Een dagje uit met een Thaise familie in Isaan is Sanuk en betekent meestal een tochtje naar een waterval. De hele familie gaat mee in de pick-up truck, evenals eten, drinken, ijsblokjes en een gitaar.

Beste tijd om een waterval te bezoeken

De beste tijd om een waterval te bezoeken is tijdens of vlak na het regenseizoen. De waterstand is hoog en de watervallen zijn op hun mooist. De watervallen bevinden zich meestal in de afgelegen gebieden, soms in een beschermd natuurreservaat. Je vindt een aantal prachtige watervallen in de Kanchanaburi provincie. Toch hoef je niet lang te zoeken, je vindt bijna overal watervallen in Thailand, waarvan de meeste in Isaan.

Pas op voor uitglijden

Vaak zie je watervallen die bestaan uit verschillende niveaus. Hoe hoger deze is, des te mooier is de waterval. Wanneer je besluit naar een hoger niveau te lopen of klimmen is dat soms gevaarlijk vanwege de gladde rotsen. Pas op voor uitglijden en draag goede schoenen. Het water is koel, schoon en helder. Je zult dan ook veel Thai in het water zien die zich opperbest vermaken.

Favoriete plek voor jongeren

Watervallen zijn altijd druk in het weekend tijdens het regenseizoen. Het is de favoriete plek van de locals om te kletsen, te eten, te drinken en van het koele water te genieten. Het is tevens een ontmoetingsplaats voor Thaise jongeren.
Je zult een Thai niet snel in een zwembroek, badpak of bikini zien. Tijdens het badderen in de waterval houden ze hun kleren aan. Dat heeft een aantal redenen:

 • Verlegen en preuts.
 • Het vermijden van de zon om de huidskleur.

Een waterval is Sanuk

Sanuk is misschien wel één van de belangrijkste zaken voor een Thai. Sanuk is het streven om bij alles wat je doet, daar bevrediging en plezier uit te halen. Zelfs wanneer je zwaar of vervelend werk doet, kan het toch Sanuk zijn. Humor en plezier maken zijn daarom belangrijke aspecten in het leven van een Thai. Wanneer je genoeg Sanuk in je leven hebt wordt het vanzelf Sabaai. Een dagje naar een waterval is dus Sanuk.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Een dagje uit naar een waterval in Isaan”

 1. Han zegt op

  Ben vorige week nog naar een waterval geweest met de thaise familie maar heb helemaal niets hoeven te betalen. Ben hier in isan al bij diverse watervallen geweest, allemaal gratis, ook voor farang. Masr als je nasr een nationaal park gaat dan is het voor de farang inderdaad aanzienlijk duurder dan voor de thai. Met een thais tijbewijs heb je soms dezelfde prins masr dat is volkomen willekeurig volgens mij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. jasper van Der Burgh zegt op

  Met betrekking tot het niet uittrekken van kleren:
  De Thai hebben groot gelijk. Buiten het gevaar van ontwikkelen van huidkanker -ik ben altijd verbaasd wanneer ik westerse mensen voluit op het strand in de zon zie liggen!- is de allerbelangrijkste, en simpelste reden eenvoudigweg dat als je met je (dunne) kleren aan het water ingaat, je veel langer koel blijft na afloop!
  Kleren aan is dus gewoon een win-win situatie in een erg warm land.
  Als ik na strandbezoek naar huis ga op de scooter gooi ik vaak een litertje water over mijn t-shirt – en kom heerlijk koel, en droog, thuis aan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Herinner me eens zo bezopen te zijn geweest van de Lao Khao bij een dergelijk uitje naar een waterval dat ik bijna te pletter ben gevallen. Een paar Thais staken nog onverwacht behulpzaam hun armen naar me uit toen ik uit balans geraakt stond te zwaaien op een tamelijk hoog gelegen plateau. Beneden water en stenen. Daarna heb ik dat bocht eigenlijk nooit meer gedronken. Was reuze gezellig daar bij die waterval. Vier veren val! Mooiste waterval! Mooiste plek op aard voor mij! Aldus zong ik daar! Niet begrijpende Thais staarden mij wezenloos aan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website