Oranje-Bangkok

De Nederlandse ambassade en de Nederlandse Vereniging Thailand organiseren gezamenlijk een spetterend Oranjefeest rondom de finale wedstrijd Nederland – Spanje op zondagavond.

Oranje Wereldkampioen voetbal

De Nederlanders in Thailand kunnen Oranje wereldkampioen voetbal zien worden (ik ben een optimist), in de tuin van de Nederlandse Ambassade. De bekende Orange Parrot verhuist voor deze gelegenheid naar de tuin van de Ambassade.  De wedstrijd Nederland – Spanje kan daar live gevolgd worden.

Iedere Nederlander in Thailand is welkom

Iedere Nederlander in Thailand is welkom evenals je vrienden, lid of geen lid van de NVT.

Je dient gebruik maken van de ingang via Soi Tonson 15 of via 106 Wittayu Road, tegenover het Conrad hotel. Er is geen parkeergelegenheid op de ambassade, wel kan je desgewenst parkeren bij het Conrad Hotel.

Een spetterend Oranjefeest

Het feest begint zondagavond om 22.30 uur. De wedstrijd Nederland – Spanje begint maandag morgen om 01.30 uur. De wedstrijd zal getoond worden op een megagroot pixelscherm alsmede verschillende plasmaschermen. Uiteraard zijn er voldoende Heineken bier, frikadellen, kroketten, hamburgers, broodjes kaas en ham en nog veel meer.

Optreden van Jan van Thailand

Tevens zal die avond optreden de bekende zanger Jan Hoogewoning, onder Nederlanders bekend als Jan van Thailand en bij de Thais onder de naam Sayan. Uiteraard wordt hij vergezeld van een live band.

Om toegang te verkrijgen tot de ambassade dien je een uitnodiging uit te printen en mee te nemen.

Het belooft een fantastische nacht tot in de kleine uurtjes te worden. Kledingvoorschrift: oranje!

Meer informatie

Voor meer informatie, veiligheidsvoorschriften en vragen, bezoek de website van de NVT (vanaf 18.00 lokale tijd).

7 reacties op “Bangkok kleurt Oranje”

 1. Sam Loi zegt op

  Wat een slechte en harde wedstrijd. Hebben jullie die grote vier gezien? Hebben die dan ook meegedaan? En de commentaren van de spelers na de wedstrijd. Als je ze hoort praten dan lijkt het er op alsof ik een andere wedstrijd heb gezien. En de scheids heeft het naatruurlijk weer gedaan. Het veld lag er ook niet goed bij en de bal was ook niet helemaal rond. Die Spanjolen waren grof en smerig bezig. Kortom, wij hadden wereldkampioen moeten worden.

  Op CNN heb ik vanochtend wat beelden gezien, met name de 2 kansen van ” big” Robben. En de kamikaze actie van N. de Jong, waar zal die hebben leren voetballen. Het was in elk geval stijlvol en reden voor CNN om die in beeld te brengen. Wedstrijd moment van het jaar misschien?

  Zo’n type voetballer zou het in Uruzgan niet slecht hebben gedaan. Jammer dat we daar weg gaan. Hij zou daar anders zomaar zijn loopbaan kunnen voortzetten. Zulke acties zijn namelijk uitermate geschikt bij het onschadelijk maken van bermbommen. En de Taliban die het van de “zottigheid” niet meer weet waar die het moet verstoppen. Dank aan N. de Jong, M. van Bommel en allen die daartoe hebben bijgedragen. Jullie hebben ons op een fantastische wijze op de kaart gezet. De nieuwe Hollandse school is geboren en dat moet gevierd worden. U ook een biertje of heeft u liever een toeter?

 2. PIM zegt op

  En NU?
  Vraag ik mij af .
  Spanje is dankzij de Hollandse leermeesters wereldkampioen.
  De Hollanders hebben wat zij nu vertonen hun les van Italianen geleerd.
  Zuid Afrika is in de kijker gekomen MAAR wat hebben ze nu aan die stadions.
  Gaan ze er visvijvers van maken ?

