Project Streetdogs Hua Hin vraagt jouw hulp

Door Redactie
Geplaatst in Goede doelen
Tags: , ,
15 september 2011

Mijn naam is Marlie Timmermans. Ik verblijf momenteel voor een langere tijd in Thailand en heb het project www.streetdogshuahin.com opgezet.

Al jarenlang had ik de wens om iets goeds te doen voor dieren die hulp nodig hebben. Toen ik wist dat ik naar Hua Hin zou gaan, is het idee voor dit project al snel omgezet in werkelijkheid. Dagelijks bezoek ik de honden tweemaal. Hoofdzakelijk om ze de nodige medicijnen te geven of om wonden te verzorgen.

Het project biedt hulp door aan zwerfhonden de nodige medicatie te geven, te vaccineren en te steriliseren. De honden leven op en nabij een tempelcomplex in Hua Hin. Het project is gestart op 31 mei 2011 en er zijn al geweldige resultaten geboekt. Op dit moment, 2,5 maand na de oprichting, heeft het project al aan 65 honden medische verzorging kunnen geven. Waarvan inmiddels 14 teefjes zijn gesteriliseerd.

Tevens probeert het project een goed baasje te vinden voor pups en volwassen honden. Tot onze grote vreugde heeft de eerste adoptie plaatsgevonden. Drie gesteriliseerde teefjes, Vosje, Luna en Caramel hebben samen een plekje gevonden bij een echte dierenvriend uit Hua Hin. Neem een kijkje op de website en kijk welke honden er nog meer beschikbaar zijn voor adoptie.

Project Streetdogs Hua Hin is geheel afhankelijk van donaties. Wilt u ook meehelpen aan een beter leven voor deze zwerfhonden in Hua Hin? Ze wachten op uw hulp!

Voor meer informatie over dit project wordt u uitgenodigd om de website te bezoeken: www.streetdogshuahin.com Er is veel informatie te vinden van o.a. de dagelijkse behandelingen en voorvallen op “mijn blog” en bij “before and after” staan verbazingwekkende metamorfoses van honden die bijna onherkenbaar zijn, na een kortstondige medische behandeling.

Veel foto’s en een video op deze site, geven een sprekender beeld van het wel en wee van de honden en de geboden hulp.

En natuurlijk: vergeet de “donate” pagina niet. Alle donaties zijn broodnodig. Met uw geld kunnen de honden zonder pijn, jeuk en onnodige zwangerschappen een aangenaam leven tegemoet zien. De reeds behandelde honden zullen in de toekomst nog herhaling van vaccinaties nodig hebben en acute hulp bij ziekte of ongevallen.

Zodra de honden van dit tempelcomplex behandeld zijn en hun conditie weer op peil is, dan wil ik graag verder gaan met de daarnaast gelegen tempel. Ook daar is nog geen hulp voorhanden.

Maar dat kan alleen maar met uw financiële steun!

Bekijk hier een video van Streetdogs Hua Hin:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Project Streetdogs Hua Hin vraagt jouw hulp”

 1. ludo jansen zegt op

  prachtig initiatief.
  dikke proficiat vor de geleverde prestatie,s.
  doe zo verder..

  • lex zegt op

   Een goed en lovenswaardig initiatief, maar het is echt water naar de zee dragen, het aantal zwerf honden in Thailand stijgt met het uur, de mensen nemen een pup voor de kinderen, als het beest wat ouder is kijken ze er niet meer naar om en gaat het beest zwerven en vermenigvuldigen.
   Ik heb, jaren geleden, op Samui een enorme fout gemaakt door 1 hondje wat te eten te geven, de volgende dag had ik 20 rond mijn bungalow zwerven, met de nodige overlast, vechten en paren, tot gevolg, het 1e hondje was al verjaagt door de sterkere van de meute, sinds dien krijgt geen een zwerver die rond mijn huis loopt geen eten meer, hoe zielig ik het ook vind, in Nederland heb ik altijd zelf een hond gehad, dus een honden hater ben ik niet, maar je moet wel reëel blijven, je kan maar een beperkt aantal honden helpen en het duizendvoudige blijft in ellende leven, in de tijd dat ik op Koh Samui zat was er een dieren arts die de ergste gevallen met een spuit uit hun lijden verloste ( ook de agressiefste trouwens) dat was echt de enige manier om, op korte termijn, een einde aan de overlast te maken.
   Het grootste deel van de Thai behandelt hun dieren niet zoals wij onze huisdieren behandelen, kwestie van mentaliteit (en geld natuurlijk)
   Maar nogmaals ik bewonder en juich je initiatief van harte toe, al kan je maar een paar honden een goed leven bieden, dan heb je plekje al verdient.

