Pim, onze gids in Hua Hin

Het zit er helaas weer op. Gisteren ben ik met Air Berlin teruggevlogen naar Düsseldorf. Het geliefde Thailand en mijn vrienden aldaar achterlatend. Tja, het valt soms niet mee.

Het was een druk programma dit keer. Veel mensen ontmoet en veel gereisd. Toch blijft Thailand me steeds weer verrassen. Één dagje Thailand is genoeg voor 10 verhalen. Ik weet nauwelijks waar ik moet beginnen.

Bedankt iedereen!

Allereerst alle lezers van Thailandblog bedankt voor de vele mailtjes en reacties op mijn artikel ‘Khun Peter goes Thailand’. Grappig om te zien dat ook deze posting weer werd aangegrepen om vooral over Thaise dames te discussiëren. Het toont maar weer eens aan hoe krachtig het mannelijk hormoon testosteron is.

Nu ik weer terug ben zal ik trachten om de discussies weer in goede banen te leiden 😉 Hans bedankt voor het waarnemen van de honneurs als moderator.

Thaise gastvrijheid in Brabant

Een week voordat ik vertrok naar Thailand heb ik persoonlijk kennis kunnen maken met Joseph Jongen die samen met Hans Bos mij helpt om Thailandblog aantrekkelijk te houden met goede artikelen. Dat was een combinatie van Brabantse en Thaise gastvrijheid, supergezellig dus. En Joseph heeft na ongeveer 50 keer Thailand te hebben bezocht een goede kijk op wat er speelt in Siam. Dankzij al zijn boeiende verhalen en het heerlijke eten, heb ik me prima vermaakt.

Pattaya met Hans en Hans

Ik wil in ieder geval een aantal mensen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat ook deze trip naar Thailand onvergetelijk is geworden. Allereerst mijn dank aan Hans Bos die mij van Suvarnabhumi Airport heeft opgehaald en waar ik weer eens in zijn villa te gast mocht zijn.

De daarop volgende dagen in Pattaya waren erg gezellig. Ik heb deze keer overnacht bij Piet (Malee Bar & appartementen) Soi 11, een prima accommodatie met nette kamers voor een betaalbare prijs. De centrale ligging in Pattaya maakt Malee tot een uitstekende keuze. Mocht ik weer eens in Pattaya zijn, dan boek ik zeker weer bij Piet.

Elvis, niet voor al uw problemen

Bij het Tulip House in Jomtien heb ik weer eens bijgepraat met Colin ‘Elvis’ de Jong. Colin is, zoals altijd, druk met het helpen van Nederlanders die in de problemen zitten. En dat zijn er nog al wat in Thailand. Ze weten Colin meestal wel te vinden. Dankzij zijn contacten lukt het Colin vaak wel om een oplossing te regelen. Maar ook hij kan niet alle problemen van deze wereld oplossen dus een vriendelijk verzoek om Colin niet voor ieder probleem te  bellen.

Mocht je trouwens op zoek zijn naar een betrouwbaar advies inzake het bouwen, kopen of huren van een huis, Colin de Jong kan ik je harte aanbevelen. Hij is al vele jaren actief op het gebied van vastgoed en kent als geen ander het ‘klappen van de zweep’.

Rolling Stone Pim

Na een kort verblijf in Isaan, door naar Hua Hin. Ook daar heb ik genoten van de gastvrijheid van Pim Hoonhout, de gewezen visboer en Stones fan van het eerste uur. Hij heeft ons onder andere rondgeleid in de kwekerijen van het Koninklijk Paleis in Hua Hin. Een plek waar je normaal gesproken niet zomaar toegang tot hebt.

Een excursie van een dag door Hua Hin en Cha Am verzorgt door Pim, was meer dan de moeite waard. Ook jij bedankt Pim!

Ontdekkingsreizigers

Veel Nederlanders die in Thailand wonen zijn mensen met een avontuurlijke inslag en veelal bijzondere mensen met een evenzo bijzonder levensverhaal. Het doet me denken aan vervlogen tijden waarin Nederlanders in houten schepen de wereldzeeën bevolkten en exotische landen ontdekten.

