Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Naar aanleiding van de vraag over plasproblemen van J. heb ik een vervolgvraag, namelijk dat ik eveneens Finestaride 5 mgr slik en dat al meerdere jaren, maar toch s’nachts vaak wakker wordt om te plassen, en overdag ook veel aandrang heb.

Kan ik dit medicijn combineren met bij voorbeeld Tamsolusine of met Alfuzosine? Is het een beter of slechter?

Met vriendelijk groet en dank,

Berrie

*******

Beste B,

Ten eerste. Drink vanaf twee uur voor u naar bed gaat, niets meer.

U kunt proberen of Tamsulosine helpt. Alfuzosine kan ook. Het effect is ongeveer gelijk. Wel ‘s-avonds slikken in verband met uw bloeddruk.

Het kan ook zijn, dat u een “nerveuze” blaas heeft. Daar zijn ook medicijnen voor, die ik u niet aanraadt. Een goed systeem is om op vaste tijden te gaan plassen. Het lichaam went daar aan.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website