Vraag aan huisarts Maarten: Pijn in mij arm bij belasting

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
26 september 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn leeftijd is 64 jaar, medicatie: atenolol. De afgelopen corona maanden met veel verblijf thuis, zittend en typend achter de laptop, heeft opgeleverd dat ik nu pijn ervaar bij typen (met 1 vinger!) en overige handelingen in rechter onder- en bovenarm. Belasting geeft pijn dus ik ontlast de arm zoveel mogelijk. Ik slaap zoveel mogelijk op de linker zij.

Ik heb een knijpballetje gekocht maar na de eerste acties hiermee ben ik gaan twijfelen of dat wel een positieve bijdrage geeft… Ik denk natuurlijk aan muis of tennisarm, rsi. Daarnaast doe ik regelmatig fitnessoefeningen, waaronder opdrukken. Mogelijkerwijze is er een spier dan wel pees verrekt.

Heb jij enige suggestie wat ik zelf bezijden een bezoek aan een fysiotherapeut nog voor oefening zou kunnen doen? Worden deze oefening ook ergens op een site gevisualiseerd? Wat denk jij dat het is?

Groet,

Ron

****

Beste R,

Vaak komt een dergelijke pijn door een verkeerde houding bij het hanteren van de muis. Daarvoor zijn speciale mousepads ontwikkeld. Wat ook kan is een rolletje van een handdoekje maken. Papiertje en elastiekje erom en klaar is Kees (zie foto) .

Zorg dat u hoog genoeg zit. Waarschijnlijk is er nu sprake van een tendinitis door overbelasting. Een goede fysiotherapeut kan daar wat aan doen. Voorlopig niet te veel oefenen.

Een andere mogelijkheid is een carpaal tunnel syndroom of een nekprobleem.

Veel meer kan ik er ook niet over zeggen op deze afstand.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website