  • Elsy zegt op

   Proficiat Marlie, je doet het met hart en ziel en oh zo goed, je bent een schatje ……

 2. Koen zegt op

  Op zich en prima initiatief maar ik vraag me af of het niet beter is om een grote opruimingsactie te houden. Het klinkt wellicht bot en dieronvriendelijk maar volgens mij is het probleem niet op te lossen zonder drastische maatregelen. Bovendien hebben straathonden sowieso geen mooi leven, voor zover je daarvan kan spreken bij honden.

  Als de aantallen klein zijn wordt opvang ook gemakkelijker.

 3. nok zegt op

  Ben zelf een enorme hondenvriend maar met thaise zwerfhonden heb ik totaal niets. Sterker nog ik haat ze want ze zijn vals en zeer gevaarlijk voor motorrijders. Ook hebben ze enge ziektes.

  Bij de tempels in Thailand zitten groepen honden die totaal verwilderd zijn. Iedereen is er bang voor en dat weten ze. Soms vallen ze ook kinderen aan, heb ik zien gebeuren bij een tempel.

  Wat mij betreft wil ik best doneren als die beesten allemaal van straat gehaald worden. Wat er daarna met ze gebeurt maakt mij niet uit als ze maar niet meer op straat komen.

  In onze moo baan waren eerst geen soi dogs maar er komen er nu steeds meer. Na vele klachten van de inwoners werden ze gevangen en weggejaagd maar ze komen steeds weer terug. Een amerikaan had halsbandjes bij de honden om de nek gehangen waardoor ze nu legaal mogen blijven rondzwerven in ons park. Dat hij nu verantwoordelijk is voor de schade die die dieren mogelijk veroorzaken beseft ie niet.

  • tommy zegt op

   Het zelfde doen in Taiwan. Iedere dag rond om 6 uur een klein berichtje. Honden aan de lijn loslopende honden worden gelijk opgepakt. U kunt raden wat daarmee gebeurd.
   Het is een grote witte wagen met een schutter er op geschilderd deze auto is ook te zien op Tv,
   Door dit bericht practisch geen loslopende honden meer.Allemaal keurig aan de lijn. Kan Thailand wat van leren. Verder een prima bericht maar zo als zo vele zeggen in de reactie water naar de zee dragen. Het is in heel Thailand een ergenis geen stad of dorp uigezonderd.

 4. Lieven zegt op

  Toen ik in Khon Kaen was vorig jaar november leerde ik een zwerfhond in korte tijd hoe die moest zitten, liggen, blijven,….plots was de hond favoriet van de stad! Misschien een mentaliteitswijziging maar de Thai leren dat een hond een ware vriend kan zijn. Aan een hondenschool wil ik altijd meewerken.

 5. Werner zegt op

  Een prachtig initiatief !

  In Thailand en later in Isla Margarita (Venezuela) heb ik zwerfhonden te eten gegeven en er vriendschap voor teruggekregen.

  Zelf heb ik ook een hondje (dwergmaltezer) en weet hoe gevoelig en lief honden kunnen zijn.

  Ik raad iedereen aan om dit project financieel te steunen.

 6. Marleen zegt op

  Ik woon nu vier jaar in Thailand en zie dagelijks hoe sommige Thai omgaan met honden. Slaan en schoppen en aan de kant van de weg zetten als het even niet goed gaat. Niet raar dat honden dan soms agressief gedrag gaan vertonen. Respect voor ieders mening, maar ik kan lang niet alle geuite meningen delen. Als de overheid niet voldoende doet, de Thai zelf weinig doen, dan is het juist bewonderingswaardig wat Marlie doet. Niet volgen maar op kleine schaal opkomen voor de honden. Het is heel makkelijk uit te rekenen hoeveel hondjes er niet geboren zijn/geboren gaan worden, door de sterilisaties die Marlie nu al heeft kunnen doen met donaties. Ook zijn er afspraken gemaakt met de monnikken: zij zorgen voor voedsel en geven extra aandacht en verzorging aan de hondjes die dat nodig hebben. In ruil daarvoor zijn bijna alle honden bij deze tempel nu gezond, ze zien er weer toonbaar uit, ze spelen volop heel vrolijk met elkaar en zijn niet agressief. Kijk maar eens naar het filmpje. Dit is een grote verandering in een paar maanden tijd. Dus ik zou zeggen: voorkom het komende jaar de geboorte van vele pups en doneer 800 Bath (19 Euro), dan doet Marlie wel het veldwerk met veel liefde en plezier.

  • @ Helemaal mee eens Marleen. Sommige lopen te klagen over de honden maar doen er vervolgens niets aan. Marlie steekt haar handen uit de mouwen en doet daadwerkelijk wat. Daar heb ik veel waardering voor.

