Ja, ja het is zover. Na een periode van hard werken gaat Khun Peter genieten van een heerlijke  korte vakantie in Thailand.

Voor de bezoekers van Thailandblog, zal dit betekenen dat er de komende twee weken minder postings zullen zijn. Om jullie toch van wat leesvoer te voorzien zal ik een aantal eerder gepubliceerde verhalen opnieuw posten.

Misschien dat ik vanuit Thailand nog een keer wat schrijf, maar vakantie is vakantie dus…

De komende twee weken ga ik in Pattaya wat mensen opzoeken. Dan een paar dagen Isaan, Bangkok en Hua Hin. In ieder geval neem ik mijn fotocamera en aantekenboekje mee, zodat ik weer terugkeer met nieuwe verhalen en anekdotes uit dit prachtige en bijzondere land waar ik graag vertoef.

Ik verheug me al weer op de broeierige warmte en de typische geuren. Het heerlijk eten, de hectiek en de chaos. En natuurlijk de interessante mensen die ik ontmoet.

Tot over twee weken beste mensen, sawadee khap.

No votes yet.
Please wait...

76 reacties op “Khun Peter goes Thailand”

 1. Pim zegt op

  VEEL langer is je gegund Peter.

  • Redactie zegt op

   De volgende keer zeker hoor Pim.

 2. Roland zegt op

  Ook ik wens je een zeer goed verblijf in het land dat je goed omschrijft…….
  Veel plezier met de mensen daar.
  Tevens een goede vlucht !! Prettig is die helaas nooit, daar is ie veel te lang voor.
  Ik lees graag weer iets van je Peter.
  Vriendelijke groet,
  Roland.

  • Redactie zegt op

   Dank je

 3. Harold zegt op

  Geniet van je welverdiende vakantie, maar dat zal vast wel goedkomen in LOS 🙂

  Ik moet nog zeven weken wachten om die kant op te gaan voor een maand…

  • Redactie zegt op

   Een maand? Bofkont!!

 4. Robert zegt op

  Goeie vakantie! 2 weken is een korte vakantie? Woon je in Nederland of zo?

  • Redactie zegt op

   Ja, ik woon in Nederland.

 5. Jan zegt op

  Zelfs als ze je niet kaalplukken zijn ze zo zwaar en voortdurend (de familie) aanwezig dat een vakantie daar je de strot uitkomt! Ik heb al 8 jaren een goed huwelijk. Gelukkig ben ik niet de enige in de (Thaise) familie met geld.Dus betalen ook zij hun deel zoals het hoort. Maar laatst ben ik naar Cambodia gevlucht (alleen) omdat het gebrek aan privacy me te veel werd. By the way: mijn vrouw is slechts 7 jaar jonger en trouw. Liegt nooit. Wie is er nou zo stom om te denken dat een vrouw van beneden de dertig verliefd wordt op een vijftiger?

 6. Jan zegt op

  Kom er net vandaan. Smerige vochtige hitte. Ban Phe/Samet 42,5 graden! Lekker binnen blijven bij de airco.Zoals hier wanneer het regent en koud is bij de kachel! Slechte tijd om te gaan! Volgende keer januari Dan is het weer Ok. In januari geniet ik. Nu was de lol er na een paar weken al af. Muggen en zandvlooien door het vocht. Af en toe een onverkwikkelijke duik in zeewater van rond de 30 graden. De lucht die je inademt lijkt op stoom uitgebraakt door een kapotte autoradiator. Drie keer per dag je walgelijk bezwete kleding vervangen. De hele dag overal heen in een van de autos van mijn schoonfamilie. Zit tenminste een airco in. Dat is dan vakantie

  • Pim zegt op

   Beste Jan .
   Dan ben je zeker nog nooit in mei /juni geweest .
   De nachten zijn nu heerlijk koel.
   Veel plezier in NL . en vergeet je antivries niet op het nachtkastje te zetten .

   • Jan zegt op

    Beste Pim April wel. Ook verstikkend maar droge warmte. Ik weet niet waar jij die koele nachten denkt aan te treffen. Ben afgelopen maand overal geweest Van Nong Khai tot Surat in het Zuiden. Overal klam
    Heb voor de verandering eens wat ranzige provinciestadjes en stinkende gehuchten in de Esan bezocht. Wadend door modder en plastic zakken en ander afval heb ik ook daar nergens koelte gevonden.
    Je hebt ws ook airco. Dan zijn de nachten inderdaad ook heerlijk koel. Groeten,

    • Pim zegt op

     Haai ,Jan .
     Je hebt het denk ik slecht getroffen ,ga dan echt niet in mei of juni als je er niet tegen .
     Als bewijs zie ik het aan mijn elektrarekening die nu zeker 30% lager is doordat ik nu geen airco nodig heb .
     Wat ook scheelt is dat ik dicht aan zee woon die normaal 28 graden is .
     Volgende keer beter zou ik je willen wensen .

     • Jan zegt op

      Is de stroom daar dan zo duur? Ik heb begrepen dat het daar toch goedkoop is? Ik heb daar geen huis. Maar verblijf vaak bij schoonfamilie. De meesten hebben aircos in tenminste de slaapkamer Sommigen ook in de woonkamer. Khun Jan slaapt lekker met de airco aan. Doen zij zelf ook. Ik betaal hun electriciteits rekening echt niet. Heb ze ook nooit over de hoogte horen klagen. Zelfs in Surat heb ik familie. Alles gratis voor Khun Jan daar. Bier. eten, benzine voor de auto. De slaapkamer met airco.Overigens zit daar poen in die regio. Mooie huizen op het platte land. Ik vroeg mijn schoonfamilie waarom ze geen rijst verbouwden naast palm en rubber. Brengt niets op werd mij gezegd. Dat doen ze maar in de Esaan.
      Ik vind echter december, januari, februari ook om andere redenen aantrekkelijk. Dan is het hier zwart, koud en nat in Nederland. Dit jaar was mijn Thaise vrouw die naast haar werk weer een opleiding volgt, gebonden aan schoolvakanties. Hoop dat je het niet al te warm krijgt! Groet,