 3. Redactie zegt op

  Ach, laten we eerlijk wezen, best was het niet. Veel geluk met de loting, eigen doelpunt Brazil, enz. Meer zat er niet in. Voortaan wel weer een echte spits inzetten Bertje….

  Ik hoorde van Hans dat het gisterennacht behoorlijk regende in Bangkok. Maar hopen dat er ook een schuilmogelijkheid was in de tuin van de Ambassade.

 4. Sam Loi zegt op

  Inderdaad Pim, hoe nu verder met Zuid Afrika en met name de armoe in het land. Dat velen daar honger hebben is een open deur en als ze al wat te eten hebben, is dit niet veel meer dan een bord droog rijst. De Fifa met al hun toppers hebben het land inmiddels verlaten, de zakken goed gevuld. De landen die aan het WK hebben meegedaan hebben allen vele miljoenen toegestopt gekregen. Die hebben het land inmiddels ook al verlaten. Het feesten wordt nu in Amsterdam voortgezet, want het moet gevierd worden, dat we 2e zijn geworden. De wereld moet het weten. En vergeten zijn wij, dat het leven in Zuid Afrika gewoon doorgaat. Een leven waarvan wij maar weinig willen zien en weten. De media is er ook vertrokken, die hadden best wat langer kunnen blijven en wat sfeer reportages kunnen maken van de sloppenwijken daar. Van het leven daar na het WK. Van de armoe. Zuid Afrika is vanochtend met een behoorlijke kater wakker geworden, het leven ziet er niet veel anders uit dat het leven voor het WK. De harde strijd om het bestaan en om te overleven staat weer voor de deur. Welkom in de Zuid Afrikaanse hel. Wat zou het een mooi gebaar zijn om een deel van onze voetbal inkomsten te schenken aan deze mensen, zodat zij, weliswaar is bescheiden mate, ook kunnen meedelen in onze vreugde. Al is het maar voor het even.

  • Huibthai zegt op

   ja Sammy, wat gebeurd er met al dat geld, ik zie veel bekenden oud voetballers en denk ,wat Seedorf [ook uitgepuwd ,door vele aso Nederlanders] doet in Suriname voor de jeugd om ze van de straat te houden , met het gevolg veel minder crimminaliteit. Ook artiesten zij vaak bezig om dingen te trealiseren in zulke landen [o.a Bono]. Maar vele rijken [denk aan onze VVD en aso’s in de PVV willen dit niet] ook die Blatter & Co lijkt me zo van die type’s, leuk voordoen, maar de opzet is zakken vullen. Ik hoop natuurlijk dat het anderom zou zijn , maar ik vrees!!! Fatsoenlijke woonhuisjes kunnen daar nooit veel kosten, ik heb er in de Isaan 5 voor 400.000 baht. Goed drinkwater en scholing hoeft niet veel te kosten. als ik zie wat in Nld bij ziekenhuizen etc op de vuilnishoop gaat aan amper gebruikt materiaal en b.v bij de post, die zonodig al hun postbodes ontsloegen!! vb Ik kon op Spijkenissen 14 kantine tafels en 60 stoelen ,gra.tis weghalen , het nieuwe meubilair stond al klaar, maar de kantine zou over 2mnd. opgedoekt worden. En zo zijn er nog honderden voorbeelden ,tegenwoordig heet dit management met een salaris van min. 1 ton schoon. Dit zijn wat voorbeelden, hoe men mensen kan helpen in arme landen. Dus Fiva alle overwinst naar projekten in Thailand en niet b.v op zo,n criminele bank in Zwitserland of de Kaaiman eilanden

