Charity Hua Hin Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Charity Hua Hin, Goede doelen
Tags:
31 mei 2018

Sommigen van u zullen denken: hé, waar heb ik die naam eerder gehoord? En: Is die club nog actief? Jazeker: Charity Hua Hin is actief als nooit tevoren en wel vanaf 2010. De doelgroep, in Hua Hin en omstreken, is nog steeds hetzelfde: behoeftige, bedlegerige, arme Thaise mensen met of zonder beperking, van alle leeftijden, worden nog steeds maandelijks geholpen indien zij zelf niet voor aanvullend inkomen kunnen zorgen.

Vanwege financiele redenen was het aantal patienten tot 1 januari j.l. gelimiteerd op 25. Een overlijdensgeval in december 2017 was er de oorzaak van dat we startten op 1 januari met 24 begunstigden. Dat aantal is momenteel uitgebreid naar 36: zij ontvangen maandelijks benodigdheden als luiers, onderleggers, melkpoeder, een voedselpakket en andere zaken die nodig zijn al naar gelang de individuele behoefte zoals medicijnen en plastic handschoenen voor de verzorging van o.a. doorlig-wonden.

Er werken ca. 10 vrijwilligers voor Charity Hua Hin: de één wat meer als de ander. Hieronder zijn een webmaster, een public relations manager en 3 chauffeurs die allen een eigen ‘bezorg-wijk’ hebben,.

Andere vrijwilligers helpen o.a. bij de inkoop en het samenstellen van m.n. de voedselpakketten want dat is een maandelijks terugkerend groot karwei.

Dat is een opmerkelijke groei zult u zeggen: van 24 naar 36 patiënten. Deze groei is mogelijk gemaakt doordat een paar grote sponsoren zich achter dit vrijwilligers project geschaard hebben.

Zo waren onze vrijwilligers zeer verheugd dat de opbrengsten van het La Grappa Golftoernooi, dat in februari jl. werd gehouden op de wereldberoemde Banyan Golf Course in Hua Hin, worden gedoneerd aan Charity Hua Hin. Daarnaast hebben we kleinere donaties mogen verwelkomen. Al deze giften komen voor 100% ten goede aan arme Thaise mensen omdat de vrijwilligers hun kosten voor eigen rekening nemen en er dus niks aan de welbekende strijkstok blijft hangen.

Charity Hua Hin heeft namelijk geen personeel in dienst en heeft geen kantoor, opslagruimte, eigen auto’s etc.

Wat bezielt deze vrijwilligers vraagt u zich misschien af?

Het antwoord op deze vraag is simpel. Alle vrijwilligers  zien met eigen ogen dat hun hulp goed terecht komt. Het helpen van behoeftige mede-mensen geeft hen zodoende veel voldoening. Je zou daarom kunnen stellen dat er sprake is van een win/win situatie.

De toekomst van Charity Hua Hin Thailand?

De vrijwilligers willen ‘gewoon’ doorgaan met hun aktiviteiten zolang de financiele situatie dit toestaat onder het motto: meer inkomsten betekent dat wij meer begunstigden kunnen helpen.

Helpt u ook mee?

Voor meer informatie en foto’s verwijzen wij graag naar:

Facebook: www.facebook.com/charityhuahinthailand

Twitter: twitter.com/charityhuahin

Website: www.charityhuahinthailand.com

E-mail: charityhuahinthailand@gmail.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Charity Hua Hin Thailand”

 1. Stan zegt op

  Een dikke proficiat voor al deze vrijwilligers om hun dagelijkse inzet! Je moet er maar aan beginnen en dan ook nog blijven volhouden… niet afhaken…
  Geen camera’s, geen spotlights: dagelijkse ellende en pijn verlichten van mensen zonder hoop op beterschap.
  Totaal belangeloos, integendeel, er nog eigen middelen aan bijdragen voor vervoer, telefoon e.d.
  Hoe zou onze maatschappij er uit zien zonder zo’n vrijwilligers?
  Antwoord: beschamend!
  Dikke, heel dikke proficiat!!!
  Sorry, pas binnen drie jaar kom ik jullie opzoeken, met mijn donatie.
  Hopelijk steken velen me eerder de loef af!

 2. Jacques zegt op

  Een teken aan de wand dat er vrijwilligers nodig zijn om onze hulpbehoevende medemens het nodige te kunnen bieden. Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan. Bij ons op de markt in Pattaya hebben een groep marktlui zich verenigd en ieder jaar geven we aan goede doelen en zoeken wij de minder bedeelden op. Dit jaar gaan we naar een tehuis in Rayon waar de nodige aidspatiënten verblijven die hulp nodig hebben. Zo zijn we regelmatig te zien bij opvang tehuizen van ouderloze kinderen en ouden van dagen tehuizen. Er zijn nog zat plekken waar hulp hard nodig is. In Thailand zo op mijn oude dag zie je veel meer dat dit soort hulp hard nodig is. Vroeger altijd bezig met werk en dagelijkse beslommeringen dat ik weinig anders deed dan doneren bij de bekende instanties. Dus voor mij onder anderen geen eerste klas restaurants meer en bezig zijn met het grote eigen ik. Een deel van mijn inkomen (karig pensioentje) delen geeft zeker een goed gevoel en is hard nodig. Ik zou wensen dat er meer wereldburgers tot dit besef komen en mijn voorbeeld gaan volgen. Het voorbeeld van de groep in Hua Hin is hartverwarmend en ik wens ze succes met hun acties en inzet in de hulp aan minder bedeelden in de maatschappij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website