Vraag aan huisarts Maarten: Te lage zuurstof saturatie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
5 augustus 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben bijna 60 jaar en gebruik geen medicijnen, rook niet en drink af en toe pintje. Heb wat overgewicht BMI 30, geen diabetes en bloeddruk is normaal 70/115.

Nu het probleem dat ik heb is een lage zuurstof saturatie 92-94% en makkelijk benauwd en zweten, kan dit hier gevolg van zijn? En wat kan ik doen om die zuurstof saturatie naar boven te krijgen?

Vriendelijke groeten,

R.

*****

Beste R,

Te lage saturatie is altijd een gevolg van iets en behandeling daarvan is afhankelijk van die oorzaak. Wat me opvalt is uw BMI van 30. Dat is niet een beetje overgewicht maar is klasse 1 obesitas. Waarschijnlijk heeft u daarmee de oorzaak van uw lage saturatie te pakken.

Om andere oorzaken uit te sluiten raad ik u aan een bloedonderzoek te doen CBC (complete bloodcount). Ook uw longen en hart zou ik laten nakijken.

Als laatste zou het kunnen, dat uw saturatie metertje niet in orde is, of dat het een slechte batterij heeft.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website