Zeer regelmatig struin op internet om op allerlei media en in kranten, tijdschriften en dergelijke interessante artikelen te vinden, die ik kan gebruiken om de lezers van Thailandblog te informeren. Alsof er geen coronacrisistijd is, kom ik inderdaad regelmatig toeristische verhalen tegen over ongerepte strandjes met rustgevende resorts, prachtige bergwandelingen, interessante fietstochten, goede en ook exquise restaurants en dergelijke. Prima materiaal voor mensen, die een vakantie in Thailand aan het voorbereiden zijn.

Daar komt nog bij, dat juist nu het wél coronacrisistijd is, al deze attracties met soms enorme kortingen worden aangeboden. Maar, voor wie dan? Veel mensen, die er best gebruik van zouden willen maken, kunnen door de reisrestricties niet naar Thailand reizen. Dus blijft de Thaise bevolking en de in Thailand verblijvende buitenlanders over als doelgroep. De Thaise overheid ziet dat ook zo en propageert het binnenlands toerisme.

Naar verluidt heeft dat wel enig effect wat de Thai betreft, maar hoe zit met die buitenlanders? Als ik mijzelf naga, ik heb geen enkele behoefte om prachtig aangelegde wandel- of fietspaden ergens in Thailand te verkennen, een boottrip langs kleine eilanden in het Zuiden van Thailand te maken, Bangkok of andere historische steden met een bezoekje te vereren.

Niet, dat ik het niet zou willen, maar het huidige dagelijkse leven met alle ellende, die je om je heen ziet, houdt mij tegen. Hotels blijven veelal gesloten net als restaurants, bars, winkels en Pattaya biedt een trieste aanblik als je een wandeling maakt door wat anders druk bevolkte straten zijn. En als er al een restaurant open is, loop je de kans de enige bezoeker te zijn. Wat niet direct zichtbaar is, zijn de talloze werkloze mensen, die vandaag niet weten wat zij morgen zullen eten. Veel (buitenlandse) ondernemers, die met hun business het hoofd boven water trachten te houden of het inmiddels al financieel hebben moeten opgeven. Elders in Thailand zal het niet veel anders zijn, vrees ik.

Nee, voor mij voorlopig geen binnenlandse reisavonturen, hoe zit dat met u? Nog een binnenlandse vakantiereis gepland anders dan familiebezoek? Ik ben benieuwd!

16 reacties op “Binnenlands toerisme voor in Thailand verblijvende buitenlanders”

 1. Koos zegt op

  Op dit moment houd het mij ook tegen om te reizen.
  Want voor rust hoef ik niet op vakantie want ik woon tussen de rijstvelden.
  Ik ga graag naar drukke strandplaatsen als pattaya en phuket.
  Het kriebelt wel dus mischien ga ik wel onverwachts van de winter.
  Hotel en vliegreis boeken zal geen probleem zijn.
  En voor gezelligheid heb ik de groepen chinezen en russen niet nodig.

 2. frits bosveld zegt op

  Evenals Koos heb ik momenteel ook geen behoefte om te reizen. Ik verblijf thuis in Lopburi tussen de maïs-en suikerriet velden. Gebruik de tijd om ons huis verder af te bouwen en geniet van de rust hier. Af en toe een trip naar de stad is voor mij voldoende. Misschien gaat het nog kriebelen, maar ik hou zo wie zo niet van toeristische plaatsen als Puket e.d.

  • Sf zegt op

   Hallo Frits, ik woon ook in Lopburi, misschien kunnen we eens een bezoekje doen, wij wonen buiten Lopburi Nikhom Sang ton eng.
   Gr: Jan.

 3. l.lagemaat zegt op

  Veel Thaise toeristen, die naar Pattaya kwamen, zijn boos en teleurgesteld later vertrokken.

  Door de onduidelijke aanduidingen hebben veel automobilisten aan de Pattaya Beach een wielklem gekregen.De middenstand was boos op het gemeente omdat je op die manier de binnenlandse toeristeninkomsten ook om zeep helpt!

