Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 75 jaar oud, 1,87 m en 75 kg. Ik neem reeds jaren medicatie tegen hoge bloeddruk en cholesterol. Deze medicijnen nam ik telkens mee vanuit België bij mijn twee jaarlijkse bezoeken aan mijn familie en vrienden. Gezien de Covid-19 toestanden werd onze geplande reis op 28 mei 2020 gecanceld.

Mijn voorraad Prareduct 40 mg van de firma Daiichi-Sankyo (cholesterol) en Olmetec 40 mg (bloeddruk), van de zelfde firma is binnen enkele weken uitgeput. Deze medicatie zorgt er reeds jaren voor dat de resultaten bij mijn geneeskundige controles perfect zijn en dat alles dus goed onder controle is.

Nu mijn vraag: Welk is het alternatief indien deze medicamenten niet verkrijgbaar zouden zijn in Thailand? Ik woon in de Isaan en laat me driemaandelijks controleren.

In november moet ik voor de volgende controle gaan en had ik graag hierover uw raad willen vragen.

Alvast erg bedankt!

Groet,

J.

******

Beste J,

Prareduct heet hier Pravastatine en Olmetec heet Olmesartan. Of ze het van dezelfde firma hebben, weet ik niet en is ook niet zo belangrijk. Vraag het bij de apotheek.

De Pravastatine is een overbodig product. Is alleen nuttig bij hereditaire extreem hoge cholesterol waarden. Voor anderen is het slechts een kostenpost.

Driemaandelijkse controle lijkt me ook wat overdreven. Een keer per jaar is voldoende.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website