Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 63 jaar, 1.73 lang, 66 kilo. Vorig jaar december hebben ze mijn galblaas en galstenen verwijderd. Sinds die tijd is mijn ontlasting waterig tot heel dun met soms zit er wel eens een goede beurt tussen maar dat is geen 10% per jaar tot nu toe. Ik gebruik 1 asperine 81 mg per dag, nu 5 jaar in verband met tia en 1 doxazosin 4mg per dag in verband met vergrote prostaat en dit gebruik ik 6 a 7 jaar.

Ik loop redelijk veel, 7 km per keer en moet in de buurt blijven want het komt letterlijk opzetten als dunne poep.

Uiteraard een simpele vraag, hoe kom ik hier vanaf? Ik drink geen koude vloeistoffen, geen koffie of bier. Ik neem nu na het lopen OSR poeder maar ook dit werkt niet? Ik eet veel fruit zoals bananen, sinaasappels, appels en lokaal fruit. Ik ben een broodeter en aardappeleter en eet geen Thais. Ik drink elke dag 2.5 liter lauw water.

Kan dit ook te maken hebben met het verwijderen van de galblaas en galstenen en kan het kwaad als de ontlasting zo dun blijft?

Ik hoop op een positief en nuttig antwoord.

Groet,

D.

*******

Beste D,

Diarree na galblaas verwijdering komt wel vaker voor. https://www.darmgezondheid.nl/nieuws-galzure-diarree/

De beste remedie is een vezelrijk dieet. Ook colestyramine wel wel eens helpen.

Werkt dat allemaal niet, dan raad ik u aan een maagdarm specialist te raadplegen. ORS helpt niet. Houdt alleen uw vochtbalans in evenwicht.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website