30 illegale hotels in Pattaya gesloten na controles

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Hotels
Tags: , ,
18 maart 2017

Tijdens een ontmoeting in november 2016 met de afdeling stadsplanning en de Pattaya Business & Tourisme Association (PBTA) werd aangekondigd dat men vanaf december alle hotels in Pattaya zou gaan controleren. Illegaal geopende hotels zonder registratie waren niet door ambtenaren gecontroleerd op bouwtechnische staat en veiligheidseisen en die nu als eerste prioriteit zullen gaan gelden.

Drie maanden na de aankondiging vinden controles daadwerkelijk plaats. Meer dan 100 hotels en pensions zijn inmiddels gecontroleerd, 30 daarvan zijn op grond van gebreken gesloten.

Er zijn gegronde redenen aan te nemen, dat nu bijna een kwart van alle hotels en pensions in Pattaya op legale wijze worden gerund, conform de wet op het hotelwezen uit 2004. Naris Niramaiwong, districtsleider van Banglamung, laat weten dat  stelselmatig alle hotels en pensions worden onderzocht.

De eigenaren van de gesloten 30 hotels moeten met gevangenisstraffen en een boete vanaf 10.000 Baht rekening houden. Echter al deze eigenaren krijgen de mogelijkheid aangeboden om wel aan de vereiste wettelijke voorschriften te voldoen. Daarvoor moeten door de overheid voorgestelde procedures worden doorlopen.

Zonder al die te volgen voorschriften blijven de hotels gesloten en kan alsnog tot strafvervolging overgegaan worden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “30 illegale hotels in Pattaya gesloten na controles”

  1. NicoB zegt op

    Ja, zo leg ik het uit wat ik hier lees.
    Als je er als controlerend orgaan er zo mee om gaat kun je met gemak een illegaal hotel beginnen en dat exploiteren totdat … ja, totdat men je controleert en dan kun je kiezen, alsnog voldoen aan de voorschriften en dan geen boete of straf. En dan een boete vanaf Thb. 10.000, alsof dat zal imponeren.
    Beter zou zijn een vette boete + straf en dan een legaal hotel stichten.
    NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website