Zorgen om gezondheid Thaise koning Bhumibol

Door Redactie
Geplaatst in Koning Bhumibol
Tags:
14 september 2015

De zorgen over de gezondheid van de 87-jarige koning Bhumibol nemen toe. Voor de tweede keer binnen een week komt het paleis met een mededeling over zijn toestand.

De vorst heeft nog steeds last van een longinfectie. Die heeft hij volgens de artsen waarschijnlijk opgelopen doordat er voedsel of slijm in zijn longen terecht is gekomen. De koning krijgt daarvoor antibiotica en wordt kunstmatig gevoed.

In een eerdere verklaring werd gesproken over een verslechterde conditie door hoge koorts. Ook was er sprake van te weinig zuurstof in zijn bloed en een te hoge polsslag. Daarbij werd gezegd dat de koning goed reageerde op de behandeling. Inmiddels zou in ieder geval zijn bloeddruk weer normaal zijn.

De koning ligt al meer dan drie maanden in een ziekenhuis in Bangkok. Hij werd in mei opgenomen nadat er vocht in zijn hersenen werd ontdekt. De afgelopen zes jaar heeft de koning geregeld in het ziekenhuis gelegen.

Bhumibol zit inmiddels 69 jaar op de troon en is daarmee de langst regerende vorst ter wereld.

Bron: NOS.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website