(Foto Wikipedia)

Honderdduizenden, zo niet miljoenen mensen zijn in Thailand door de Coronaviruscrisis zonder werk komen te zitten en dus vrijwel zonder inkomsten.

Gelukkig worden er door het hele land acties opgezet om de nood enigszins te lenigen door het verstrekken van gratis maaltijden. Ik weet dat hier in Pattaya er zeker vier plaatsen zijn waar mensen, die zonder inkomen zijn komen te zitten, een gratis maaltijd kunnen afhalen.

Chiang Mai

Ook in Chiang Mai en omstreken is dat het geval, waar nog bij komt dat velen door hun afkomst en status niet in aanmerking zullen komen voor de geringe tegemoetkoming in loonderving die de Thaise overheid heeft aangekondigd.

Sallo Polak, de Nederlandse oprichter/directeur van Philanthropy Connections in Chiang Mai heeft het initiatief genomen om in samenwerking met een lokaal restaurant een campagne op te zetten om zo veel mogelijk mensen een dagelijkse bescheiden, maar voedzame, maaltijd te verstrekken.

Catherine Keyl

Catherine Keyl, de bekende TV-persoonlijkheid, die als ambassadeur voor Philanthropy Connections in Nederland actief is, steunt de actie volledig. Zij zou deze maand in Thailand zijn om enkele lopende projecten te bezoeken, hetgeen uiteraard niet door kon gaan. Zij schreef de volgend aanbevelingsbrief:

“Terwijl ik in Nederland word gebombardeerd met informatie over noodwetgeving door de Overheid over hoe ze ondernemers kunnen helpen, ligt de situatie in Thailand wel een beetje anders. 

Waren er eerst nog geluiden dat het meeviel met het Corona-virus daar, inmiddels zit dit land nu ook in een lockdown. Al 100.000 mensen zijn in het Noorden, in de stad Chiang Mai, werkeloos. Er zijn geen toeristen meer en alles sluit, net als bij ons. Geen restaurants, de hotels leiden enorme verliezen, de marktjes gaan dicht.

Er zullen altijd mensen blijven die anderen proberen te helpen. Philanthropy Connections is zo’n organisatie. Normaal gesproken proberen ze onderwijs te brengen in afgelegen gebieden, of sanitair in dorpen die geen enkele voorziening qua hygiëne hebben, of ze richten bibliotheekjes op voor kinderen die net hebben leren lezen en schrijven.

Meestal gebeurt dat in afgelegen dorpen of in vluchtelingenkampen. Maar nu is de stad Chiang Mai zelf aan de beurt om geholpen te worden.

Hier niet voor iedereen uitkeringen van de Overheid, maar radeloze kleine ondernemers die plotseling geen inkomen en dus geen eten meer hebben.

Monsoon Tea is een aardig klein restaurant in Chiang Mai. Ik heb er wel eens thee gedronken. Nu moeten zij ook grotendeels dicht. Ze leiden een enorme financiële schade. Toch bedachten ze dat ze gratis, voedzame maaltijden konden gaan verstrekken voor de mensen die dat het meeste nodig hebben. Philanthropy Connections ondersteunt dit initiatief financieel.

De kok van het restaurant is ontroerd als zij ziet hoe dankbaar de afhalers zijn die de maaltijden krijgen. Met tranen in hun ogen ontvangen ze de eenvoudige maar voedzame maaltijd.

Wel zal dit initiatief gesponsord moeten worden. Als je nagaat dat een maaltijd ongeveer tachtig cent kost, kun je dus met betrekkelijk weinig geld veel doen. En die hardwerkende ondernemertjes die nu door de omstandigheden zonder enige inkomsten zitten, zullen ongelooflijk dankbaar zijn.”

Hoe u kunt helpen

U kunt als grote of kleine sponsor het initiatief van Sallo Polak tot een succes maken. Het aantal sponsoren kan niet groot genoeg zijn en hoe u mee kunt helpen leest op  philanthropyconnections.org/sponsoring/free-food-campaign

of ga naar direct naar bit.ly/freemealscampaign om u speciale gift aan te melden.

Van harte aanbevolen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website