Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Met buitengewone belangstelling las ik uw commentaar mbt het eventueel nemen van een “Pneumovax23” vaccin om mogelijks complicaties bij infectie door “Covid-19” te beperken.

Hierbij vraag ik u wat u zou aanraden, een voorraad Hydroxychloroquine of gewoon Choloroquine in combinatie met Azitromycine in huis te halen ter behandeling van een eventuele besmetting, of een Pneumovax23 vaccin te halen en gewoon afwachten?

Dank.

Groet,

Y.

*****

Beste Y,

Helaas moet ik je teleurstellen. Pneumovax 23 beschermd niet tegen COVID-19, maar misschien wel tegen complicaties door ander ziektekiemen. Vandaar dat het verstandig is, u te laten inenten.

Wat Azithromycine en Hydrochloroquinine betreft, zou ik niet zelf gaan dokteren. Hoge doses Hydrochloroquinine kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, die wel eens erger kunnen zijn, dan de in het algemeen mild verlopende Corona infectie.

Bovendien is de combinatie uitgetest op een te kleine groep patiënten, om definitief te kunnen zeggen dat het werkt. Vandaag begint een trial in New York met veel grotere groepen. Over een paar weken zullen we het resultaat weten. Helaas blijft NL achter. Daar weten ze nu eenmaal alles beter.

Daarbij komt, als mensen zelf medicijnen gaan inslaan, zijn er op een goed moment geen medicijnen meer voor hen, die ze het meeste nodig hebben.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website