Vraag aan huisarts Maarten: Verstopte neus als ik lig

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
10 juni 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik denk dat velen mijn mening delen, u erg dankbaar te zijn voor het feit dat u belangeloos je medische kennis aanwendt om de Nederlandstalige mensen in Thailand desgevraagd advies te geven. De vraag aangaande verstopte neus was voor mij de aanleiding om ook in “de pen te klimmen”.

Ik rook niet en de verstopte neus doet zich alleen voor in liggende positie, lees: in bed. Ik slaap alleen maar op mijn zij. Lig ik op rechts, dan gaat de rechter kant dicht. Draai ik mij dan gaat de linkerkant dicht, en dan duurt het even voordat de rechterkant weer voldoende lucht geeft.

Ik gebruik nooit enig middel. Otrivin alleen de zeldzame keer als ik neusverkouden geraak en beide neusgaten zijn dicht. Ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar mijn neusbeentje staat enigszins scheef, helt naar links. Misschien iets van doen met mijn neus slijmvlies, wat overactief is?

Ik hoest tal van malen per dag slijm terug op uit mijn longen, terwijl ik in het geheel niet verkouden ben.

Benieuwd naar uw conclusie. Bij voorbaat dank.

Groet,

D.

*****

Beste D,

Ik zou graag eens in uw neus kijken en naar uw longen luisteren.

Uw neusprobleem komt heel veel voor. Soms helpt een iets hoger kussen. Als u ligt vullen de neusschelpen zich met bloed en kunnen daardoor opzwellen. De onderste het meest.

Misschien is er ook wel sprake van een allergie van iets, dat u ook in de slaapkamer heeft. Huisdieren bijvoorbeeld, maar het kan van alles zijn.

Neemt eventueel contact op met een KNO-arts en vraag hem ook even naar uw longen te luisteren. Laat uw neustussenschot zoals het is. Operaties daaraan geven vaak veel ellende.

Sommige diagnoses zijn niet te stellen zonder lichamelijk onderzoek.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website