      • Pim zegt op

       Dag Jan .
       Je moet begrijpen dat ik het over 1 vergelijk heb in procenten met de stroomkosten .
       Het gaat niet over duur ,de kosten van gas, water en stroom is vergeleken met NL een lachertje .
       Als je dan ook de arme familie in de ISAAN er eens op wijst wat ze allemaal met dat land kunnen doen om het veel meer op te laten brengen hebben ze geen tijd meer om hun lever te vernietigen .
       Ze zullen je er later dankbaar voor zijn als ze ook eens 1 varkenshaasje kunnen eten inplaats van papaja pok pok .

       Het weer was weer best vandaag .
       Groetjes .

       • Jan zegt op

        Heb ik gedaan. Eucalyptusbomen lijkt me de beste optie. Slecht voor het milieu maar dat heeft geen prioriteit.Groeit snel veel winst. De rubberbomen gaan dood als ze bijna volgroeit zijn. Waarom? Watergebrek. Wat hebben ze allemaal al niet gedaan. Watermeloenen Veel werk geen winst. Bamboe Om te lachen! Moet je ook water aanpompen.
        Wat zielige koeien, varkens en kippen.
        Tot die zielige koeien kan men ook de farangs rekenen die zich met de bewoners van deze woestenij engageren! Zoals het mannetje op de video te zien. Melkkoeien

       • Jan zegt op

        Dankbaarheid? Zo ken ik ook een Thaise man die met een farang dame is getrouwd. Heeft een huis in Khon Kean gebouwd. Wonen en werken in Europa. Komen dan voor een half jaar thuis. De Thai deelt biljetten van 1000 bath uit in het dorp. Elke dag feesten met drank en voedsel op zijn kosten tot het geld op is Dan zie je niemand meer. Het dorp roddelt achter zijn rug. Ik weet dat want ik spreek Thai. Ik spreek hier in Nederland ook thuis met mijn vrouw voornamelijk Thais.Incidenteel Nederlands. Zelfs van dat Lao gebrabbel begreep ik genoeg om te snappen dat men de gulle gever uitkotste! Jaloezie? Mogelijk. Ws ziet men de gulle farang ook zo. Dit was dus voor de verandering een Thaise melkkoe

     • Jan zegt op

      Overigens breng ik sporadisch ook wel eens een bezoekje aan een paar verarmde familieleden in de Esaan. Ander, bekend verhaal. Eerst onderweg stoppen bij Tesco Lotus want er is nooit vreten, bier of wat dan ook in huis. Komt zeker omdat de rubberbomen en palmoliebomen daar creperen en ze rijst verbouwen. Hebben veel grond, dit laten ze aan mij zien. Ik loop uren om hun landerijen te bezichtigen, maar het brengt blijkbaar geen zak op. Aangezien er gelijk horden freeloaders op het bezoek van d farang af komen kost dat gelijk al een paar duizend baht.(Tesco) Bang als ze zijn dat de buurman een flesje bier meer krijgt, wordt het bier in supertempo door de keel gegoten! Dan willen ze nog een doos Leo. Khun Jan trekt zijn portemonnee wel weer. Ik blijf er dan ook meestal wijselijk weg en ga bij de welvarenden zelf freeloaden. Als mijn vrouw naar de Esan wil gaat ze maar alleen en betaalt ze de rekening bij Tesco Lotus maar uit eigen zak

      • Pim zegt op

       Jan .
       Volgens mij is er dan een verkeerde beleidsvoering .
       Heb je het al eens met struisvogels geprobeerd ?
       Dat heeft diverse voordelen ,mits ze de eieren niet opeten voor ze uit gekomen zijn .
       1 Thai gokt graag dus maak er een renbaan bij ,hij zuipt graag dus 1 bar brengt daarbij ook geld op .Ze trekken daarbij ook toeristen aan die ook in de omgeving het nodige geld uit hun zak laat kloppen .
       En de verliezer moet je slachten wat veel duur vlees opleveren kan .(30 kg per vogel)
       De veren als souvenier verkopen en je winkel draait mits je 1 goed bedrijfsleider hebt .

       • Jan zegt op

        HMM Zit wat in.. Alleen lukt dat ook weer niet in de Esaan.Wie heeft er daar nou geld om echt grof te gokken? De Phu Yai Barn? Verzuipt alles Misschien een enkele corrupte Kamnan rijk geworden door het aanleggen van inferieure infrastructuur met overheidsgeld in eigen zak gestoken voor het merendeel. De enige huizen die wat voorstellen zijn gebouwd door farangs. Gebouwd, niet hun eigendom. Zijn meestal geen gokkers. Die boeren houden alleen maar van hanengevechten en dat soort dierenmishandeling. Goeie suggestie verkeerde locatie

       • Jan zegt op

        Een andere mogelijkheid is misschien het Groningse voorbeeld. Alle onrendabele grond onderwater zetten (De halve Esaan dus) en er een recreatie plas van maken. De Laos kunnen dan verhuizen naar Bangkok waar ze zoals we dit voorjaar hebben gezien bijzonder welkom zijn!

