Bumrungrad International Hospital in Bangkok (itsflowingtothesoul / Shutterstock.com)

Het Thaise Bumrungrad hospital is het enige Thaise hospitaal in de top 200 van beste ziekenhuizen wereldwijd en valt ook nog eens buiten de top 100. In de lijst staan 3 Belgische en 7 Nederlandse ziekenhuizen. Het beste Belgische ziekenhuis staat op plaats 31 en beste Nederlandse ziekenhuis op plek 22.

Newsweek werkt voor de samenstelling van de toplijst samen met Statista Inc, een gerespecteerde wereldwijde gegevensonderzoeksbureau. De ranglijst van beste hospitaals ter wereld is samengesteld met ziekenhuizen uit 25 landen: VS, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Brazilië, Canada, India, Australië, Mexico, Nederland, Polen, Oostenrijk, Thailand, Zwitserland, Zweden, België, Finland, Noorwegen, Denemarken, Israël en Singapore.

De landen werden voornamelijk geselecteerd op basis van levensstandaard/levensverwachting, populatiegrootte, aantal ziekenhuizen en beschikbaarheid van gegevens.

Zie www.newsweek.com/best-hospitals-2021 

Ingezonden door Jan V uit Belgie

20 reacties op “Lezersinzending: Alleen Bumrungrad hospital in top 200 beste ziekenhuizen wereldwijd”

 1. Richard Jagerman zegt op

  Onze ervaring is anders; Ik sla het Samitivej Hospital in Soi 49 echt veel hoger aan, met heel veel persoonlijke aandacht.

  • adje zegt op

   Mijn vrouw is daar vorige maand nog geweest. uitstekende behandeling gehad. Binnen 1 dag MRI scan. Dag later uitslag. Goede uitleg. Vriendelijk. Zou niet weten wat er beter aan zou kunnen.

 2. pieter zegt op

  Hangt van je persoonlijke beleving af ,maar ik/wij vonden het daar nr 1 in Azië

 3. herman buts zegt op

  Typisch een Amerikaanse ranking.Vergeet het gewoon is een chauvinistische ranking.Voor een klein landje zijn wij top in de wereld.Maar ze moeten de moeite doen om een degelijk en onafhankelijk onderzoek te doen.

  • Ger-Korat zegt op

   Wat negatief over de ranking. Heb het onderzocht wat de bron is en het blijkt dat een Duitse onderzoeksbedrijf Statista het onderzoek heeft gedaan;
   Hier een stukje uit Wiki over dit Duits, dus degelijk en betrouwbaar, onderzoeker:
   Statista is a German company specializing in market and consumer data. According to the company, its platform contains more than 1,000,000 statistics on more than 80,000 topics from more than 22,500 sources and 170 different industries

   Er staan diverse landen in de top genoemd en om de Amerikaans notering te bekritiseren is gebaseerd op verkeerd sentiment. Kijk naar de onderzoeken; dat is de leidraad van de ranking en niet de beleving van wat individuen.

   • herman buts zegt op

    Met statistieken kun je alles bewijzen , veel hangt af van de vraagstelling, hoe je die formuleert etc… ik hecht veel meer belang aan “de beleving van individueen” zoals jij dat zo netjes formuleert. En wie heeft er betaald voor het onderzoek 🙂

    • Ger-Korat zegt op

     Het gaat niet om alleen om statistieken maar in dit geval om meningen van experts (2 Amerikanen, 2 Duitsers, 1 Zwitser, 1 Fransman en 1 Iraelier) en om klantsurveys (onderzoeken onder patienten) en nog wat meer gegevens. Meer details kun je vinden onderaan de uitslag waarin een en ander wordt toegelicht. Ik acht het wel betrouwbaar, daarnaast gaat Newsweek en een gerenommeerd onderzoeksbureau hun reputatie en broodwinning niet op het spel zetten om dan iets verkeerds te rapporteren want als men wil kan je alle details gaan inzien.

   • JAN zegt op

    Correcte weergave van de feiten Ger, maar je zal altijd farangs vinden die alles door een roze bril bekijken als het over hun geliefde Thailand gaat en de waarheid niet willen onder ogen zien

  • kor11 zegt op

   Ja, inderdaad; Wij behoren tot de top van de wereld met onze TOPPERS opgeleid in Amerika. En dat geldt niet alleen op medisch vlak.

 4. Lessram zegt op

  Newsweek (USA) heeft een ranglijst van beste ziekenhuizen ter wereld, en de nummers 1, 2 en 3 zijn ziekenhuizen in….jawel de USA.

  Beetje WC-Eend gevoel krijg ik erbij

  • ruud zegt op

   Ik neem aan, dat die top Amerikaanse ziekenhuizen voor de miljardairs zijn bedoeld.
   Dan moet je natuurlijk ook kwaliteit kunnen leveren.
   En als ik naar de leeftijd van Amerikaanse politici kijk, doen ze dat ook.
   blijkbaar is er voor hun een levenselixer beschikbaar, dat ze jaren extra geeft.

   • chris zegt op

    Dat levenselixer bestaat echt. Het heeft twee componenten. Het ene heet dollar, het andere belastingvoordeel. Je moet ze wel samen genieten.

 5. PEER zegt op

  Ik was er éénmaal!!
  De pianist aan de vleugel vond ik al niet “des hospitaal’s”
  Het strijkorkestje op de andere verdieping, en dan ook nog in rokkostuum, vond ik aan de snobistische kant.