Ik ben ongeveer een jaar geleden met Thailandblog gestart en ondanks dat het me erg veel tijd kost om het blog in stand te houden, heeft het me ook veel opgeleverd. Zoals nieuwe vrienden en kennissen. Met enige regelmaat ontmoet ik interessante mensen die ik leer kennen dankzij het blog. Zo kan ik mijn horizon blijven verbreden en mijn liefde voor Thailand delen met anderen.

Ik kijk al weer uit naar mijn volgende reis.

18 reacties op “Terug uit het paradijs…”

 1. Pim zegt op

  Peter ,je bent een gezellige man en ten alle tijden welkom
  Van jouw kant heb ik ook weer leuke dingen opgedaan .
  En zo leren wij van elkaar elke dag weer .
  Ik ben blij dat Hua Hin zeer positief bij je over is gekomen .

 2. Harold zegt op

  Vakanties in Thailand gaan altijd veel te snel voorbij 🙁 Ik moet nog 6 weken wachten voor ik die kant weer op mag…

  Hoe was het vliegen met Air Berlin? Ik hoor er hele wisselende berichten over.

  • Redactie zegt op

   Ik vloog voor de 4e keer met Air Berlin (2x retour). Maar ik heb geen klagen. Iets minder dan EVA of China wellicht, maar het verschil is niet erg groot. Prima prijs-kwaliteit verhouding. En je hoeft niet bang te zijn dat ze vluchten schrappen. Waar die andere nogal eens een handje van hebben.

   • Hansy zegt op

    Een keer gevlogen met LTU. Nooit meer, eenvoudigweg vanwege afstand tussen stoelen. Geen centimeter meer dan in een transavia-toestel. Voor drie uur vliegen is dat niet erg, voor elf uur vliegen wel.

 3. Redactie zegt op

  Hangt er van af waar je woont. Voor mij is Düsseldorf niet zo ver. De parkeerkosten zijn trouwens in
  Düsseldorf ook fors tenzij je van tevoren reserveert.

  • ThailandGanger zegt op

   Dat valt wel mee. Het ligt eraan hoe dichtbij je parkeert. De laatste keer 3 euro per dag betaald vlakbij het vliegveld parking 5. Dus dat was te overzien na 30 dagen.

   • Johan zegt op

    Als alternatief is er de trein: Vanuit heel Nederland naar Düsseldorf Vliegveld vanaf 19 euro per enkele reis (wel van tevoren boeken…)

    • Redactie zegt op

     Heb ik ook een keer gedaan. Niet goed bevallen. De internationale trein komt langs het vliegveld maar stopt er gek genoeg niet. Je moet eerst naar Düsseldorf Centraal en dan met een andere trein (geen aansluiting) naar het vliegveld.

     • Johan zegt op

      Een overstap is helaas noodzakelijk ja. Wanneer je dat op Duisburg doet (één station voor Düsseldorf), is er in 10 minuten een aansluiting naar het vliegveld. Op het vliegveld zelf neem je de shuttletrein naar de terminals… Het is inderdaad wat meer gedoe maar je kunt op die manier voor een aantrekkelijke prijs het vliegveld bereiken.

      • Redactie zegt op

       Oké, dat van Duisburg wist ik niet. Goede tip.

      • Johan zegt op

       Helaas is er vanaf 1 januari 2011 een vliegtax in Duitsland…dat zal de tickets dus duurder maken :-S

      • Johan zegt op

       http://www.travelvalley.nl/Vliegen/846

 4. marco zegt op

  in wat voor problemen ziten veel nederlanders dan in Thailand?

  • Redactie zegt op

   Lees de artikelen van Colin de Jong. Het gaat meestal om geld. Je hebt als buitenlander niet zoveel rechten in Thailand. Daardoor moet je van tevoren alles goed regelen. Zeker met huizen op naam van Thaise vrouw/vriendin.

 5. Steve zegt op

  Welkom terug. Je mag ons weer verblijden met leuke en interessante verhalen.

  • Redactie zegt op

   Oh, ik heb genoeg onderwerpen voor de komende tijd.

 6. johnny zegt op

  Welkom terug, ik had je langer gegunt.

  • Redactie zegt op

   Tja, het was wel wat kort. Maar goed, ik mag niet klagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website