chatuphot / Shutterstock.com

Na aankomst in de noordelijke stad Udon Thani, op slechts een uur vliegen van Bangkok, kan je noordwaarts richting Nong Khai.

Nong Khai, op ongeveer 55 km van Udon Thani en is de meest noordelijk gelegen stad van de Isaan, letterlijk op de grens met Laos.

Deze stad ligt aan de machtige Mekong rivier, die ook China, Vietnam, Laos, Myanmar en Cambodja doorkruist. De rivier is 4909 kilometer lang en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië.

Er zijn enkele interessante Boeddhistische tempels in de omgeving van Nong Khai. Bekend is het tempelpark Sala Kaew Ku (Salaeoku maar ook wel Wat Khaek genoemd) met een bijzondere beeldentuin, gemaakt door een monnik.

Nong Khai is behalve over de weg ook bereikbaar over het spoor. De spoorlijn van de Noordoostelijke route van de Thaise Staatsspoorwegen eindigt hier.

Video: Nong Khai

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Nong Khai – Avontuur begint bij de Mekong Rivier (video)”

  1. wim zegt op

    Hallo wij zijn daar vaak geweest het daar leuk er is ook een Avond markt En binnen markt groetjes

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website