Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb mij definitief gevestigd in Thailand en ben 60 jaar. Ik heb begin en eind augustus 2021 in Bangkok een Pfizer vaccinatie gehad. Voor een booster kom ik pas begin maart 2022 in aanmerking. Voor een booster wil ik graag overstappen naar het Moderna vaccin, omdat het sterker is dan Pfizer.

De EMA adviseert een halve dosis. Een Europese vriend van mij heeft onlangs in Bangkok tegen betaling van 1600 THB zijn Moderna booster ontvangen. Echter in Bangkok wilden ze alleen een volledige dosis geven. Ik ben bang dat, dat mij ook in maart 2022 gaat overkomen.

Mijn vraag aan u is of dat kwalijke gevolgen kan hebben op iemands zijn gezondheid of is het beter een volledige Pfizer als booster vaccin te bestellen. Ik dank u voor uw medewerking.

*****

Beste M,

Niemand die uw vraag goed onderbouwd zal kunnen beantwoorden.

De injecties zijn een experiment en er komen steeds meer berichten, dat ze niet ongevaarlijk zijn. Moderna is echter niet beter dan Pfizer. Waarschijnlijk ook niet slechter.

Als u uw vaccins nodig heeft om andere redenen dan uw gezondheid, raad ik u aan gewoon nog een Pfizer injectie te halen.

Met vriendelijke groet,

Dokter Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Rating: 2.69/5. From 16 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website