Afgelopen zondag op 18 september 2010 was het precies een jaar geleden dat ZKH Koning Bhumibol (82) is opgenomen in het ziekenhuis.

De langst regerende monarch ter wereld is erg populair bij de Thaise bevolking. Iedere dag komen er duizenden mensen naar het ziekenhuis om voor de Koning te bidden en hem beterschap te wensen.

Koning Bhumibol wordt zeer gewaardeerd omdat hij een stabiele factor is in het politiek verdeelde Thailand. De Koning heeft zich zijn hele leven ingespannen voor het welzijn van zijn volk.

Toeristen en expats dienen zich goed te realiseren dat ook zij respect moeten tonen voor het Koningshuis. Op kritiek of beledigingen van het Koningshuis in Thailand staan zeer hoge straffen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het nu gesteld is met zijn gezondheid. Volgens de spaarzame berichten gaat het redelijk tot goed met de Koning. Op 5 december 2010 zal zijn 83-ste verjaardag gevierd worden.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Koning Bhumibol Adulyadej ruim een jaar in het ziekenhuis”

  1. Harold zegt op

    Long Live The King 🙂

  2. Steve zegt op

    Volgens mij gaat het niet zo goed met zijn gezondheid. Er doen wat geruchten de ronde. Maar daar mogen we niet over praten dus dat doe ik dan ook niet 😉

  3. Friso zegt op

    Long live the king.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website