Mekong Rivier

Na aankomst in de noordelijke stad Udon Thani, op slechts een uur vliegen van Bangkok, kan je noordwaarts richting Nong Khai.

Nong Khai, op ongeveer 55 km van Udon Thani en is de meest noordelijk gelegen stad van de Isaan, letterlijk op de grens met Laos.

Deze stad ligt aan de machtige Mekong rivier, die ook China, Vietnam, Laos, Myanmar en Cambodja doorkruist. De rivier is 4909 kilometer lang en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië.

Er zijn enkele interessante Boeddhistische tempels in de omgeving van Nong Khai. Bekend is het tempelpark Sala Kaew Ku (Salaeoku maar ook wel Wat Khaek genoemd) met een bijzondere beeldentuin, gemaakt door een monnik.

Nong Khai is behalve over de weg ook bereikbaar over het spoor. De spoorlijn van de Noordoostelijke route van de Thaise Staatsspoorwegen eindigt hier.

Video: Nong Khai

Bekijk hier de video:

5 reacties op “Nong Khai – Avontuur begint bij de Mekong Rivier (video)”

 1. wim zegt op

  Hallo wij zijn daar vaak geweest het daar leuk er is ook een Avond markt En binnen markt groetjes

 2. jan zeggelaar zegt op

  wie heeft er nog meer tips voor Nong Khai en omgeving Udon Thani Thanks.

  • Erik zegt op

   Nongkhai heeft een groot aquarium met vissen uit de Mekong. Het ligt naast de campus vd universiteit ten zuiden van de stad aan de ‘bypass’ naar de brug naar Laos toe. Zover ik weet op maandag gesloten. Toegangsprijs is laag.

   De dekenale ‘wat’ hartje stad is de moeite waard, de Wat Phochai tussen de ringbaan naar het oosten en de Thanon Prajak. Heel veel muurschilderingen.

   Heb je (brom)fietsen dan kun je kilometers langs de rivier fietsen van west naar oost en terug. Daar vind je ook de stadspromenade met vooral in de avond heel leuke restaurants.

  • Eric Donkaew zegt op

   Een gigantisch Vietnamees restaurant aan de rivier. In Nongkhai woont een redelijk grote Vietnamese gemeenschap, ik weet niet of ze tijdens de Vietnamoorlog hier gekomen zijn of dat ze tot een eerdere ‘lichting’ behoren.

   Maar het restaurant moet je een keer meemaken. Compromisloos Vietnamees, als salade krijg je een plantenbak die in de vensterbank niet zou misstaan. Maar wat maakt het uit.

   Het restaurant lijkt me via Tripadvisor of zo makkelijk te vinden.

  • Ergens in thailand zegt op

   Dag hier wat tips van Udonthani, Nongkhai, Phon Phisai,Nong Bua Lamphu.

   Deze zijn in Udonthani:
   Wat Pa Sawang Tham
   Wat Santi Wanaram
   Wat Sa Manee
   Wat Phu Hin Roi
   Wat Phu Tong Thep Ni Mit
   Wat Phu Baan Tad
   Phu Foilom Viewpoint

   Nu Nong Bua Lamphu
   Wat Sa Phang Thong
   Bua Ban Forest Park
   Phupham Noy

   Nu Nongkhai
   Sra Krai
   Dinpieng Cave en WatTam Sri Mongkon (zit bij elkaar)
   Wat Pha Tak Suea
   Wat Sri Chompoo Ong Tue

   En ga eens na Kumpuwapi en daar ligt een groot meer je kunt er omheen rijden ik heb dat gedaan met scooter zo mooi en er is zelfs een heel mooi resort.

   Je zult versteld staan, ze zijn alle de moeite waard gewoon even googlen en dan uitzoeken welke je wilt zien. Misschien wel allemaal als je lang blijft lol.

   Veel plezier
   Pekasu


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website