       • Jan zegt op

        Ook leuk voor de farangs die hier, door der vrouw opgedrongen, een woning hebben neergezet van 1 miljoen baht of soms zo is mij bekend 7 miljoen. Een zeilbootje voor je deur. Heb je daar ten minste wat te doen.
        Ik vraag mij altijd af wat die farangs daar doen. De meesten spreken geen of nauwelijks Thai, dus ze kunnen alleen via hun vrouw met het dorpsgepeupel communiceren. Daar komt nog bij dat als je zoals ik de taal wel spreekt moet ervaren dat veel van die luitjes daar nauwelijks Thai spreken. Enkel Lao.gelukkig leren ze bij door de Bangkok soap op de televisie. Daar zit de farang daar voor zijn sateliet televisie. Verstaat zelfs de engelse zenders niet vanwege het gekwetter van zijn omni presente eeuwig hongerige en dorstige schoonfamilie.Hij moet de zapper wel stevig in handen houden anders is hij weer verplicht naar Thaise laakorn (soap) te kijken waar hij de ballen van begrijpt! Via zijn vrouw moet hij om wat stilte verzoeken en mogelijk eens naar hun eigen huis te vertrekken! Zelfs de Bangkok Post is nergens te krijgen! Om 4 uur sochtends kraait de haan. Om 8 uur savonds gaat het licht uit en is alles gesloten. (De een of twee winkeltjes annex restaurant annex Lao Khao verkooppunt)

       • Jan zegt op

        Curieuze kluizenaars in overvloed in die contreien. Zo trof ik ooit in een dorpje in de regio Chaiyapum in een dorp, eigenlijk meer een mestvaalt, een oude farang. Beweerde er al 15 jaar te wonen. Sprak nauwelijks Thai. (Live is very hard for a farang here!) Waarom gaat u niet weg? Heb hier een dochter. Waar is uw vrouw? Woont met een Thai op mijn land. 10 jaar geleden gekocht! En ziet u dat land daar? Van mij geweest. Gestolen door mijn schoonfamilie. Mijn 2 dobermans hebben ze vergiftigd toen ik weg was om mij te kunnen bestelen. In de hoek een berg kranten: Bangkok Post. Hoe komt u daar aan? Per post. Waarom bewaart u ze? Binnenkort ga ik dood. Kunnen ze met die kranten een vuurtje in de Wat maken om mij de schoorsteen door te jagen. Trek in een flesje bier? Toen ik hier kwam wonen was de winkel hiernaast een kot. Ziet u het nu? Vanwege alle bier die ik er al die jaren heb gekocht.

 7. johnny zegt op

  Ik kan je slechts een geweldig verblijf toewensen. Twee weken is wel wat kort, dan ben je niet eens gewend en moet je alweer terug. Mijn vier maanden zit er bijna op en moet ik weer gaan werken. Niks erg, want het brengt weer veel goeds en hebben we weer een vette kerst.

  Veel plezier!

  • Redactie zegt op

   Vier maanden? Tja, ik zou wel willen. Moet ik eerst even de loterij winnen…

 8. guido goedheer zegt op

  Peter ik hoop dat je een mooie tijd hebt!
  helaas lopen we elkaar net mis , ik arriveer de 4 de oktober weer in BKK nadat ik Frankrijk definitief goedendag toegewenst heb , na 15 jaar tijd voor een nieuw avontuur in Chiang Mai en Bangkok , je bent van harte welkom !

  • Redactie zegt op

   Hallo Guido,

   De volgende keer kom ik je opzoeken in Chiang Mai. Ik had de foto’s al gezien van je huis aldaar. Ziet er mooi uit!

   Groet,

   Peter

 9. johnny zegt op

  Jeetje Jan,

  Als je dit soort dingen niet leuk vind, ga je er toch niet tussen zitten. Ik heb zelden of nooit last van die onzin. 4 jaar geleden kwamen ze ff met z’n allen bij mij in de tuin zitten zuipen. Ik heb ze allemaal buiten geknikkerd.

  Je kunt niet zeggen dat alles wat je hier ziet verkeerd of stom is, het is een andere manier van leven. Je kunt slechts die dingen proberen te vermijden, net zo als je dit in Nederland doet. Thailand is geen kopie van Nederland met een palmboom erbij.

  Ja, ook ik erger mij aan diverse zaken, die overigens nooit zullen veranderen. Doch ik blijf gast in een vreemd land. Beter is het met Thaise ogen te kijken.

  • Robert zegt op

   Helemaal mee eens. Heb altijd in het buitenland gewoond en gewerkt. Voor Thailand heb ik in de USA gezeten, werd gek van die Amerikanen. Wegwezen dan! Heb in diverse landen gewoond. In het begin is alles leuk en prachtig, maar na een paar jaar gaan dingen irriteren en gaat men het thuisland idealiseren. Ook niet reeel.

   Ik vind de country side leuk. Voor een lang weekend weliswaar. Lekker op de fiets, overal eten en drinken verkrijgbaar, ik spreek een beetje Thais en kan communiceren. Daarna koud biertje en BBQ in de tuin van m’n vriendin. Rust en stilte. Prachtige natuur. Vriendin is niet familieziek al moet ik wel eens rond rijden met voedsel droppings naar familie, maar dat is ook geen ramp.

  • Jan zegt op

   Ik drijf er ook een beetje de spot mee zoals u begrijpt. Maak er een karikatuur van. Zoals gezegd: Ik kom er niet vaak meer. Afgelopen maand was ik zoals gezegd met vakantie in Thailand, maar ben maar een paar dagen in de Esaan geweest. Wil mijn vrouw langer (dit jaar ook) Dan vetrekt Jan Vorig jaar anderhalve week door Cambodja getrokken, dit jaar veel tijd doorgebracht bij familie van mijn vrouw in Rayong en Surat in het Zuiden. Deze mensen kunnen goed voor zich zelf zorgen, ik ben er welkom, hoef niet eerst naar de supermarkt om eten en drinken te kopen omdat er niets in huis is, gaan we naar een restaurant dan betalen we om en om en niet alleen Lung Jan. De landengte is smal Men is in no time aan zee met de auto. Beide kanten! Samui, Phuket zoek maar uit. Ik als wanneer ik hier stop met werken, ergens een huis zou neerzetten dan toch maar daar. Ligt daar ook niet overal afval. Heb niets tegen de Thais. Aardige mensen. De taal heb ik geleerd doordat mijn vrouw, met wie ik nu bijna tien jaar ben getrouwd, in het geheel geen engels sprak. Ging niet met farangs om Vanaf het begin tot nu, we wonen in Nederland (10 jaar) is de gesproken taal Thai geweest. Tot ergernis van mijn eiegn familie overigens! Zo leert ze nooit vloeiend Nederlands. Terecht. Maar automatisch vallen we terug in de taal waarin men het makkelijkst communiceert

