Vraag aan huisarts Maarten: Problemen met mijn netvlies

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
27 juni 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn gegevens: man, 72 jaar, niet roker, niet drinker, bloeddruk 135/80. Medicijn gebruik, cozaar halve tablet. Woonachtig Bangkok.

Staaroperatie 5 jaar gelden in NL uitgevoerd. Huidig probleem: ogen. Netvlies scheurt en laat dan los. In februari 2020 linkeroog. Netvlies lag er helemaal af, is teruggezet via operatie maar veel schade, links gezichtsvermogen beperkt hersteld.

Nu is ook netvlies rechteroog aan het scheuren. Ik ken de symptomen dus ben er vroeg bij. Ga elke week naar Rutnin Oogziekenhuis. 3 x laserbehandeling ondergaan. Dit dicht het scheurtje maar er komt elke keer weer een nieuw scheurtje. Is dit scheuren te stoppen? Kan niet elke week een laserbehandeling doen.

Alvast bedankt.

Groet,

*****

Beste T,

Dit is een probleem, dat hoge specialisatie vereist. Daarom kan ik hooguit een suggestie doen. Misschien is er sprake van vochtophoping in één van de vele lagen van de retina. Zie: https://www.oogartsen.nl/oogartsen/glasvocht_netvlies/serosa_cscr/

Voor het overige is dit een zaak voor de oogarts.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website