Opvanghuis voor minder bedeelde kinderen in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Goede doelen
Tags: ,
7 april 2014

Nong, een jonge Thaise vrouw, beheerde een goed lopende makelaardij toen ze geconfronteerd werd met een straatjochie dat geen ouders had en bedelend door het leven ging. Ze was hier zo mee begaan dat ze het jochie in huis nam.

Ze besloot te stoppen met haar makelaardij en zich volledig bezig te gaan houden met het opvangen van kinderen die hier hard aan toe waren. Via via komt ze in contact met Paul Wijnbergen, lid van de Nederlandse Vereniging Pattaya. Hij hoort van het goede werk van Nong en besluit haar te steunen. Allereerst wendt hij eigen fondsen aan, maar al snel is duidelijk dat er meer nodig is. Enkele vrienden besluiten onmiddellijk hem te steunen. Dit leidt tot het huren van een pand in een rustige buurt aan de Oostzijde van Sukhumvit. In korte tijd wordt dit ingericht en al snel vinden zo‟n tien kinderen hier onderdak. Paul zoekt publiciteit via Colin de Jong en er komen een paar sponsorprojecten, onder andere een kaartmiddag in het Tulip House, wat resulteert in een opbrengst van 80.000 Baht.

Uiteraard is er meer nodig, want het is niet eenvoudig tien jongeren een toekomst te geven. Gezegd moet worden dat de jongsten uiteraard naar school gaan en dat voor ouderen kinderen werk gezocht wordt. Het is vaak een kwestie van vallen en opstaan. Vertel een gehandicapt kind maar dat er meer toekomst is in werken voor een paar duizend Baht dan in het bedelen met dezelfde opbrengst per dag. Die laatste opbrengst moest uiteraard afgestaan worden aan criminelen. In de buurt van het eerste pand is een tweede pand gehuurd dat ingericht zal worden voor meisjes. Het is duidelijk dat dit sympathieke project voortdurende steun nodig heeft om de maandelijkse kosten te kunnen betalen.

Inmiddels heeft Paul Wijnbergen een schrijven doen rondgaan en daarom vul ik bovenstaande informatie aan met datgene wat ontbrak. Allereerst noemt hij drie mede-initiatiefnemers: Mathieu Corporaal, Jacky de Kort en Colin de Jong. Het opvanghuis is concreet voor kinderen die slachtoffer zijn van de bedelmaffia, pedofilie of die gewoon zonder enige hulp op straat moeten overleven. Nu is er een systeem uitgedacht op welke wijze iedereen dit sympathieke project kan steunen. De gedachte is om 10 Baht per dag te schenken. Zo’n bedrag zal niemand de kop kosten, maar kan kinderen redden. Uiteraard kan deze bijdrage op verschillende manieren gedoneerd worden. 300 Baht per maand, 900 Baht per kwartaal, 1.800 Baht per halfjaar of 3.600 Baht per jaar.

Men kan zich melden bij de vier initiatiefnemers. Of door telefonisch contact met Paul Wijnbergen 0847793260. En per e-mail paulwijn01@htmail.com. Er is ook een website over het project: www.sheltercenterpattaya.com .

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Opvanghuis voor minder bedeelde kinderen in Pattaya”

 1. Davis zegt op

  Vind dit een initiatief dat te bewonderen valt.
  In de – bij benadering – 20 jaar Thailand veel van die weeskindjes zien bedelen. De meeste worden er op uit gestuurd door hun (surrogaat-) ouders of erger nog een bende,. Genre Oliver Twist? Wie die aalmoezen dan echt ontvangt, weet je nooit. De kinderen zelf krijgen wel eten, maar het geld moeten ze afgeven en of ze dan nog een opvoeding, of zeker ook belangrijk scholing, krijgen weet je nooit.
  Heb her en der al eens een familie gesponsord die zulk weeskind in huis had genomen. Achteraf hoor je dan dat hen ook niet gelukt is om aan de basis levensbehoefte en minimale opvoedingszorg van zulk kind te voldoen. Sneu. Voor die kinderen, ze verdienen dat niet.
  Dan zijn er ook nog grote organisaties die aan fondsenwerving doen, maar het merendeel van je geld gaat dan naar de werkingskosten van de organisatie, de kinderen zelf hebben daar niet veel aan.
  Daarom genieten kleinschalige projecten als deze mijn voorkeur, om er iets aan af te dragen ter sponsoring.
  Hou de link van shelterprojectpattaya.com in het oog, en volgend bezoek aan Thailand zal hier zeker iets voor gedaan worden.
  Hopelijk blijft het niet bij deze ene reactie, en uiteraard veel succes toegewenst.

 2. colin de jong zegt op

  Moet zeggen dat elke Baht verantwoord in overleg nuttig wordt besteed en er blijft niets aan de strijkstok hangen. We werken uitsluitend met vrijwilligers en proberen deze kinderen weer op het rechte pad te brengen met regels,normen en waarden. En natuurlijk op tijd naar school want daar kwam niets van terecht voorheen, want dat stelletje uitbuiters misbruikten deze kinderen op alle fronten. Zowel sexueel als bedelen op straat. Onlangs aangifte gedaan over een pedozaak, maar de politie was niet geinteresseerd.Inderdaad een groot compliment voor Nong die zich met haar ziel en zaligheid inzet voor deze zielepoten. Ben al ruim 11 jaar Charity Chairman van de Pattaya Expat Club en kan wel een boek schrijven over deze ellende over de hoofden van onschuldige en weerloze kinderen.De overheid doet weinig tot niets, en de officiele foundation is in de maak met dank aan Paul Wijnbergen, de eerste pionier die dit met Nong heeft opgezet. Inmiddels diverse mensen over de streep getrokken waarvoor grote dank.Hollanders hebben vaak een groot hart als het om direkte hulp gaat. Nogmaals dank aan alle helpers en donateurs.

 3. hailand John zegt op

  Ja het bericht van Colin de Jong Klopt als een bus, iedere bath die ontvangen wordt komt in zijn geheel tengoede aan de kinderen.en er blijft absoluut geen bath aan de strijkstok hangen.Ze zijn bezig met het oprichten van een officiele foundation met heel veel steun van Paul Wijnbergen en diverse andere vrijwilligers als Jacky de kort,Mathieu Corporaal,Colin de Jong En de fantastische Nong met haar tomeloze inzet voor SheltercentrumPattaya.Ik hoop dat de mensen massaal dit fantastische project zullen ondersteunen. met 10 bath per dag.Wat dan heel veel kinderen een betere toekomst zal geven.
  Sheltercenterpattaya en Nong en alle anderen heel veel succes.

 4. Frans Thailand zegt op

  Paul is niet alleen lid van de NVT Pattaya maar ook van de Pattaya Duch Expats Club,tijdens de laatste Club avond van april heeft Paul een perfecte uitleg gegeven over dit project,spontaan hebben 3 leden direct het formulier ingevuld en het totale jaar bijdrage voldaan ,en anderen hebben dit formulier meegenomen om er nog even over na te denken,maar zal zeker resulteren in meerdere leden.

  Ook de Pattaya Dutch Expats Club heeft geld vrijgemaakt om dit geweldige project te ondersteunen,en heeft tevens gratis sponsoring op onze website aangeboden,wij wensen dit project veel succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website