 10. Jan zegt op

  Overigens ben ik niet te gierig om eens een bacchanaal annex bourgondisch vreetfestijn in de Esaan te financieren. Doe ook ieder jaar. Maar dan moet het afgelopen zijn. En zoals eerder opgemerkt: Ik vind er daar geen bal aan. Het is zoals als een tweede huis bouwen in de Siberische toendra.
  Soms besteden farangs daar miljoenen bahts aan zon bouwsel. Koop dan iets in Phuket. Kunt u verhuren tijdens uw afwezigheid. Brengt tenminste nog wat terug. Ik prefereer het Zuiden. Goed als men er permanent woont is er wat voor te zeggen. Maar voor een maandje vakantie? Volgens mijn berekeningen onrendabel.Bovendien zijn die huizen vaak niet zo goed gebouwd. U moet zeer betrouwbare toezichthouders hebben als het wordt gebouwd anders wordt er gesjoemeld. Bovendien tast het klimaat (regen, hitte) en ongedierte (hiertoe ook de schoonfamilie rekenen?) uw huis vanaf het begin aan. Tegen de tijd dat u pensioen hebt, bezit u een krot tussen de krotten. Goed, u kunt weer opnieuw een paar miljoen investeren natuurlijk

 11. Jan zegt op

  Geestig! In de Esaan dan maar een stacaravan. Is het probleem farang mag geen grond bezitten ook opgelost! Bij scheiding sleep ik mijn huis gewoon naar het terrein van mijn nieuwe vriendin in de Esaan. Hoef ik niet steeds huizen voor mijn schoonfamilie te bouwen

 12. Jan zegt op

  U kunt natuurlijk ook een huis metselen van lege bierflessen zoals Wat Lan Kuat. Even doordrinken met uw schoonfamilie (op uw kosten) en het staat er binnen een jaar. Na een vrolijke tijd

 13. Jan zegt op

  Of een “barn din” huis van “grond” blokken van aarde, stro. Koel in de zomer warm tijdens de kille nachten in januari in de Esaan. Een broer van mijn bouwt ze in zijn vrije tijd uit idealisme of zo men wil hobyisme. Volgens hem de helft goedkoper .Alleen lijkt het me nogal arbeids intensief.
  Kijkt u op internet dan zult u verbluffend mooie bouwsels zien. Alleen is de kans groot dat uw vrouw er niet aan wil.
  “Shan mai shai toen” zal ze waarschijnlijk zeggen! Ik ben geen mol. Wordt gezien als een hobby van freaks en levert geen status op in het dorpje. Het moet een huis zijn dat er uitspringt. Mooier en anders gebouwd dan de normale houten constructies, maar niet van modder! Een status symbool. Een echte “barn mia farang” Anders is ze beslist niet tevreden! Rijdt men door de dorpjes, men pikt ze er zo uit. Groter dan het huis van de Phu yai barn. (het opperhoofd, dorpshaan op zijn mestvaalt) en hooguit iets kleiner dan de Wat. Vergeet niet bij de “inwijding”een groot feest te geven en rijkelijk te doneren aan de monniken! Kost weer een hoop! Maar ja, dat is de plaatselijke cultuur en men moet zich aanpassen! Die vermaledijde bruidschat moet men ook betalen! Respect voor de cultuur. Die bruidschat heb ik overigens gewoon niet betaald. Nooit meer over gesproken! Het geld is op de grond gelegd tijdens de seremonie en ik heb het daarna teruggeeist en gekregen minus een bijdrage in de kosten van de festiviteiten. Het huis komt er niet.

  • Jan zegt op

   Wat mij overigens opvalt aangaande al die culturele rim ram waaraan wij farangs ons dienen aan te passen is dat die plaatselijke gebruiken ons altijd geld KOSTEN maar nooit in ons voordeel zijn! Eigenaardig! Denkt u eens gratis mee te zuipen op andermans bruiloft dan wordt er van u weer eens een extra grote donatie verwacht aan het bruidspaar omdat het geld hier in Nederland aan de bomen groeit! Doet u dat niet dan bent u “kineo” gierig! Of erger nog: een farang kie nok! Farang vogelstront!
   Voorlopig stop ik er hier maar mee denk ik. (Probeer ik) Voor Khun Peter mij hier de toegang verbiedt! Ben weer negatievo. Bovendien zit ik hier weer in de baas zn tijd te typen. Groet,

 14. johnny zegt op

  Jan,

  Negatief mag best, al die enge verhalen gelden dus niet voor alle Thaise vriendinnen en hun familie. En je verhalen zijn waar, ik heb het zelf ook zien gebeuren. Maar ze doen het allemaal zelf. Als je een dame uit een bar haalt of je kiest een 150 bath/dag dame, dan is de kans heel erg groot dat je op een of andere manier in problemen komt. Is het niet financieel dan wel sociaal. Mijn advies: gewoon nooit aan beginnen.

  vriend 1 trouwt een dame uit de bar, een plaatje. Kindje erbij en wegens sociale/relatie problemen na 3 jaar gescheiden. Het kind ziet hij nooit meer, want het was voor het huwelijk geboren en heb je als farang GEEN rechten.

  vriend2 trouwt voor de 2e keer met een leuke 20 jaar jongere dame uit de gogo bar. Ook een kindje erbij en na een tijdje bleek dat hij niet zo veel geld had ( het huis was wel af wat hij ook voor haar familie had gebouwd ) Ze besluit een ander erop na te houden en al gauw werd hij het huis uit gezet. Helaas heeft hij van verdriet zich bedronken en werd hij dood gereden door een truck.

  vriend 3 trouwt met een oudere bar dame en nadat hij een huis had gekocht kwamen er financiele eigenaardigheden. Zolas geld wat nooit is aangekomen of toen hij 300.000 stuurde voor een airco installatie, bleek bij thuiskomst slecht enkele fans te zijn aangeschaft. Het geld was zogenaamd geinvesteerd zei ze.

