Op Facebook kwam ik een mooi verhaal tegen van Daisy Scholte en Patrick Boone,  twee Utrechtenaren, die tijdens hun wereldreis in Chiang Mai kennis maakten met Sallo Polak, die daar actief is met zijn Philantropy Connections.

Op hun website All Day Every Daisy, waar zij verhalen over hun reizen publiceren, schrijft Patrick een verhaal over Philantropy Connections onder de titel “Hoe een klein gebaar leidt tot een inspirerende ontmoeting in Thailand”.

Daisy en Patrick

Daisy Scholte, een freelance reisjournalist, filmmaker en kookboekenauteur, en Patrick Boone, werkzaam in het Nederlandse boekenvak, besluiten in augustus 2017

om huis en haard te verlaten en hun doodgewone, dagelijkse leven in te ruilen voor wereldreis. Hun avontuur begon langs de snelweg in Bunnik. Al liftend verplaatsten zij zich naar Italië en gingen daarna met bus en trein via Istanbul naar Iran, door naar Sri Lanka, India, Nepal, Bangladesh en Myanmar en eindigen voor een rustpause in Chiang Mai.

Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

Philantropy Connections

In het eerdergenoemde verhaal “Hoe een klein gebaar leidt tot een inspirerende ontmoeting in Thailand” vertelt Patrick over zijn ontmoeting met Sallo Polak, de initiatiefnemer van Philantropy Connections. Sallo vertelt met veel enthousiasme en liefde over het werk dat hij en zijn team doen. “Wij bieden Stepping Stones”, zegt Sallo, “Wij geven geen grote bedragen aan liefdadigheidsprojecten om ze vervolgens uit het oog te verliezen. Wij luisteren naar de behoeften van de lokale organisatie, bezoeken de projecten en houden onze sponsoren op de hoogte. Het geld dat de projecten vervolgens ontvangen helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Een ‘opstapje’ naar de realisatie van het einddoel.”

Lees het hele verhaal op deze link: www.alldayeverydaisy.com/

Op dit weblog staan meerdere verhalen over Thailand en andere landen, die ook interessant leesvoer bieden. Vergeet daarbij vooral niet onderaan de link te kijken naar “Meer weten?” en gebruik te maken van de links waar u ook kunt lezen hoe u sponsor of donor van Philantropy Connections kunt worden.

Ons eigen verhaal over Philantropy Connections vindt u op deze link: www.thailandblog.nl/goede-doelen/philantropy-connections-chiang-mai .

Ik steun Sallo Polek al enkele jaren met een kleine maandelijkse bijdrage. Van harte aanbevolen!

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Een mooi verhaal over Philanthropy Connections in Chiang Mai”

 1. Nel Tammes zegt op

  Ook wij dragen Philantropy Connections een warm hart toe en kennen Sallo Polak persoonlijk.
  De manier waarop Sallo en zijn team zich inzetten voor kansarme kinderen is bewonderenswaardig.
  Wij zijn ervan overtuigd dat donaties heel goed besteed worden, dus ook wij bevelen Philantropy Connections van harte aan! Gewoon doen!

 2. Sallo Polak zegt op

  Beste Gringo, Nel en Harry,

  Veel dank voor jullie warme woorden en jullie zeer gulle en doorlopende steun aan onze organisatie http://philanthropyconnections.org/.

  Veel dank ook aan jou Gringo voor het schrijven van dit stukje met de link naar het artikel van Daisy en Patrick.

  Wij blijven heel hard werken om kansen te geven aan achtergestelde kinderen en anderen die buiten hun schuld om in zeer kwetsbare situaties verkeren en zelf ook keihard werken om daaruit te komen en een menswaardig bestaan voor zichzelf op te bouwen. We kunnen daarbij alle hulp enorm goed gebruiken en zijn dankbaar voor elke gedoneerde euro, baht en dollar. Zonder steun van onze donateurs kunnen we helemaal niets.

  Veel dank!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website