 6. Ronald Schütte zegt op

  Vergelijkbare onzin rating zoals in Nederland…. Totale waanzin en erg erg schadelijk. Maar ja, we moeten dit onzin spel meedoen, de media hebben de macht en gebruiken dat maar al te graag.

 7. wim zegt op

  Een Amerikaans lijstje. Facelifts and tummy tucks zullen zwaar meegewogen hebben.

  Mijn ervaringen met enkele ziekenhuizen in BKK zijn uitstekend en ook in de regio heel behoorlijk.

 8. jan zegt op

  Mijn schoonvader heeft zijn laatste maanden in Bangkok Pataya gelegen (hij was in Nederland opgegeven) niets dan lof voor de verpleging en artsen. Niets was te veel ja natuurlijk er werd betaald maar toch! als ik echt ziek zou worden dan ga ik naar Thailand voor de zorg. Je kan het vergelijken tussen KLM en Eva air klasse van verschil.

  • JAN V. zegt op

   ik kan er inkomen wat betreft verpleging, luxe kamers en sociaal contact maar niet wat betreft de kwaliteit en bekwaamheid van de meeste artsen. Voor de prijzen die ze durven vragen mag je inderdaad een top service krijgen. In BE kost een stent plaatsen ongeveer 5500 euro alles inbegrepen, in Bangkok Pattaya hospitaal betaalde de verzekering van R., 9 jaar geleden 700000 THB!!!!!! Wat ik ook kan beamen, wat het vlug opgeven van patienten met bepaalde ouderdom in NL betreft, wel waar is. Een collega van mij uit Scheveningen zijn 2 neven waren opgegeven in NL. Daar mijn collega in Brussel werkte stelde hij voor ze voor een 2de opinie in het UZ Leuven te laten onderzoeken. Na 9 maanden stierf er een aan een hersenbloeding wat niets te maken had met z’n ziekte en de 2de leeft gezond en wel nu na 4 jaar nog altijd. Ik weet nog niet lang geleden en mensen die in Pattaya Coiske gekend hebben, Vlaming die al 30-tallen jaren in Pattaya woonde, werd prostaatkanker vastgesteld in Bangkok Pattaya Hospital maar wou zich niet laten behandelen in TH. Keerde terug naar BE waar enkel een prostaatontsteking vastgesteld werd en Coiske na 2 weken antibiotica volledig genezen was. Dus ik denk dat in TH al veel mensen genezen zijn aan kanker en dosissen chemo gekregen hebben voor niets LOL. ! Ikzelf had vreselijke hoofdpijn achteraan mijn hoofd. Heb eerste diagnose gekregen in BKK Pattaya hospitaal, “skininfection”, zoals gewoonlijk in GANS TH een volle zak medicatie en antibiotica. Dan aan rondreis begonnen en alle dagen ander hospitaal bezocht, Sisaket, KhonKaen, Udon Thani, Pitsanaluk, daar ik de pijn meestal niet kon verdragen. OVERAL zelfde verhaal, skininfection met altijd meer en meer antibiotica, tot 3x 875mg per dag! Dan na 10 dagen toegekomen in Chiangmai en RAM hospitaal bezocht waar een jonge in de USA (BOSTON) opgeleidde dokteres mij na juist 1 minuut zei dat ik helemaal geen huidinfectie had maar de zona (Herpes Zoster). Dus 10 dagen antibiotica genomen voor een virus!!!! Hadden ze mij direct binnen de 24u na correcte diagnose virusremmers gegeven had ik gespaard gebleven van die hevige pijnen en van die grote dossisen antibiotica.Terwijl overal in de wereld het gevaar verkondigd wordt wat betreft het veelvuldig gebruik van antibiotica, wordt er in TH nog altijd met volle overgave antibiotica voorgeschreven. Daar bovenop ligt de levensverwachting in TH wel 6 jaar lager dan in BE/NL! Zegt dat niet genoeg. Dus, en ik hoop dat we het niet moeten meemaken, maar als ik ernstig ziek wordt neem ik en bij goed weten, vele farangs die in TH wonen, het eerste vliegtuig terug naar Europa. Al deze feiten komen uit mijn directe omgeving en van mezelf en niet “van horen te zeggen”.

   • LodewijkB zegt op

    Elke dag een ander hospitaal bezocht dit gedurende 10 dagen. Telkens maar dezelfde diagnose gekregen.

    Raar verhaal hoor, ik hoor regelmatig dat mensen een second or third opinion vragen maar 10? Was je niet beter na de derde keer terug gekeerd naar Nederland? Daar hebben ze beter gekwalificeerde dokters.

    • JAN zegt op

     Lodewijk ik was een rondreis bezig met vrienden en kon zomaar niet teruggaan. In iedere stad waar ik logeerde ging ik een dokter raadplegen omdat die pijn ook maar niet verbeterde. Met deze wou ik maar aanhalen dat ik niet verbaasd ben van de plaats van Thaise ziekenhuizen op de ranglijst. Dat ik in Chiangmai een correcte diagnose kreeg van een in de US opgeleide arts zegt genoeg over het niveau van het Thaise onderwijs. Dit bewijst dat er ook zeer intelligente Thaise mensen zijn die het geluk en het geld hadden om een buitenlandse hoog gekwalificeerde opleiding te volgen.

 9. Mister BP zegt op

  Zo’n ranglijst is heel subjectief. Waar wordt op gelet en zijn de gegevens die bv aangeleverd worden wel te vergelijken. Ik hecht hier geen waarde aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website