  En zo ken ik nog wel een paar verhalen.

 15. Justin zegt op

  Jeetje, als ik dit soort verhalen lees gaat mij de zin over om ooit nog Thailand te bezoeken. Jullie zijn er allemaal doodongelukkig! Waarom komen jullie niet gewoon terug naar Nederland. En jullie proberen je alleen maar groot te houden door te zeggen dat het allemaal niet zo erg is en humoristisch bedoeld. “Ik drijf er de spot mee, zoals u begrijpt” … Nee hoor! Dat begrijp ik echt niet! En ik geloof dat ook niet! Het zijn anti-thailand verhalen. Dus toeristen: Wegblijven uit Thailand! U treft er allemaal ongelukkige buitenlanders aan. Gebonden door een slecht huwelijk. En arm gemaakt door de familie van de vrouw!! En bovendien realiseer ik mij dat er behalve de weinige schrijvers op dit thailandblog.nl, met hun negatieve verhalen, nog heel veel nederlanders, in Thailand, zijn die niet schrijven over Thailand, maar ook heel veel negatieve en verdrietige verhalen zouden kunnen vertellen. Kom toch terug naar Nederland! Ook als ik de prikpagina’s en Thaiportal.nl lees, waar de ongelukkige schrijvers elkaar nog alleen maar afkatten en alles beter denken te weten, word ik niet enthousiast om thailand te bezoeken. Thailandblog.nl (hier dus) is overigens wel een erg goede site, evenals Thailandportal.nl …
  Dat dus. Hou de moed erin!!!

  • johnny zegt op

   Nou idd Justin! Slechts weinigen onder ons hebben het getroffen en geloof me, de meest verdrietige verhalen worden hier niet verteld. Het is zeker dat velen onder ons vertrokken zijn naar Thai om hun liefde te vinden en een gelukkig leven te leiden, doch ze beginnen bijna allemaal verkeerd. En DAAROM dit blog.

   Ga eerst eens een paar maanden rond stappen in Thai, zit onder de mensen. Word niet verliefd of dronken, hang niet de rijke farang uit. Praat met ervaren mensen over Thailand en oordeel zelf. Zou je hier kunnen wonen? Kan jij je aanpassen? Begrijp jij de mensen? En als dat allemaal positief is, zul je zien dat je met hele andere ogen rond kijkt en dus zeer zeker niet met de eerste en de best dame in zee gaat.

   Het is niet eenvoudig om succesvol te worden, veel hangt af van de dame die je trouwt.

   Nederland? Nee, dat heb ik nu jaren mogen meemaken en er zijn diverse aspecten die ik nooit meer wil in mijn leven en daarom heb ik gekozen voor iets anders. Dit is voor ieder persoonlijk natuurlijk.

  • Jan zegt op

   Thailand is een mooi land. En goedkoop! Zolang men de vrouwen maar met rust laat! Doet men dat niet dan wordt het al snel duurder dan Zwitserland! Ga, geniet van een cultureel georienteerde vakantie. Het wordt wat duurder maar u krijgt nog steeds waar voor uw geld!
   En u kunt ook een heel ander soort Thaise mensen ontmoeten! Nodigen u uit in hun huis, voor een etentje, later nog flink wat bier. Betalen alles voor u zonder bijbedoelingen. Bovendien zijn de mensen, zeker buiten de toeristen gebieden (ook in Bangkok) vaak uitzonderlijk beleefd en hulpvaardig. Ook zonder bijbedoelingen

  • LOUISE zegt op

   Hi Justin,

   Ook deze dingen gebeuren hier, of anders gezegd, dat laat de farang gebeuren.
   Maar dat wil nog niet zeggen dat dit geen heerlijk land is, zonder het moeten van alles of in de stress geraken als het niet op tijd lukt.
   Nergens voor nodig onder de heel veel geode dingen, je kop niet in het zand te steken voor de slechte dingen.
   In Nederland komen ook veel slechte dingen voor en heel veel nog uitgevoerd door de regering en dat is iets waar geen hond wat aan kan doen.
   Dus hier in Thailand gewoon de hersens, in het hoofd, gebruiken en genieten van het leven in de ruimste zin van het word.
   Ik kan het iedereen aanraden.

   En Kuhn peter, geniet van je vakantie.
   Groetjes,
   Louise

 16. Jan zegt op

  Of de amoraliteit van sommige Thaise dames vooral uit de Esaan. Maar niet alle. Ik heb een goed huwelijk. Al jaren! Maar wees voorzichtig!

 17. Jan zegt op

  Ik had beloofd niet meer te reageren maar dat was omdat ik dacht mensen boos te hebben gemaakt. Dit lijkt mee te vallen vandaar dat ik nog wel even durf. 2 jaar geleden gaf ik ergens in de Esaan een monnik een lift. De monnik wilde alleen met mij praten. Mijn vrouw gaf hij slechts kortaf antwoord.
  Toen ik hem later toen we gestopt waren bij een toilet onder vier ogen vroeg waarom, hij kende mijn vrouw niet en zij is zijn landgenoot/streekgenoot, antwoordde hij: Omdat ik in de loop der jaren heb gezien hoe slecht deze vrouwen hun farang echtgenoten behandelen.

