Een hotel in Bangkok is in het algemeen gevestigd in een groot betonnen gebouw. Het hotel kan van binnen eenvoudig of erg luxe zijn, maar hoe dan ook krijg je er als gast gratis een wervelend en lawaaierig buitenleven bij. Massa’s winkelende mensen, schier eindeloze autofiles, uitlaatgassen van auto’s en motoren zijn dagelijkse kost.

Zo niet in the Bangkok Tree House, dat weliswaar ook in Bangkok staat, maar op een bijzondere locatie, ver weg en toch dichtbij “de bewoonde wereld”. Het is gevestigd op het eiland Bang Krachao, een autovrije oase in de Chao Phraya rivier, niet al te ver van het BTS station Bang Na. Op het eiland wonen niet veel mensen, het is een wildernis van mangroves en palmbomen, men noemt het wel de groene long van Bangkok.

Bangkok Tree House boetiekhotel

Bangkok Tree House is een boetiekhotel met 12 kamers (die “nestjes” worden genoemd) en is gebouwd van voornamelijk bamboe. Ook wrakhout, dat uit de rivier is opgevist wordt gebruikt, o.a. voor de vlonder waar de veerboot vanaf Bang Na aanlegt. Lege melk- en sapcartons – ook uit de rivier – dienen als isolatiemateriaal in de slaapkamers. Niet alles is van recycled materiaal, met een modern toilet/badkamer en airco in de slaapkamer doet men wel een concessie.

Het is een door en door “groen” hotel, want er wordt ontzettend op allerlei milieuaspecten gelet. Vanuit het hotel – waar je trouwens zelfs op het dak van de kamer in de openlucht (met klamboe) kunt slapen, zijn er allerlei fietstochten op het eiland mogelijk. Veel moderne behuizingen zal je tijdens die fietstochten niet zien en als je de plastic rommel, die je, zoals in heel Thailand, aantreft even wegdenkt waan je je in Thailand van 100 jaar geleden.

Groen

Tot nu toe klinkt het u misschien aantrekkelijk in de oren, maar de hotelleiding waarschuwt op de website, dat de Tree House niet voor iedereen geschikt is. Een lijstje met (milieu)maatregelen wordt vermeld, gevolgd door een compleet ABC om het groene karakter van dit resort nog eens te benadrukken. Ik haal er enkele interessante punten uit:

  1. Er wordt geen gebruik gemaakt van insecticiden of ander verdelgingsmiddelen op het complex. Dat betekent, dat u af en toe tegen een mosquito of twee kunt aanlopen. De bries van de rivier houdt het probleem overigens wel in toom. Of je (stiekem) een chemisch middel als Citronella mag gebruiken, wordt niet vermeld.
  2. We hebben een natuurlijke vijver vrij van chloor of andere chemicaliën. Het water zal daarom niet echt helder zijn en als je gaat baden zal je ook planten en insecten aantreffen in het water.
  3. In de openbare ruimte is geen airco, maar in plaats daarvan heeft men alle vertrouwen op de natuurlijke bries van de rivier.
  4. Het Bangkok Tree House is niet per auto te bereiken, de enige manier om er te komen is te voet, per fiets of per boot.

Bangkok Tree House is goed voor u als u houdt van bomen, planten, vogels, exotische hagedissen, vuurvliegjes, vlinders, kortom Moeder Natuur. Het is als het ware een eerbetoon aan de natuur, want alles staat in het teken van “groen”.

Natuurlijk wordt regenwater opgevangen voor de bomen, planten e.d. en om af te wassen, natuurlijk worden er alleen biologisch geteelde groente uit eigen tuin gebruikt, natuurlijk wordt er veel gebruik gemaakt van zonne-energie en natuurlijk wordt afval zo veel mogelijk gerecycled. Plastic flessen zijn bijvoorbeeld ook taboe op het complex. In het restaurant met een klein menu zijn geen vleesgerechten beschikbaar, in plaats daarvan tofu en nog enkele vis- en garnalengerechten.

Prijzig

U moet dus wel milieuvriendelijk door het leven gaan om hier te willen logeren, maar er is nog iets, waarom dit hotel niet voor iedereen beschikbaar is. De prijs! Een nest in Bangkok Tree House kost maar liefst vanaf 6.000 Baht per nacht, als u wat langer blijft of in elders in Thailand woont, krijgt u nog wel een korting van 15%.

Vrij prijzig dus, om het netjes te zeggen, maar mijn grootste bezwaar om er een dag of wat te verblijven is wel, dat er op het hele complex, zowel binnen als buiten, een strikt rookverbod geldt. Om voor dit hotel mijn sigaartje te moeten missen, gaat mij echt te ver.

Kijk voor meer informatie op hun wel mooie website: www.bangkoktreehouse.com

Voor een impressie hieronder een aardige video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok Tree House, een wel heel erg ‘groen’ hotel”

  1. Ben zegt op

    Het is een heel mooi concept en het hotel en de omgeving zijn fantastisch. En als je de prijs vergelijkt met de luxe boutique hotels hier in de stad, zit je op een zelfde niveau. Alleen heb je hier een echt unieke ervaring.

    Het enige, maar wel belangrijke minpunt is dat de avondrust behoorlijk verstoord wordt door rond Bang Krachao varende watertaxi’s met knetterende motoren. Heel erg jammer. Na een uur of 11.00 houden deze er wel mee op, dus dan zit je toch bijna midden in Bangkok, midden in de natuur, en kun je lekker op het dak van je hotelkamer buiten slapen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website