Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Al jarenlang heb ik problemen met gezwollen onderbenen, oedeem. Ik gebruikte hiervoor het medicijn Furosemide 40 mg. Op aanraden van mijne huisarts moest ik Aldactone 50 mg gebruiken. Hierdoor kreeg ik rond mijn linkerenkel vochtverlies, waardoor er een korstvorming ontstond. Ik ben een halfjaar geleden met Aldactone gestopt, er is nu geen vochtverlies meer en de korstvorming verdwijnt stilaan. Mijn linkerkuit is nog altijd zeer dik, opgezwollen.

Nu is het mijn vraag: in plaats van compressie kousen, kan ik dit probleem verhelpen met een loopband door dagelijks te oefenen? En welke oefening raad je mij dan aan?

Dank u wel voor eventuele raad.

Groet,

H.

*****

Beste H,

Ten eerste, wat is de oorzaak van de gezwollen benen? Heeft u een hartprobleem?

Een goede oefening is op de tenen gaan staan en dan op en neer gaan teen, hak teen hak enz. Op de loopband kunt u proberen op de tenen te lopen, maar pas wel op dat u niet onderuit gaat.

De compressiekous zou ik tijdens de oefeningen uitdoen, maar na de oefeningen weer aantrekken.

Meer kan ik er niet over zeggen vanwege de zeer summiere gegevens.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website