 18. Jan zegt op

  Goed men moet dan ook zo eerlijk zijn de zaak vanuit het standpunt van de Thaise te bekijken. Werkte zij in de toeristensector (eufimisme) en was de familie in de Esaan grotendeels afhankelijk van haar dan is het logisch dat u moet dokken als zij voor u haar “werk” opgeeft.
  Bent u een farang pompui hoewa laan (dikke kale farang) met een knappe jonge vrouw: Zij wil fananciele compensatie voor het feit dat zij haar mooie lichaam aan u geeft en niet aan een knappe jonge Thaise man. Het leeftijdsverschil met mijn vrouw is ongeveer 7 jaren. Ik had in Nederland nooit problemen gehad een vrouw te krijgen. Heb een typisch vrouwenberoep en werk bijna enkel met vrouwen. Nooit gesnapt waarom niet meer mannen dat doen! Makkelijker op je werk een vrouw te vinden dan in de disco. En je kent mekaar veel beter voor je iets begint. Met de Thaise is er dus sprake van een relatief evenwichtige situatie. Vandaar misschien dat het al 10 jaar goed gaat. Wanneer de Thaise echter haar farang (ook al is hij oud) kaalplukt met dure huizen in de Esaan (iets van 10000 euro kan, als het toch moet ook) hem bedriegt met andere mannen, liegt om hem over te halen grote bedragen over te maken gaat ze duidelijk te ver. Er is dan geen sprake meer van een redelijke compensatie voor leeftijdsverschil, gezichtsverlies voor haar! Op straat lopen met een farang betekent in Thailand gezichtsverlies zeker als het een oude man betreft. Ook hiervoor wil zij compensatie. Ook voor de taalproblemen, het steeds onhandig en verkeerd handelen van de farang bij culturele gebruiken, cultuurbarriere. Met het grote huis wil zij de mensen in het dorp tonen dat zij er in ieder geval iets heeft uitgesleept.Als zij niet verliefd een relatie begint met een blauwogige jonge farang maar met een oudere man wil zij compensatie. Mijn kritiek is dat het vaak ontaardt in uitbuiting, bedrog. Dat gaat te ver! Sommige farangs (meer dan u denkt) komen mentaal en financieel gesloopt uit zon relatie

 19. fred zegt op

  vandaar dit blog tinnakohn,er zijn altijd mensen die met die hoge temperatuur niet weten waar ze mee bezig zijn.Ik zelf betaal ze voor hun diensten,maar om er mee te gaan trouwen gaat me echt te ver.Eerst ga ik lekker uitgebreid eten,dan lekker een paar drankjes,en de rest kun jij zelfs invullen.

 20. Jan zegt op

  Ja Fred, en verandering van spijs doet eten! En u lacht al die farangs in hun dure huizen in de middle of nowhere uit! U bent uiteindelijk heel wat goedkoper uit en hebt geen gezanik van schoonfamilie en vrouw aan uw kop!

 21. johnny zegt op

  OOK dat realiseer ik mij al te goed, er is altijd de optie van het vrijgezellenleven. De vraag is alleen, wil je dat?

  • Jan zegt op

   Moet het per se iemand uit een arm land en een andere cultuur zijn? Hoe zult u ooit zeker weten dat zij niet met uw Atm kaart is getrouwd? Uw Intuitie? Dan beter vrijgezel!

 22. Jan zegt op

  Trouw een rijke Thaise! Wie van u is dat gelukt? Een met zoveel geld dat ze u onderhoudt?

 23. Jan zegt op

  Wat ook opvalt is dat westerse vrouwen er niet zo makkelijk intuinen. Ik heb enkelen gekend die met Thaise mannen getrouwd zijn, meestal na enkele jaren weer gescheiden vanwege de bijvrouwen en cultuurverschillen. Heb eigenlijk nooit een westerse vrouw van 60 gezien met een Thai van 25. Waarom zou dat eigenlijk niet kunnen. Ik bedoel dat zon Thaise man van 25 ook hopeloos verliefd wordt op een ouwe taart! Jonge Thaise vrouwen schijnen toch ook regelmatig verliefd te worden op een ouwe peuk?

  • johnny zegt op

   hahhaahaha…. erg leuk, maar waar. LOL!

   Rijk kent een andere definitie dan in westerse landen. Bijna iedereen is arm of straatarm. ( ik zie hier nog steeds mensen uit de vuilnisbak eten ) Als je bezittigen hebt o.a. een betonnen of stenen huis ben je rijk en als je daarnaast nogeens een ver boven modaal salaris hebt, ben je nog rijker. Daarboven krijg je de superrijken.

   Ik ken diverse Nederlanders die wel degelijk een financieel sterke vrouw hebben getrouwd o.a. ik zelf. Ik kwam een stel tegen en zij was GM van een zeer groot electronica concern ( 5000 personeelsleden ) Maar een paar dingen hebben de dames gemeen: komen uit een respectabele familie, hebben gestudeerd, hebben een goede baan, hebben onroerend goed, spreken goed Engels, hebben een nieuwe auto, hebben pensioenvoorzieningen en zijn financieel onafhankelijk.

   • Jan zegt op

    De vrouwen die u noemt zitten natuurlijk niet te wachten op de Hollandse Tattoo brigade, noch op gepensioneerden die zich met hun tijd en hun steeds minder functionerende geslachtsdeel geen raad weten! Eerder een in Bangkok gevestigde Nederlandse zakenman of diplomaat meer iemand van hun leeftijd neem ik aan.
    Anders maakt de huwelijkskandidaat weinig kans door de schoonfamilie te worden geaccepteerd. In Thailand zijn rangen en standen veel stricter gescheiden dan bij ons
    Die tokkies uit de Esaan hijsen iedere farang in een te nauw om de biertaille zittend Siamees ape trouwpakje!

