Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben een man van 72, drink, rook niet, gewicht 125, geen medicijnen, bloeddruk variabel tussen 150 en 130, 75 en 90. Geen klachten.

Nu heb ik covid-19 opgelopen met alleen geringe loopneus en keelpijn. Er is een x-ray foto gemaakt. Krijg nu doktersadvies om 9 tabletten Favira per keer te nemen en dat 2 x per dag. Na 5 dagen herhalen. Ik voel me daar niet lekker bij.

Graag advies wat te doen?

Groet,

H.

******

Beste H,

Effectiviteit van Faviripavir (favira) bij Covid 19 is niet aangetoond in klinisch en ander onderzoek. Niet nemen dus.

De Omikron variant die nu heerst uit zich als een normale verkoudheid, zoals die door coronavirussen kan worden veroorzaakt.daarbij horen keelpijn en een loopneus, soms een beetje koorts. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8335450/ De Omikron variant daalt in het algemeen niet af naar de longen.

Mocht u veel zieker worden met benauwdheid dan kunt u 5 dagen ivermectine nemen. 200 microgram/kilo per dag. Dat wordt nu zelfs door het Amerikaanse CDC toegegeven. Dat wil zeggen, dat u bij 125 kg maximaal 25 mg per dag kunt nemen. Er zijn tabletten van 3 en 12 mg.

Zolang het niet erger wordt kunt u gorgelen met bijvoorbeeld listerine. Dat kunt u in elke supermarkt kopen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 3.10/5. From 20 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website