Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Vorige week ben ik stevig gevallen op mijn rechter bil. Zwelling en bont en blauw, pijn bij lopen en knie heffen evenals de beperking bij knie heffen. Die zwelling begint nu af te nemen, en de verkleuring zakt al omlaag. Ik heb een uitgebreide vragenlijst bij fysio online ingevuld en die kwam met 90% nauwkeurigheid uit op spierkneuzing.

De vraag is nu wat de beste handelwijze is? Daarover vond ik meerdere opvattingen op internet. Rust, oefeningen, warmte? Kunt u een beetje richting geven. Ik heb uiteraard weinig zin in blijvende beperkingen, zeker gezien het feit dat ik als gevolg van een hernia al problemen heb aan het andere been.

Leeftijd 78 jaar, body Mass 22, geen roken, nihil alcohol, wafarin 3 mg en tritace 10 mg.

Met vriendelijke groet,

K.

*******

Beste K,

Wij behandelden altijd met massage, ultrageluid en koeling. Ook bewegen. Bij u is de warfarin een extra probleem, heeft echter ook voordelen. Het feit, dat de zwelling afneemt, is een goed teken. Ongetwijfeld is er een bloeding geweest door een spierscheurtje.

Wordt de bil weer dikker, dan een echo laten maken, of een MRI.

De pijn en problemen bij het lopen worden veroorzaakt door druk op de Ischias zenuw.

Het risico is, dat er een “georganiseerd” hematoom ontstaat, een blijvende bult. Met rust is die kans veel groter. Ook zo’n bult wordt langzaam kleiner, maar dat duurt erg lang. Normaal duurt zo’n behandeling 6 weken tot drie maanden.

Worden de klachten heviger, dan moet er verder gekeken worden.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website