Pattaya krijgt eerste Royal Tulip hotel in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags:
27 juni 2013

Pattaya krijgt er weer een vijfsterrenhotel bij. Het Thaise Tulip Group heeft een overeenkomst gesloten met Golden Tulip Hotels and Resorts om in Pattaya het eerste Royal Tulip Hotel van Thailand te realiseren.

Het nieuwe vijfsterrenhotel krijgt 25 verdiepingen en telt 300 kamers. Het wordt gebouwd vlakbij Cosy Beach. Het hotel krijgt restaurants, een spa en een hotelbar op de bovenste verdieping.

Golden Tulip van oorsprong Nederlands

Golden Tulip is een van oorsprong Nederlandse hotelketen. Golden Tulip was oorspronkelijk een stichting die door zes Nederlandse hotels werd opgezet in 1962 om het toerisme in Nederland te promoten. In 1975 werd Golden Tulip vercommercialiseerd tot dochterbedrijf van de luchtvaartmaatschappij KLM. De Golden Tulip-groep werd in 1998 overgenomen door de Krasnapolsky-groep. Toen Krasnapolsky in 2000 fuseerde met NH Hoteles werd Golden Tulip deel van deze Spaanse hotelketen. In 2002 werd Golden Tulip een onafhankelijk bedrijf, ditmaal onder eigendom van een aantal investeerders.

Tegenwoordig is Golden Tulip onderdeel van de Louvre Hotels Group die naast de merken Tulip Inn (3 sterren), Golden Tulip (4 sterren) en Royal Tulip (5 sterren) de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad and Kyriad Prestige voert. De totale portfolio bestaat uit 1.072 hotels met een totaal aan 83.000 kamers in alle hotelcategorieën.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website