Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik lees al uw waardevolle adviezen altijd met grote belangstelling. De laatste maanden zijn er veel vragen over de prostaat. Dr. Google publiceert tegenstrijdige adviezen over wel of geen orgasme op hogere leeftijd. Gaarne uw mening of het gezond is voor mij om een keer per week klaar te komen?

Ik ben een man van 82 jaar, 1.90 cm, 76 kilo en mijn bloeddruk is voor mijn doen nu aan de hoge kant 159/89. Leef gezond en ben anti roken, alcohol, frisdrank, kant en klaar maaltijden en medicatie. Drink trouw 3 liter water.

Gebruik vanaf mijn 40ste iedere dag een handvol vitamines, de laatste 12 jaar aangevuld met DHEA 50 mg. In 2010 onregelmatige hartslag en een jaar later katheter ablatie. In 2019 is er een pacemaker geplaatst. In 2013 een mislukte staaroperatie aan mijn rechteroog waarvoor ik trouw Duratears zalf en Timogel gebruik. Mijn linkeroog paste zich goed aan en ik merkte eigenlijk niet dat ik maar met 1 oog keek. Totdat ik in 2015 getrakteerd werd op een licht herseninfarct. Waardoor mijn gezichtsveld 30% minder werd. Dat was weer even wennen. Toch voel ik me iedere dag dankbaar dat ik nog kan zien. Bijkomende verschijnselen zijn dat ik milder ben geworden en veel meer geniet van het leven door te onthaasten, alles meer met aandacht te doen en de tijd nemen op de details te letten.

Uiteraard schreef de cardioloog en neuroloog enthousiast Statines, Bisoprolol, Furosemide en Rivaroxaban voor. Ik ben alleen de bloedverdunner gaan gebruiken maar inplaats van 20 mg 10. Aangevuld met bloedverdunners op natuurlijke basis.

Mijn jaarlijkse bloedcontrole krijgt steevast de waardering van Uitstekend maar dan vraag ik mij toch af waarom ik vrij snel vermoeid ben. Dat zal wel de leeftijd zijn denk ik.

Bij voorbaat bedankt voor uw antwoord.

Hartelijke groet,

J.

*****

Beste J,

Natuurlijke bloedverdunner samen met Rivaroxaban lijkt me geen goede combinatie. Dan weet u niet wat u slikt. 20 mg is de juiste dosering. Laat de statines maar weg.

Vermoeidheid past bij ouderdom. Dat klopt. Hoe is uw pacemaker afgesteld? Hopelijk niet lager dan 60. De bloeddruk valt wel mee.

Antwoord op de belangrijkste vraag. Er zijn inderdaad verhalen van de dood tijdens sex. Voor de prostaat is het zeker goed. Voor het brein ook. Zorg dat het niet te veel inspanning kost. Lukt het vandaag niet, dan is er morgen weer een dag.

Een heel beroemde patiënt van me kwam op zijn 92ste op bezoek. De klacht was: “Hij doet het niet meer”. Er was toen nog geen Viagra. Zijn vrouw was 35 jaar jonger. Hij is 101 geworden. De laatste jaren had hij nog veel plezier met kijken.

“Ga dus maar lekker op en neer”.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website