Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is P.,69 jaar,1.72 meter en 75 kg. Gebruik geen medicijnen en op dit moment gezond. Bloeddruk bij opstaan 140/85, na sporten 100/75.

Mijn vraag is: vond mijn gewicht wat te hoog 84 kg en ben gestopt met vlees en kip eten (wat ik toch al geen pretje vond in thailand) en alle andere slechte dingen zoals KFC soms. Ben nu al veel buikvet kwijt en weeg 74 kg. Eet veel yoghurt met met müsli. En soms een gestoomd zalmpje. Alleen mijn ontlasting is erg hard en gaat moeilijk, wat soms een hele slachting is.

Nu gebruik ik Senokot tablets deze doen hun werk erg goed maar ik las op de bijsluiter niet langer gebruiken dan 1week. Wat moet ik doen? Is er een middel dat ik kan blijven gebruiken.

Groeten,

P.

*****

Beste P,

Meestal gaan dit soort problemen over als u genoeg drinkt. Zo niet, dan is duphalac een goede keuze. 5 ml (theelepel) na elke maaltijd en eventueel een vierde lepel voor u naar bed gaat. De Senokot kunt u dan nog eenmaal in de twee weken nemen, indien nodig.

Ook groente en fruit helpt.

Na een maand moet dan alles beter gaan. Zo niet, laat dan een darmonderzoek doen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website