5 december: de verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej

Morgen wordt in Thailand de 86-ste verjaardag van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote gevierd.

De huidige koning van Thailand werd geboren op 5 december 1927 en is de zoon van prins Mahidol van Songkhla. Bhumibol is de negende koning van de Chakri dynastie. Op 9 juni 1946 werd hij tot koning gekroond. Inmiddels is hij niet alleen de langst regerende vorst in de geschiedenis van Thailand, maar ook de langst zittende vorst ter wereld.

Lang leve de koning!

De verjaardag van de vorst is voor de Thai het aangewezen moment om hun koning nog meer te eren dan zij normaal al doen. De koning wordt gezien als de vader van de natie. Zijn verjaardag staat daarom in het teken van het tonen van respect, genegenheid en trouw. Er worden die dag vele religieuze rituelen uitgevoerd. Alle openbare gebouwen en huizen zijn versierd met vlaggen, slingers, lampjes en zijn portret. De hele Thaise natie bidt om Zijne Koninklijke Hoogheid te zegenen met een goede gezondheid, geluk en de kracht om zijn verantwoordelijke taak uit te voeren.

Hua Hin, de koninklijke badplaats

Dit jaar zal de viering van zijn verjaardag niet plaatsvinden in Bangkok maar in de badplaats Hua Hin op ongeveer drie uur rijden van de hoofdstad. Het is geen geheim dat Hua Hin de favoriete stad van koning Bhumibol is. Na zijn ontslag in augustus uit het Siriraj ziekenhuis in Bangkok, waar de koning al sinds september 2009 verbleef, koos hij er voor om naar Hua Hin te verhuizen en in het Klai Kang Won-paleis te gaan wonen. Daar gaat hij dagelijks naar het strand en geniet tijdens een kopje thee van de zilte zeelucht en langsvarende zeilboten.

Op 5 december is het tevens vaderdag in Thailand en worden alle vaders in het zonnetje gezet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website