    • Robert zegt op

     Hollandse Tattoo brigade, prachtig! Het merendeel van de bezoekers van deze website komt maar 1 soort vrouw tegen in Thailand heb ik het idee, terwijl dat natuurlijk maar een heel klein percentage van de Thaise vrouwen betreft. De meeste ‘normale’ Thaise vrouwen die ik ken zitten echt niet te wachten op een huwelijk met een farang. Zelfs veel vrouwen van de nacht die ik goed ken zijn volgens mij veel gelukkiger met hun ‘baan’ en links en recht wat losse relaties (levert weer cash op) dan dat ze uit het leven ‘verlost’ willen worden door een farang.

   • Jan zegt op

    Ben erg blij dat u het goed hebt getroffen en ons daar steeds op wijst! Alleen betwijfel ik de link die u legt tussen goede opleiding, goede baan en goed engels spreken! Ik heb artsen, tandartsen en ingenieurs gesproken die er niets van bakten wat Engels betreft!
    Ik heb Thaise dames uit Pattaya Engels horen spreken beter als ik het ooit heb gesproken! Zelfs een Engelse tongval!

    • Jan zegt op

     @Johnny Woont u in Thailand? Zo ja spreekt u Thai? Wilt u een beetje integreren aldaar dan zult u wel moeten. Mijn vrouw spreekt geen Engels.Haar familie, hoewel enkelen een universitaire opleiding hebben voltooid, ook niet! Vandaar dat wij hier, in Nederland nota bene!, al 10 jaar dagelijks Thai spreken!
     In plaats van mijn vrouw te helpen integreren ben ik zelf alvast maar gaan integreren in Thailand, zelfs voor ik er ben gaan wonen! ha ha
     Tijdens de inburgeringcursus van mijn vrouw alhier werd ik daarover aangesproken door een docente. Had het lef mij daarover op te bellen! (maar eigenlijk had ze gelijk!) Woont u in Thailand dan zult u vanaf nu Thais met haar moeten gaan spreken. Woont u hier, dan geen engels, maar Nederlands!

     • johnny zegt op

      Jan,

      Het grootste deel van het jaar ben ik in Thai. En idd een universitaire studie wil niet zeggen dat je Engels kunt spreken. Het wil dat mijn vrouw behoort tot de beste docenten Engels van Thailand en dus dat graag doet.
      Ik geef U helemaal gelijk en ik ben ook wel een beetje jaloers op U. Natuurlijk spreek ik wel wat Thais, doch de taal ligt me in het geheel niet, ik vind het een ramp. Thais leren spreken van een vrouw al helemaal niet, ik versta het gewoon weg niet!

      Nederlands is in het geheel niet aan de orde, mijn vrouw vind het een leuk vakantieland en daar is ook alles mee gezegd.

      Thais spreek ik met de mensen uit de buurt, de tuinman, huishoudster of de eettent op de hoek. Met handen en voeten natuurlijk. lol.

 24. fred zegt op

  Nou die vrouwen die ik altijd tegenkom voldoen niet aan deze omschrijving kan ik de lezers zeggen.Maar wanneer ik hollanders spreek,dan zijn ze vol lof over hun geliefde. De betrokkenen hebben altijd gestudeerd,zijn altijd afkomstig uit een goed millieu,zijn nooit onbemiddeld etc.
  Ik geef ze maar gelijk,vooral wanneer blijkt dat ze de dame in Pattaya hebben ontmoet.Vaak hebben ze meer tattoos en telefoons dan schooldiploma’s hahahahaha.

  • Jan zegt op

   U vindt ze niet in een bar in Pattaya of Phuket of in Pat Pong.
   Men moet zich toegang verschaffen tot de betere kringen. Dat lukt u het makkelijkst als u zaken doet in Thailand. U hebt geld, doet goede zaken in Thailand, wordt uitgenodigd voor een etentje bij relaties….. en daar is uw bruid!!
   Bereid u wel voor op het betalen van een formidabele bruidsschat!
   De hoogte varieert naar gelang de maatschappelijke positie van uw aanstaande schoonfamilie. Of ze moeten al zodanig verwesterd zijn dat u eigenlijk meer een westerlinge trouwt dan een Thai. Dan wordt het misschien allemaal wat goedkoper!

 25. Pim zegt op

  Pak eens 1 relatiebureau .
  Het scheelt veel kosten aan de bar ,je hebt dagen, weken lol met je pc en 1% kans dat Maria Ling op je valt .
  Wie weet kom je nog een maagd tegen met 2 kinderen .
  Niet geschoten en toch je geld aan het relatiebureau kwijt .
  Je hoeft niet persee hierheen te vliegen dus ook geen kans om van de hele hoge in het zwembad te plonsen .

  Maar het begon over de vakantie van Peter ,weten jullie nog ?

 26. Jan zegt op

  Tip voor de farang die een 30 jaar jongere vrouw gaat trouwen. Wilt u erachter komen of ze eerlijk is, stel de volgende vragen:
  1 Hou je van me: Vanaf het moment dat je voor het eerst de bar binnenkwam. De baas zag het ook en vond het niet zo leuk. Weet je nog?
  2 Maar ik ben oud! Je ziet er niet uit als 59! Eerder 49. Bovendien gingen al mijn jongere vrienden vreemd! Een oudere man kan ik tenminste vertrouwen! Ik wil geen jonge man meer!
  3 Maar ik ben kaal! Aantrekkelijk! Zoals die Yill Blunnel of zo in die films. Bovendien geen roos meer op het hoofdkussen.
  4Maar ik ben dik! Ik hou van stevige sterke mannen.
  5Wat wil je voor de toekomst? Een huisje voor ons beiden alleen! Hooguit nog een kindje. Verder komt er neimand van mijn familie in En het wordt echt niet zon duur huis!
  Krijgt u dit soort antwoorden dan weet u in ieder geval dat ze goed liegen kan!