 7. colin de jong zegt op

  Groot respect voor Marlie en zal ook doneren en een oproep plaatsen in mijn column.Vorige week nog een bizar tafreel meegemaakt waar een pick up met bouwvakkers bewust over een hond reed. De lol kon niet op van deze idioten en walg van dit soort mensen, die geen enkel respect hebben voor de mens, dier en natuur.In Spanje was dit al niet anders zo nog erger, waar ik een vrachtwagen chauffeur een flink pak slaag heb gegeven destijds nadat deze bewust over een hond reed,en deze lachend nakeek. De overheid moet ook dringend hier iets aan doen, maar de civilisatie laat soms erg lang op zich wachten. Echter klagen helpt want heb diverse keren het alrmnr. 1337 van Pattaya hierover gebeld, en daar kwam wel aktie op.Alleen maar klagen heeft geen zin. Toon ook eens initiatief en draag bij aan een betere samenleving. Samen zijn we sterk, en alvast succes voor dit goede initiatief, waar ik ook mijn steentje aan heb bijgedragen van een andere landgenoot destijds in Pattaya.

  • Marlie zegt op

   Hallo Colin,

   Bedankt voor je reactie en geweldig dat je een oproep wilt plaatsen in je column.
   Wil je mij de link doorsturen zodra je de column geplaatst hebt?

   Groetjes Marlie

 8. pim zegt op

  Als je een hond wilt hebben moet je niet een zogenoemde rashond kopen met de kans dat je inteelt voor je dure geld krijgt.
  Bij deze tempel in Hua hin hebben wij al 4 honden opgehaald tot groot plezier van ieder waar ze nu een goed tehuis hebben .

  • Thailandganger zegt op

   je zult wel gelijk hebben maar het generaliseert wel enorm. Er zijn ook bonafide fokkers. Maar waar die in Thailand zijn weet ik niet. Maar niet iedereen is slecht van bedoeling.

  • hans zegt op

   Geen leuke opmerking, Ik heb zelf ook honden gefokt, Een goede fokker selecteert en controleert de ouders op allerlei zaken, van goed gedrag tot staar en alles daartussen die deze rasvereniging (kooikerhond) hanteert

   Alleen de Raad van Beheer geeft de stambomen ook af op niet gecontroleerde ouders, in duitsland mag dat bijvoorbeeld alleen de rasvereniging afgeven.

   Als een boer eens wist wat je met honden fokken kunt verdienen dan gooide ie al zijn vee uit de stallen en honden erin.

   Ben er mee eens dat er veel kaf tussen het koren zit, en dat is in thailand ook al niet veel anders heb ik gemerkt.

   Ouderteven die continue drachtig zijn en pubs die al met 5 a 6 weken worden weggehaald bij de ouders.

   Tja en wat die honden daar te eten krijgen is ook niet echt bevordelijk voor een gezonde hond.

   Ben een hondenliefhebber, maar in thailand wel een stuk minder.

 9. Sonja zegt op

  Sommige mensen kunnen nou eenmaal meer liefde aan dieren geven dan aan mensen. Waarschijnlijk is Marlie ook zo’n persoon. Blijf dat maar lekker doen. Ook al is het water naar de zee dragen!

  • @ Het een sluit het ander niet uit. Waarom zou je niet van mensen en van dieren kunnen houden? Ik begrijp die opmerking niet.

   • Sonja zegt op

    Misschien is dat een vraag die je aan Marlie zelf moet stellen.

 10. astrid zegt op

  ben in december zelf in hua hin geweest en ging ook bijna iedere dag even bij de monniken kijken naar de honden maar ben er niet een tegen gekomen die agressief was.
  heb ook toen al de nodige donaties gedaan, vind het dan ook een heel mooi project

 11. tinco f s lycklama a nyeholt zegt op

  beste honde liefhebber
  ben ik zelf ook.wil best wat geld storten
  maar op nederlans bankno
  groeten tinco f s lycklama a nyeholt

  • Marlie zegt op

   Beste Tinco.

   Donaties kunnen worden overgemaakt aan:

   M.M.G. Timmermans
   Rabobank Peelland-Zuid (NL) (Swift/BIC Code RABONL2U)
   Banknummer 150655746
   IBAN NL73 RABO 0150 6557 46
   o.v.v.: “Donatie Streetdogs Hua Hin”

   Hartelijk bedankt, vooral namens de hondjes.

   Met vriendelijke groet,
   Marlie Timmermans
   http://www.streetdogshuahin.com

 12. marion zegt op

  hoi marlie
  kun je me een mail sturen,ik ga je helpen met je stichting
  mvg marion

  • Marlie zegt op

   Hallo Marion,

   Geweldig nieuws om te horen dat je mij wilt helpen met het project.
   Laat me even weten via email op wat voor manier je mij wilt helpen.
   E-mail: marlie.timmermans@gmail.com

   Groetjes Marlie Timmermans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website