Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Las net een artikel over de huisarts Maarten welke antwoord geeft op vele vragen/klachten. Ik kamp zelf op dit moment ook met een oorprobleem, maar weet niet zeker of de oplossing welke Maarten aandraagt bij mij van toepassing is.

Ik vermoed dat ik ook een ontsteking heb, maar er is geen sprake van pus oid. Als ik achter op de schelp van mijn oor druk is dit pijnlijk en slaat mijn oor deels dicht en het vermogen tot horen voor tenminste 50% weg. Ik heb dit vermoedelijk opgelopen tijdens een 1600 km Ho Chi Min trip op de scooter. Het was daar redelijk vochtig en de helft van de trip niet al te warm. Ik vermoed dat er een verband is.

Kan dat zo zijn en wat te doen? Ik ga over ruim een week terug naar Nederland en heb gelukkig zeker geen grootse pijnen, maar wil graag onrustige gedachten uitsluiten.

Hartelijke groet,

H.

*****

Beste H,

Vermoedelijk heeft u veel cerumen (oorsmeer) in uw oor. De pijn wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een lichte otitis externe (gehoorgang ontsteking).

Om dat alles zeker te weten, is het handig, als een dokter even in uw oor kijkt.

Vliegen lijkt geen bezwaar voor zover ik het kan beoordelen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website