 27. Jan zegt op

  @Johnny Zelfs na 10 jaar kost het me nog veel moeite om te begrijpen wat er op tv gezegd wordt. Als u engels blijft gebruiken leert u het niet, net zoals mijn vrouw die nog steeds moeizaam Hollands spreekt! Buitengewoon moeilijke taal inderdaad. Maar het loont de moeite. Afgelopen vakantie heb ik maar 2 farangs gesproken. Verder enkel Thai Geeft toch een beetje de (illusie?) dat je er bij hoort! Ik ga nu proberen het schrift onder de knie te krijgen! Schijnt enorm te helpen om op een hoger niveau te komen!

  • johnny zegt op

   Jan,

   Mijn oom is al 25 jaar hier en nog verstaan de Thai hem niet. Ik ken wel een gepensioneerde Amerikaan, die schrijft en spreekt. OOK hij heeft problemen met de uitspraak. Het is dat wij farangs nooit hebben geleerd om zulke klanken te maken, we kunnen simpelweg onze mond en keel niet goed bewegen. Ngoh=rambutan Tua-ngok=beansprout

   Kunnen we niet over supertruck of racetruck kletsen? Ik zie nooit een topic over auto’s in Thai. LOL

 28. Jan zegt op

  Ngoo aflopend accent: slang Oplopend is het een vierpotig knaagdier Zag er jaren geleden een (slang) in de keuken. Brulde ngoo Alleen ik in paniek. Ergens een verkeerd accent? Ng klank moeilijk. Soms zijn er nog mensen die me niet verstaan Maar men komt over een zeker punt hoe en wanneer weet ik niet en dan verstaat men je. Nog moet ik vaak herhalen, omschrijven of andere woorden kiezen. Maar het geeft toch voldoening te merken dat nu lukt wat 3 jaar geleden niet lukte

 29. Jan zegt op

  Maakt me toch wat onafhankelijker van de farang scene. Voel me niet langer eenzaam als ik onder niet engels sprekende Thais verkeer. Kunt u zich voorstellen hoe het ging toen ik mijn vrouw pas leerde kennen? Spreekt immers geen engels. Maar we hadden ook nooit ruzie ha ha. Moeilijk ruzie maken als je elkaar niet of nauwelijks verstaat! Was het maar zo gebleven! Een doofstommen relatie!

 30. fred zegt op

  ja jan, ik begrijp ook al die krampachtige farangs niet,we komen toch onze batjes afgeven,alsof die thaien zich interesseren hoe ik thais spreek.Laten de thaien maar engels spreken,They ONLY WANT YOUR MONEY……

 31. Jan zegt op

  Klinkt alsof u zich de laatste tijd flink hebt laten afzetten! Spreekt u goed Thai, u bent op veel plaatsen 20 tot 50% goedkoper uit! Zelfs bij de vrouwen!

 32. fred zegt op

  Opgelicht word je zowiezo,dat heb je nu toch wel in de gaten?Ik neem altijd blvd meiden in ordinaire jurken.Taxi’s moeten hun meter aanzetten,en de minimarkt heeft vaste prijzen,dus val ik niet in die categorie.

  • Jan zegt op

   Contradictio in terminis! Ja Ja ook latijn! U valt niet in die catagorie edoch: opgelicht wordt je zo wie zo! Hoe valt dit te rijmen? Spreek ook Spaans. Scheelt aanzienlijk op de rekening in Mexico of waar dan ook in Spaanstalige gebieden. Taxis in Bangkok maken een tourtje door Bangkok ook al zet u de meter aan. Neem uw eigen GPS mee zoals ik gedaan heb en confronteer ze, in het Thai, met de feiten.
   Bovendien neemt u, zo vernam ik uw vriendinnen wel eens uit eten. Niet uitgesloten is dat zij in het Thai een commissie bedingen met de serveerster.

 33. fred zegt op

  Mea culpa jan?,kijk wanneer ik een dame meeneem is het sizzlirs,179batjasjes incl salatbar en gebakkie,hahaha.Die taxi kost 10batjassies,zelfs door de meest uitgenaste thai
  niks op af te dingen.

  • Jan zegt op

   Backpacker zeker?

 34. johnny zegt op

  Deze blog word langer dan Peter zijn vakantie.

  Als jullie nu eens gewoon je vrouw laten betalen? Dan mag zij een service terug verwachten. LOL

 35. Pim zegt op

  Heren ,ik krijg de indruk door dit taalgebruik u alleen de holes in Pattaya weten te vinden en niet op een golfbaan .
  het valt trouwens op dat haast ieder artikel eindigt over dames .
  Terwijl Tiger Woods nog niet eens reageert.
  Volgende keer een artikel over caddy’s graag ,tenminste als jullie met al die ervaring daar over kunnen meepraten .
  Als u het nog weet ,dit artikel gaat over de vakantie van Peter.

 36. Graaf Willem zegt op

  zeg Janus,wanneer komt die Mentor Peter van jouw naar ons mooie Patti?Ik heb leuke dingen gelezen,jouw handicap weet ik al,haha.

  • Redactie zegt op

   Weer naar Pattaya? Ik kom er net vandaan.

 37. Hans Bos zegt op

  Heren! Kunnen we de discussie sluiten? Het gaat al lang niet meer over Peter’s vakantie, maar over uw aller liefdesleven. Wellicht dat het Pattaya prikbord daar meer geschikt voor is.

  Hans

  • Pim zegt op

   Je hebt gelijk Hans .
   1 wijs voorstel .

 38. Jan zegt op

  Bedankt allemaal!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website