloning voor veel werk.
  Betaald per bericht.
  Iets van 3 tot 5 eurocent.
  Beetje eenzame mensen aan het lijntje houden en zoveel mogelijk berichtjes lsten sturen.

 3. RuudB zegt op

  Dat werken vanuit de cloud, eigenlijk is het online chatten, is in TH niet nieuw. Er zijn tal van jonge en oudere TH vrouwen die op deze manier er geld en kado’s bij verdienen. Zij hebben een eigen schare clientèle via Facebook, Whatsapp en/of Line, die erotisch bediend wordt. Zo helpt een kennis van vh onze buurvrouw zichzelf aan enig huishoudgeld meer voor haar gezin. Buurvrouw doet ook weleens mee. Het gaat veelal om vieze woordjes en plaatsjes kijken.
  Daarnaast zijn er vele oudere heren in den vreemde die in TH een aantal vrouwen kennen, jongere en oudere, die door hen online gecontacteerd worden om aan hun gerief te geraken.
  Zo zie je maar weer: men is in TH is zeer inventief. Ook via de “cloud”.

 4. L.Burger zegt op

  Met de huidige technologie zal het wel iets zijn met een webcam.
  Zal wel niet veel te doen hebben met telefoontjes beantwoorden.

 5. thaisites zegt op

  Interessant, wel weet ik van allerlei Thaise sites die min of meer hetzelfde doen, maar dan vaak nog een heel ingewikkeld trappen-systeem waarmee je status+punten o.i.d. kan verdienen. OOk veelal met een erotisch tintje eraan en veelal, het blijven Thai die gek zijn op dat fb, met bewegende beelden. Maar dan moet je uitstekend Thai+allerlei dialect kunnen verstaan en spreken, inclusief ”slang”=taal enkel bij bepaalde groepen bekend.
  NL reisverzekeringen hebben soms wel behoefte aan landgenoten die in voorkomende gevallen ziekgevallen toeristen met die verzkrg bijstaan, opbeuren of bvb bij langere opname eens bezoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website