 5. Chris zegt op

  Toen vrijdag de aanduiding van de scheidsrechter bekend was gemaakt had ik samen met mijn Thaise vrouw reeds onze bedenkingen.
  Wij volgen de EPL en vraag maar eens je mening aan Alex Ferguson over Howard Webb.
  Hij is een partijdige en thuisfluitende ref die Chelsea al meerdere geschenken heeft aangeboden ivm met dubiueze beslissingen.
  Bert van Marwijk heeft gelijk dat het hoekschop was,maar of dit het doelpunt zou hebben kunnen voorkomen is maar de vraag.
  Nu Wesley S is een slechte verliezer want alles bij de ref gaan leggen is toch wel van het goede teveel.
  Hij is soms vergeten dat N de Jong op Kaka in het strafschopgebied tijdens de wedstrijd Brazilie/Nederland en overtreding begin en dit volgens de reglementen een uitsluiting is en penalty tot gevolg.
  En dan is het misschien reeds over?
  De fouten gisteren lagen ook wel bij van Marwijk.
  Del Bosque leest het spel beter en nadat Nederland in de tweede helft beter in de wedstrijd kwam en er meer druk op de verdediging van Spanje werdt gezet haalde hij Alonso naar de kant en bracht dan Fabregas in.
  Hij had moeten ingrijpen met een tweede spits in te brengen,want Puyol begon langs alle kanten sterren te zien.
  Maar hij liet de onverbiddelijke schoppers,die niet op een voetbalveld thuishoren,maar verder hun gang gaan en zowel de Jong als van Bommel horen in dit elftal niet thuis.
  Het voetbal dat Nederland in de eerste helft en ook in vorige wedstrijden bracht is eigenlijk Nederland onwaardig.
  Vroeger had je ook middenvelders zoals Johan Neeskens en andere Haans maar dat waren geen schoppers “Grand Cru’maar voetballers.
  Het is natuurlijk spijtig dat het doelpunt zo laat valt,want dan heb je tegen dit Spanje bijna geen kans meer om iets recht te zetten.
  Het WK is dus voorbij en als voetbal liefhebber blijf ik op mijn honger zitten en buiten Duitsland en een klein stukje van Brazilie heb ik weinig of niets van voetbal gezien.
  We zijn in de generatie beland,war allen het resultaat telt en dan ga je niet veel plezier beleven.
  Hopelijk kan Nedrland en Belgie te samen het WK organiseren 2018 en wordt 1 van beiden dan eens wereldkampioen.
  En anders dromen we mar verder…….

 6. Huibthai zegt op

  Ik volg al heel lang het voetbal, de eerste maal dat het me opviel , hoe smerig /geniepig /komedianten ,vooral die zuidelijke landen zijn was al rond 1962 , herhinner de Feijenoord wedstrijden , tegen Benfica en Real Madrid en die wedstrijd tegen Malta thuis van Spanje is nog steeds ,1 der grootste schandalen uit de voetbal geschiedenis. ik ben het eens, dat Nederland te hard speelde , maar die Webb, was vanaf het begin al zeer zwak , een toespraak [Leo Horn] tot alle spelers voor aanvang, wat hij absoluut , niet of wel accepteerde ,zou op zijn plaats zijn geweest!! De overtreding van de Jong is via het beeld ,denk ik vertekent, als die Spanjool werkelijk een doodtrap had gehad, voetbalde hij nooit meer. Het gehele tournooi was te hard en er had al veel eerder opgetreden moeten worden , die Blatter & co zien toch ook wat wij zien!!! De corner die wij hadden moeten hebben is gezien door 200.000.000 mensen en meer. Als je veel voetbal zie, is bv de hoekschop [denk aan pingelen in de hoek om er 1 te forceren] Die laatste min.is enorm belangrijk, daar er ff via het spel ,wat tijd gerekt kan wordenen evt. strafschoppen. En waar komt de bal terecht na een afgeslagen hoekschop, voor het zelfde geld levert het weer een aanval op. Heitinga eruit, voor bijna niets, dat trekken en uit balans brengen, van Robben, was vele malen erger. de goal was niet buiten spel , maar net ervoor wel en de bal werd duidelijk in zijn richting gespeeld. Dus wel degenlijk ligt de fout bij die Webb. En dat spelers van ons teleurgesteld reageren is toch normaal/menselijk , we zouden allen hetzelfde doen als je voor 1 der belangrijkste momenten, van je leven staat!!! Ik lees reacties in kranten ,via het net, waar ik niet goed van wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website