Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Naar aanleiding van het volgend nieuws: https://www1.wdr.de/nachtlichten/themen/coronavirus/corona-impfung-pneumokokken-keuchhusten-grippe-100.html wordt er aanbevolen om voor personen boven de 60 jaar een pneumokokken injectie te nemen. Dit zou complicaties bij het krijgen van het coronavirus kunnen voorkomen.

Hier in Bangkok Hospital te Pattaya wordt een dergelijke injectie aangeboden voor 3300 Baht. Ikzelf ben een man van 62 jaar zonder enige gezondheidsklacht in het algemeen en voel mij erg gezond. Is het voor mij dan toch raadzaam om een pneumokokken injectie te nemen?

Alvast erg bedankt voor een eventuele reactie.

Met vriendelijke groet,

J.

*****

Beste J.

Er zijn twee vaccins. Pneumovax 23 en Prevnar 13. De getallen slaan op het aantal ziektes in elk vaccin. Bij ouderen vanaf 65, maar dat is arbitrair, wordt in het algemeen Pneumovax 23 aangeraden.

Het vaccin heeft soms wat bijwerkingen zoals koorts. In verband met het Corona virus zou ik na de injectie 5 dagen binnenblijven. Anders vangen ze u misschien ergens met koorts.

Mijn advies is, wel doen, als ze pneumovax 23 aanbieden. Eén injectie is genoeg voor de rest van uw leven, zegt men. In dat licht gezien is 3.300 Baht niet zo heel veel

Vriendelijk groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website