Isaan: rijstboeren en bezems (video)

Door Redactie
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
5 juli 2015

Isaan (Isan of Esarn) is de naam van de Noordoostelijke regio in Thailand. De noordelijke en oostelijke grenzen van dit gebied met Laos worden gevormd door de rivier de Mekong. In het zuiden grenst de streek aan Cambodja. Een groot gedeelte van Isaan bestaat uit het Khorat Plateau.

Deze regio is het armste gebied van Thailand. Het gemiddelde maandsalaris ligt beneden de 4.000 baht (€ 93,-) per maand. Landbouw en met name het verbouwen van rijst is de belangrijkste economische activiteit in de regio, maar door de schrale grond en de droogte op het plateau is de opbrengst van de landbouw lager dan in Centraal-Thailand.

In de video zie je hoe rijstboeren in Isaan in de droge wintermaanden wat geld verdienen door het maken van bezems. In het Isaanse dorp Ban Nong Pai Nua, worden met wat spijkers, ijzerdraad en zelfgemaakt gereedschap, in een handomdraai bezems gemaakt. Een gezin van drie personen lukt het om op deze manier 100 bezems per dag te maken. De opbrengst: € 15,-

Handelaren kopen de bezems op en deze vinden hun weg door heel Thailand. De bezems gaan bij normaal gebruik, ongeveer 1 jaar mee.

[youtube]https://youtu.be/gvq_9TO4_zc[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website