Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik gebruik Acenocoumarol op doktersrecept in Nederland en ik verblijf sinds 29 mei 2021 in Thailand. Het was aanvankelijk mijn bedoeling om hier voor een periode van 6 maanden te blijven. Bij mijn vertrek uit Nederland heb ik daarom een ruime voorraad Acenocoumarol tabletten meegenomen.

Inmiddels heb ik mijn verblijf eerst met een maand verlengd en vervolgens besloten om hier in (Koh Samui) Thailand te blijven. Hoewel ik mijzelf voorlopig nog wel even kan redden (ik heb op dit moment nog ongeveer 1,5 doosje tabletten) wil ik heel graag weten hoe ik hier in Thailand aan mijn Acenocoumarol tabletten kan komen?

Kan ik mijn huisarts in Nederland vragen om een herhalingsrecept en mijn tabletten op laten sturen of dat ik deze bij een Thaise apotheek kan verkrijgen of is het verstandig om over te gaan op Warfarine, het Thaise alternatief?

Groet,

G.

********

Beste G,

Voor zover ik weet is Acenocoumarol niet verkrijgbaar in Thailand. Warfarin dat minder goed te stabiliseren valt, wel. Als u overstapt, is het slim dat te doen onder begeleiding van een dokter.

Er zijn natuurlijk ook nog de NOAC’s (novel oral anticoagulants), maar aangezien ik niet weet waarom un anticoagulantia slikt, kan ik niet zeggen of die in aanmerking komen.

Ze zijn wel veel duurder en in principe niet veel beter. Het voordeel is dat u niet hoeft te testen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 3.80/5. From 10 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website