  Een andere gebeurtenis was dat een Thaise man aanwijzingen gaf waar en hoe te parkeren. Daarna vroeg hij op intimiderende manier geld, wat een aantal mensen ook deden bang voor agressie!

  De stranden werden zeer verschillend gewaardeerd.

 4. Hendrik zegt op

  Ik ga gewoon door met iedere maand een dag of 4 5 er tussen uit maar niet naar Pattaya o.i.d maar de parken in. Heerlijk vertoeven in de bergen of jungle. Relaxed reizen met weinig bussen en minivans op de weg.
  Bezettingsgraad meestal rond de 35 %. Geen wachttijden bij de loketten. Van mij mag het zo nog een poosje blijven.

 5. PaulW zegt op

  Ben wel degelijk van plan binnenlandse reisjes te doen met de auto. 2 weken geleden nog mooie rondreis gedaan Buriram / Surin area. En daarnaast nog wat tourtjes Chonburi en Rayong. Ga nu plannen Chaam, Hua Hin en misschien door tot aan Krabi. Nu is de perfecte tijd. De wegen zijn rustig, de hotels goedkoop. OK, op toeristische plekken is de kans dat je de enige toerist bent. Maar dan hoef je niet in de rij te staan. En je support de lokale bevolking, hotels, restaurants e.d.

 6. Kristof loos zegt op

  Wat mis ik mijn uitstapjes met mijn vriendin in Saraburi , Lopburi en omstreken, pfffff .
  We zijn al 6 maanden van elkaar gescheiden, we kijken er naar uit om elkaar terug te zien .
  Maar het zal nog niet voor de volgende maanden zijn , normaal ben ik om de 2 maanden , 10 dagen bij haar in Saraburi …..

 7. Kritikus zegt op

  Heerlijk om in deze tijd te reizen en de middenstand die open is een klein beetje kan helpen.
  4 Dagen Pattaya geweest, gezellig druk en 99% Thaien die me allemaal vriendelijk benaderden, evenals het personeel van de Hotels en Restaurants.
  Ik ga zeker meer reizen dit jaat (Koh Tao, Phuket, allemaal vanuit Hua Hin) ik vind het persoonlijk heerlijk zo rustig!

 8. Dirk zegt op

  Spijtig dat velen blijkbaar alleen Pattaya en Phuket blijken te kennen.
  Dat zal wel toeval zijn zeker ?
  Ik geniet in elk geval van de rust in de natuur rond Hua Hin…
  Sam Roi Yot en Kaeng Krachan zijn fantastische gebieden .
  En met mijn Pajero 4×4 met geld versnellingen rijd ik door riviertjes over berg en door dal tot aan de border met Myanmar. Ik steun de lokale winkeltjes en eet de heerlijkste (soms ook zeer slechte) dingen in hun lokale sjofele restaurantjes.

  Phuket enPattaya ???? Daaaaaaggggg

 9. Bob jomtien zegt op

  Omdat aangekondigd werd dat de Pattaya provincie kusten afgesloten van enige service zouden zijn op 8, 9 en 10 september vluchten wij naar Koh Samet. Op dinsdag namiddag werd mij verteld dat dit besluit 3 maanden is uitgesteld. Oh Thaise overheid waarom wordt dat niet eerder gedaan had ik niet naar het bijna geheel verlaten Koh Samet gegaan. Mijn resort was open maar geen ontbijt buffet maar een bord goed bedoeld voedsel. In de middag is het restaurant gesloten en savonds is er een beperkte menukaart. Andere voorzieningen zijn gesloten. Ik was hier al in 2017 maar wat een verschil en het covid geval moet niet te lang duren anders is vang dueang ook een ruine

 10. Jacques zegt op

  Nadat het weer mogelijk was om door Thailand te reizen en je eigen Changwat te verlaten, al heel wat dagen doorgebracht in Thailand, zoals Kanchanaburi, Chasoengsao, Rayong, het eigen Chonburi en ga zo maar door. Lekker toeren met de truck. Heerlijk rustig aan de stranden en keuze te over. Lekker vissen in zee en de vismeertjes. Nog even en dan is het weer mogelijk om de minimarathons te doen en de eerste staat einde deze maand gepand te Jomtien, dan kan ik weer mijn sport naar behoeven uitvoeren en kan ik nog meer trips plannen en combineren met de runs door het hele land.

 11. Danzig zegt op

  Ik zou graag willen reizen, maar sta voor de klas in Narathiwat, dat op ruim 1000 km van Bangkok af ligt. Ik ben alleen vrij op vrijdag en zondag, dus ga maar na.
  Helaas wordt het wachten op november, wanneer ik hopelijk een paar weken vrij ben, Mijn partner en ik hopen dan naar Noord-Thailand te vliegen en daar rond toe toeren per auto. Ofwel rond Sukhothai, ofwel van Chiang Mai, via Pai, de Mae Hong Son-loop doen. Het zal op veel plekken rustig zijn, maar dat is in mijn ogen mooi meegenomen. Thaise stijl resorts zijn altijd wel te vinden.
  Met Pattaya heb ik tegenwoordig niks meer en mijn partner wil daar nog niet dood gevonden worden. Die kant slaan we dus lekker over. Sowieso heb ik die omgeving nooit mooi gevonden.

  • Gringo zegt op

   Ik heb het zeer naar mijn zin in Pattaya, Danzig, maar ik wil er ook nog lang niet
   dood gevonden worden!

   • Dat de partner van Danzig niet naar Pattaya wil kan ik wel begrijpen. Dat heeft meestal met jaloezie te maken. Er lopen daar zoveel mooie meiden rond, ze zijn dan als de dood dat de farang gaat lopen kwijlen, of nog erger de bloemetjes buiten gaan zetten.

    • Rob V. zegt op

     Mijn partner wou graag eens een kijkje nemen daar, ze was wel nieuwsgierig wat die witneuzen daar nu precies deden. Dus toen samen een a-GoGo bezocht en overlegd wie van de dames op het podium het mooist was. Was zo een leuke avond/nacht zo samen, dat ik de bloemetjes misschien buiten wou gaan zetten was ze niet bevreesd voor. Was slechts stop over van 1 dag toen we voor korte vakantie Ko Laan aandeden. Nooit de behoefte gehad nog eens Pattaya te bezoeken, ik heb het daar niet naar mijn zin, maar ieder zijn ding. Ik reis liever rond in het noorden of de Isaan. Gelukkig maar dat niet iedereen daar heen gaat.

 12. Henkwag zegt op

  Vrouwlief en ik hebben, als een soort vervanging van onze jaarlijkse vakantie
  in Nederland (die nu uiteraard niet doorging) van 12 tot 26 augustus een leuke
  rondreis gemaakt door (voornamelijk) het noorden van Thailand met eigen auto.
  Eerste plaats van overnachting was Loei, daarna volgden Nan, Chiang Mai, Kamphaeng Pet
  en Pak Chong. De hotels waren overal redelijk bezet, in Nan (op doordeweekse dagen !!!)
  zelfs vrijwel vol, evenals in Chian Mai (maar dat was in ’t weekend). ook het ontbijt was
  overal goed geregeld, meestal in de vorm van een ontbijtbuffet. Wij hadden de indruk dat
  toch wel vrij veel Thai zich onder invloed van “Thai-thiew-Thai” konden of wilden
  veroorloven. Voor degenen onder U die Thailand wat beter kennen zal duidelijk zijn dat
  wij vooral prachtige bergachtige streken/provincies hebben bezocht. Vooral Loei en Nan
  steken er, wat mij betreft, bovenuit. Overal prima wegen, en zeer mooie landschappen
  en vergezichten ! Kortom, over een paar maanden wellicht een soort herhaling !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website